SERENAD - ZÜLFÜ LİVANELİ İNCELEME

SERENAD - ZÜLFÜ LİVANELİ İNCELEME
  • 3
    0
    0
    1


  • Zülfü Livaneli'nin en çok okunan ve beğenilen kitabı olmasına rağmen benim için yinede ilk sırayı alamadı halen ilk sırada "Kardeşimin Hikayesi" var.

    Kitap gerçekten çok akıcı bir şekilde okunabiliyor. Her zaman bir sonraki sayfayı merakla çeviriyorsunuz. Kitabın bölümlere ayrılarak yazılması da benim hoşuma giden bir durum çünkü tek oturuşta okunacak bir kitap değil kalın ve ara verdikten sonra kitabın bütünlüğünün bozulmaması için bu bölümlerin sonlarında ara vermek çok güzel oluyor. Kitabı okurken baya bilgilendim. Daha önce Adolf Hitler'in Almanya da Yahudilere yaptıklarını biliyordum fakat bu konunun bir yerinde Türkiye'nin de olduğunu daha doğrusu ordan kaçan Yahudi profesörlerin ülkemize geldiğini üniversitelerin ilk yıllarında temellerini attıklarını hiç bilmiyordum. Aslında okulda tarih dersinde bunların da anlatılması gerekiyor. Struma adlı gemiden, Türkiye'nin o yıllarda da kendinden güçlü ülkelerin baskısıyla hareket ettiğinden bahsedilmeli. Romanın baş kahramanı amacına ulaştı gerçektende zaman, kişiler, konular değişse de dünya var olduğu zaman her zaman devletler birilerini öldürerek, hiçe sayarak veya sömürerek kötülük yapmaya devam edecekler.

    Bir roman gibi okunup, yoğun bir tarih ders kitabı gibi bilgi yükleyen sizi daha çok araştırmaya iten bir eser. Bu kitabı okuyup da Google'a struma gemisi yazmayan, serenad für nadya yazmayan bir okur yoktur heralde.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.