Akdeniz’de Tadabileceğiniz En Lezzetli Balıklar

Akdeniz’de Tadabileceğiniz En Lezzetli Balıklar
  • 0
    0
    0
    0
  • Tatilin en güzel yanı hiç şüphesiz bolca dinlenmek ve daha önce yemediğiniz lezzetli yiyecekleri deneyimlemektir.

    Bu konuda şanslıyız ki ülkemiz yemek çeşitliliği konusunda çok önemli bir yere sahip. Kebaplardan tatlılara kadar birbirinden lezzetli ve her damak tadına uygun yiyecekler bulmanız mümkün.

    Ayrıca üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye, balık çeşitliliği konusunda da oldukça zengindir. Özellikle popüler tatil rotalarından Fethiye-Faralya bölgesi balık tutkunlarının mutlaka tadına bakması gereken balıklarla dolu. Gelin bu lezzetli balıkları birlikte tanıyalım.
    Barbunya

    Halk arasında kısaca barbun olarak bilinen barbunya balığı, kırmızı rengi ve sarı yüzgeçleriyle diğer balıklar arasında ayırt edici özelliğe sahiptir. Genellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında yaygın olan ve dört çeşidi bulunan bu balığın, en lezzetli türü kaya barbunyasıdır. Temmuz ve Ekim aylarında yenilmesi önerilir.

    Çipura (Çupra)

    Yaz döneminde sığlarda, kış aylarında ise denizin 35-40 metre derinliklerde yaşayan çupranın eti oldukça lezzetlidir. Genellikle ızgara olarak pişirilen bu balığı, daha önce hiç yemediyseniz mutlaka bir şans vermelisiniz.

    Levrek

    Akdeniz, Karadeniz ve Ege kıyılarında karanlık, kuytu veya kaya oyuklarında bulunurlar. Sıcak yaz aylarında taze taze tüketebileceğiniz, tadına doyum olmaz bir balık çeşididir. Izgara, buğulama veya tuzda pişirme şekliyle çok sevilmektedir.

    Mercan

    Çok yağlı bir balık türü olmadığı için hafif, lezzetli ve kıymetli bir ete sahip mercan balığı, besin değeri açısından da oldukça değerlidir. Yumuşak etiyle bilinen bu balık türünün ızgara şeklinde tüketilmesi önerilir.
     
    Orfoz 

    Akdeniz ve Ege’nin güney kıyılarında bulunan bu balık türünün eti oldukça lezzetlidir. Bu yüzden yaygın biçimde avlanır. Yalnız yaşadıkları ve sayıları azalmaya başladığı için balıkçı tezgahlarında yoğun olarak görülmez. Ancak Orfoz balığını Fethiye bölgesindeki balık restoranı ve otellerde tadabilmeniz mümkün. 

    Karagöz

    Birçok vitamin açısından zengin olan karagöz balığı, diğer balıklara göre daha yuvarlak şekillidir. Renk olarak parlak ve gri tonlarında olup, kuyruk ve yüzgecinde siyah şeritler bulunmaktadır. Bu yüzden karagöz ismini almıştır. Eti gayet lezzetli ve yağlıdır. Izgara şeklinde yenilmesi önerilir. 

    Çinekop 

    Balık çeşitleri arasında en çok tüketilen çinekop, lüfer balığının küçük formudur diyebiliriz. İçerisinde bulundurduğu değerli besinler sayesinde kalp ve damar hastalıkları riskini minimuma indirir ve vücudu kalp krizine karşı korur. Bu lezzetli balığı tavada ve ızgarada pişirilmiş olarak tüketebilirsiniz. 

    Turna 

    Kalsiyum açısından zengin olan turna balığı, fosfor ve A vitamini deposudur. Kendine has bir lezzeti olan bu balık, çok yağlı olmadığı için her türlü tüketebilmeniz mümkündür.

    Akdeniz’de Tadabileceğiniz En Lezzetli Balıklar

    Adeta tatil cenneti olan Fethiye- Faralya bölgesi, sessiz ve huzurlu bir tatilin adresidir. Burada bulunan romantik balayı oteli Nautical, doğanın içinde hem çok dinlendirici vakit geçirip hem de Doğadan Sofranıza birbirinden lezzetli balıkları tadabileceğiniz keyifli bir otel seçeneğidir.

    Kaynak: Akdeniz’de Tadabileceğiniz En Lezzetli Balıklar
     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.