Fethiye'de Gezilebilecek En Güzel Koylar

Fethiye'de Gezilebilecek En Güzel Koylar
  • 1
    0
    0
    0
  • Cennetten bir köşeyi andıran Fethiye, Muğla’nın en geniş yüzölçümüne sahip ilçesidir. Doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri adeta iç içe geçmiş bu tatil bölgesi, konuklarını en güzel şekilde ağırlıyor. Ayrıca konaklama ve yeme-içme açısından da çeşitli alternatifler sunuyor.

    Fethiye’de tatil yapmak istiyorsanız, kendinize en uygun bölgeyi seçmekte yarar var. Aradığınız şey hareketli bir gece hayatı ise, Hisarönü ve Ölüdeniz tercih edilebilir ya da sessiz, sakin, sevdiğinize bolca zaman ayırabileceğiniz bir yer arıyorsanız Faralya Balayı Otelleri tam aradığınız yer.

    Ölüdeniz’in en meşhur kumsallarını barındıran Fethiye, denizin tadını doyasıya çıkaracağınız ayrıca birçok aktiviteyi de yapabileceğiniz bir bölge. Yamaç paraşütü, rafting, dalış, jeep safari bunlardan birkaçı diyebiliriz. Türkiye’deki en uzun yürüyüş yolu olan Likya Yolu da sizin için eşsiz bir deneyim olabilir. Fethiye Balayı Otelleri tüm bu güzellikleri yaşayabileceğiniz mesafede yer alır. Yani muhteşem manzara içerisinde huzurlu bir tatil geçirirken bir yanda da adrenalin dolu sporları yapabilmeniz mümkün.

    Faralya Balayı Otelleri, Fethiye’nin tüm bu güzelliklerinin yanında temiz ve gizli kalmış, sadece yatla ulaşılabilen birçok koya da yakın konumda bulunuyor.

    Tatilinizi burada geçirmeye karar verdiyseniz, mutlaka görmeniz gereken koyları listeliyoruz.

    Ölüdeniz

    Yeşil ve mavinin buluştuğu doğa harikası olan Ölüdeniz için dünyanın en güzel kumsalıdır diyebiliriz. Sabahları çam kokuları eşliğinde uyanma imkânı sunan Fethiye Balayı Otelleri, turkuaz rengiyle sizi büyüleyecek Ölüdeniz’e de oldukça yakındır. Durgun bir denize sahip olmasının yanı sıra, yoğun su kaynağı çıkışlarıyla da her daim berraklığını korur.
      
    Kelebekler Vadisi

    En dikkat çekici koylar arasında yer alan Kelebekler Vadisi, birçok kelebek çeşidine de ev sahipliği yapıyor ve adını da buradan almıştır. Yüksek kayalar arasına gizlenmiş, saklı bir cennet olan vadi, doğal sit alanı ilan edilmiştir. Yaz aylarında oldukça rağbet gören bölge tablo gibi bir güzelliğe sahiptir.

    Kabak Koyu

    Kabak Koyu, Fethiye’nin güneyindeki Faralya Köyü’nde yer alır. Koy temiz olmasıyla dikkat çektiği kadar sessizliğiyle de büyülemektedir. Şehir yaşamı ve koşturmacasından uzak sevdiğinizle baş başa bir tatil planlıyorsanız Faralya Balayı Otelleri bölgesinde konaklayıp bu muhteşem koyu da ziyaret edebilirsiniz.

    Kıdrak Koyu

    Birçok güzelliği içerisinde barından koy, sit alanı olarak ilan edilmiş olup, çam ağaçları arasında muhteşem bir plaja sahiptir. Bölge ağaç çeşitliliği açısından da oldukça zengindir. Kıdrak Koyu, göz kamaştırıcı kumsalı ve temiz deniziyle görülmesi gereken sakin bir koydur.

    Gemile Koyu

    Bölgedeki birçok alan gibi burası da sit alanı ilan edilmiştir. Bizanslılar zamanında din merkezi olan bu bölge, sular altında kalmış tarihi kalıntıları da barındırır ve bu güzellikleri dalış yaparak görebilirsiniz.

    Günlüklü Koyu

    Adını, muhteşem kokusu olan Günlük ağaçlarından alan koy, altın rengi ince kumlarıyla dikkat çeker. En büyük özelliklerinden biri de güneş ışığı geçirmeyen Günlük ağaçları altında, yemyeşil doğasında muhteşem bir gün geçirmenizi sağlamasıdır. Deniz ve doğa severlerin hayran kalacağı bu koy, görülmeye değer doğrusu.

    Katrancı Koyu

    Yeşil ve mavinin bir arada bulunduğu, dinlenme olanağı sunan huzur dolu bir yerdir. Okaliptüs ağaçlarının denize kadar uzandığı, dalgasız ve dingin bir denize sahiptir. İçerisinde yer alan Tabiat Parkı hem kamp yapma hem de denize girme imkânı sağlar.

    Kaynak: Fethiye'de Gezilebilecek En Güzel Koylar


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.