Viking Diyarının Başkenti Kopenhag'ta Görülmesi Gereken 10 Yer

Viking Diyarının Başkenti Kopenhag'ta Görülmesi Gereken 10 Yer
  • 2
    0
    0
    0
  • 1.NYHAVN

    Rengarenk binalarıyla, ahşap tekneleriyle, her saat canlı olan cafe ve restoranlarıyla şüphesiz Kopenhag denilince akla gelen ilk yer.  Tarihi 1600'lere kadar dayanan bu limanı en ilginç kılan özelliklerden birisi ünlü masal yazarı Hans Christian Andersen'in burada yaşamış olması.

    Burada yürüyüş yapabilir, arkadaşlarınızla kanala karşı bir şeyler yiyip içebilir hatta bot turu yapabilirsiniz. Her ne kadar restoranlar şehrin diğer yerlerine göre burada bir tık pahalı olsalar da kesinlikle görülmeye değer. Kanalın başındaki köprüde renkli binalara karşı fotoğraf çekilmeyi unutmayın.

     

    2.GUINNESS REKORLAR MÜZESİ

    Bir müzeyi gezmek hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı. Adından da anlaşılacağı üzere sizi burada dünya rekorları karşılıyor. Ama kestirip atmayın derim. Bu rekorlara sizi de dahil etmeye çalışıyorlar. Dünyanın en ince belli kadınından tutun da, en uzun domino rekoruna kadar ne ararsanız var. İçeride ziyaretçilerin yarışabileceği çeşitli bilgisayar oyunları, masa oyunları kurulmuş. Ayrıca sizi yer yer korkutabilecek yer yer eğlendirecek bölümler de yapılmış. Süprizlerle karşılaşmamanız olası değil. Eğlenceli fotoğraflar çekilebileceğiniz renkli bir müze burası. Üstelik Nyhavn'a 5 dakika yürüme mesafesinde.

     

     

    3.MARBLE CHURCH

    Gündüzü ayrı gecesi ayrı güzel nam-ı diğer ''Mermer Kilise''. Yeşil kubbesiyle şehrin sembollerinden biri olan Mermer Kilise'nin yapımı yaklaşık 150 yıl sürmüş. Amalienburg Sarayı'na çok yakın. Bu yüzden mutlaka burayı görmeden dönmeyin. Tam bir mimari harikası.

     

    4.TIVOLI BAHÇELERİ

    İçerisinde farklı farklı konseptler bulunduran ülkenin meşhur tema parkı. Buranın çok ünlü bir hikayesi var. Walt Disney'in zamanında burayı ziyaret edip çok etkilendiği ve Disneyland ilhamını buradan aldığı söylenir. İçeride her yaşa uygun oyuncaklar, pandomim göstlerileri, konserler, çeşitli restoranlar bulunuyor. Hatta öyle ki bu restoranlardan biri Michelin yıldızına sahip. Çocuklar için ayrı yetişkinler için ayrı güzel olan bu parka yüksek bir ücret ödedikten sonra giriyorsunuz. Tabii ki de bu sadece parka giriş ücreti. Oyuncaklar için ekstra yüksek ücretler ödemek zorundasınız. Size önerim sınırsız biletten almanız.

     

    5.ROSENBURG KALESİ

    Kopenhag'ın en güzel tarihi yapılarından birisi olduğu aşikar. Danimarkanın en eski Kraliyet Bahçesi'nin içinde, etrafı küçük bir gölle çevrili bu kalenin içi de en az dışı kadar inanılmaz. İçerisinde Danimarka Kraliyet Ailesinin tarihe ışık tutan eşyaları çok iyi korunmuş şekilde karşınıza çıkıyor. Ayrıca bahçesinde biraz tur attığınızda kendinizi Beauty and The Beast dünyasında hissediyorsunuz, en azından ben öyle hissettim :)

    6.CHRISTIANIA

    Gelelim şehrin en ilginç en kendine has noktasına. Burasının hikayesi biraz ilginç. Burası Danimarka'da olan ama Danimarka'ya bağlı olmayan kendilerine has kuralları, para birimleri, bayrakları olan özerk bir bölge. Burayı hippieler, evsizler, toplumdan dışlanmış kişiler kurmuş ve bu hiç kolay olmamış. Turistlerin odak noktası bu yerde yaklaşık 800 kişi yaşıyor. Burayı açıkçası döndüren turistler.Turistlerin burada yaptıkları harcamalar toplanıp herkese eşit bölünüyor.Burada ilginç olan bir diğer konu ise bazı yasaklar. Fotoğraf çekmek, koşmak, yüksek sesle konuşmak burada kesinlikle yasak. Her yıl yarım milyon turistin geldiği bu bölgeyi ziyaret etmelisiniz.

     

     

    7.CHRISTIANBORG SARAYI

    Bir kısmı turistler için açık olan bu saray günümüzde Parlamento Binası olarak kullanılmakta. Özel resepsiyonların verildiği şaşaalı odaların her biri kendine has dekore edilmiş. Kendi adıma en etkileyici yerlerin başında. Her bir odanın kendine özgü, gösterişli tavan döşemeleri sizi hayrete düşürüyor.

     

    8.DANİMARKA ULUSAL MÜZESİ

    Aşağı yukarı her ülkenin kendine has ulusal müzesi vardır. Danimarka tarihini merak edip girdiğim bu müzede tabiki de karşıma Viking tarihi çıkması kaçınılmazdı. Vikingler için ayrılmış bölümün ambiyansı sizi o döneme götürüyor. İçerideki 3 boyutlu canlandırmalar, görsel efektler, dönen filmler, müzik, heykeller ve tabiki de geçmişten gelen gerçek Viking eserleri adeta Vikinglerle yağmaya gidiyormuşsunuz hissi yaratıyor. Tabii ki de diğer ulusal müzelerde olduğu gibi burada da diğer ülkelerin kültür ve geçmişleri için ayrılmış bölümler de ziyaretçilere sunulmuş. Burayı gezmek için birkaç saatinizi ayırmanız lazım.

     

    9.STATENS MUSEUM for KUNST (SMK)

    Sanatseverseniz burası tam size göre. İçeride sizi heykeller ve dönemlere, ülkelere ayrılmış tablolar karşılıyor.,Burada fotoğraf çekmek, su taşımak, çanta takmak yasak.  Bu yüzden içerisinin ne kadar mükemmel olduğunu kanıtlayamam. Ama resim ve heykele ilginiz yoksa sıkılabilirsiniz.

    10.KOPENHAG SOKAKLARI

    Buraya başka bir müze, park vs koyabilirdim tabii ki. Ama bir ülkeyi en güzel sokakları yansıtır. Rastgele bir sokağa girin ve Kopenhag'ı sonuna kadar hissedin.

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.