Faralya’da Yapılabilecek 8 Aktivite

Faralya’da Yapılabilecek 8 Aktivite
  • 0
    0
    0
    0
  • Muğla’nın en büyük yüzölçümüne sahip ilçesi olan Fethiye, en gözde turistik yerleşim yerlerinden biridir. Muhteşem doğası, eşsiz koy ve sahilleriyle oldukça dikkat çekici. Fethiye ilçesine bağlı Faralya köyü ise, Babadağ’ın eteklerine bakan, sağlam kayalıklar arasındaki koyları, yemyeşil ağaçlarıyla büyüleyen müthiş bir güzellik.

    Turkuaz rengi denizi ile gönülleri fetheden bu bölgede, Akdeniz iklimi hâkim. Bu nedenle yaz ayları haricinde bahar aylarında da tatil için rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Faralya, koyları, vadileri, adaları ve ekstrem spor seçenekleri ile tatilciler tarafından oldukça fazla ilgi görüyor. Denizin ve doğanın tadını çıkarıp, hoş bir vakit geçirmek istiyorsanız burası tam aradığınız yer.

    Fethiye ve Faralya gezilecek yerler bakımından da ziyaretçilerine birçok alternatif sunuyor.
    Ölüdeniz; ‘’Uzak Diyar’’ olarak tanınan, Türkiye’nin en önemli doğal güzelliklerinden birisi. Berrak ve durgun deniziyle dikkat çeken, farklı su sporlarını gerçekleştirebileceğiniz harika bir destinasyon. Bu anlamda Fethiye tatil yapmak ve aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmek isteyenler için bulunmaz bir bölge diyebiliriz.

    Kelebekler Vadisi; rengarenk kelebeklere rastlayacağınız, pırıl pırıl deniziyle büyüleyen bu vadi, adeta yaşıyor. Sarp yamaçlar arasında gizlenmiş olması ve ulaşımın deniz yoluyla gerçekleşmesi sayesinde bu güzellik bakir kalmış.

    Likya Yolu; Faralya tatil bölgesi içinde yer alan Antik Likya Yolu, toplamda 540 kilometrelik bir uzunluğa sahip. Eski medeniyetlere ait izler taşıyan bu yolda, birçok tepe, koy ve eşsiz manzaralara şahit olacaksınız.

    Saklıkent Kanyonu; Faralya sınırları içerisinde olmasa da yaklaşık bir saat uzaklıkta olan bu kanyonu mutlaka ziyaret etmelisiniz. Yazın en sıcak zamanlarında biraz serinleyip, kısa bir rafting macerası yaşayabilirsiniz.

     
    Fethiye Müzesi; birçok medeniyetlere ev sahipliği yapan bu arkeolojik müzeyi, Fethiye tatil rotanıza mutlaka eklemelisiniz. Müzede Osmanlı başta olmak üzere Roma, Helenistik, Tunç ve Arkaik dönemlerine ait ilgi çekici eserler de yer alıyor.

    Babadağ; 200 metre yüksekliği ile sizi büyüleyip, manzarası ile Ölüdeniz’i ayaklarınızın önüne seren Faralya bölgesinde bir dağ düşünün. Sedir ağaçlarıyla kaplı olan Babadağ, huzur ve heyecanın bir arada bulunduğu yamaç paraşütü deneyimi yaşamak için de eşsiz bir bölge.

    Kabak Koyu; Faralya’nın saklı kalmış cennetlerinden biri diyebiliriz. Doğaseverlerin oldukça dikkatini çeken bu bölge, birkaç saatlik kısa yürüyüşler yapmak için ideal. Şehir yaşamının gürültüsünden ve karmaşasından uzak doğayla baş başa bir bölge. Alabildiğine sessiz ve doğal Kabak Koyu, Faralya tatil gezisinde uğrak noktalardan biri olmalı.

    Tekne Turları; Günübirlik düzenlenen tekne turları sayesinde, birden çok koyu gezerek yeni yerler keşfetmek ve yüzerek denizin tadını çıkarmak mümkün. Fethiye’de tatil yapıyorsanız eğer, bu güzellikleri kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

    Faralya’da yapabileceğiniz keyifli aktiveler
     
    Nautical Hotel, zamanın sadece yıldızlar ve güneş olduğu eşsiz Faralya Köyü’nde doğanın tüm güzelliklerini size sunuyor ve Faralya’da yapabileceğiniz keyifli aktiveler için size ev sahipliği yapıyor.

    Kaynak: Faralya’da Yapılabilecek 8 Aktivite


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.