Karlovy Vary’de Yapılabilecek Eşsiz Şeyler – Çek Cumhuriyeti

Karlovy Vary’de Yapılabilecek Eşsiz Şeyler – Çek Cumhuriyeti
  • 0
    0
    0
    0
  • Carlsbad ve hamamları, çoğunlukla Rusya, Polonya ve Saksonya'dan gelen zengin aristokrasinin uğrak yeri olduğu 17. yüzyıl boyunca popülerlik kazandı. Büyük Peter, Karlovy Vary'nin en ünlü ziyaretçisiydi. Kasaba, yıllar boyunca Goethe, Ludwig von Beethoven ve Chopin dahil olmak üzere çok sayıda ünlü ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Karlovy Vary'de ne yapmalısınız?
    Karlovy Vary'de 5'ten fazla en iyi gezi rezervasyonu foxiepass.com'da çevrimiçi yapın! Profesyonel rehberler, uygun fiyatlar ve uygun turistik rotalar. Fiyatlar 24 €'dan başlıyor.


    Karlovy Vary'nin ünlü kaplıcalarında kendinizi şımartın.
    Karlovy Vary'deyken yapmanız gereken ama ne yazık ki yapmadığımız (ve geri dönmek zorunda kalacağımız) ünlü kaplıcalardan birinde kendinizi şımartın. Bence, sahip olabileceğiniz en iyi spa deneyimlerinden biri. Birçok otel, spa uygulamaları ve diğer spa olanakları sağlar. Tam bir terapi bir ila üç hafta sürebilir. Restoratif jeotermal su, kaplıca tedavilerinde anahtar unsurdur. Otelinizin spa paketleri olup olmadığını kontrol edin, bu harika bir fiyat olacaktır.
    Pupp Grandhotel'i ziyaret edin.
    Karlovy Vary'de birkaç otel var, ancak bir tanesi göze çarpıyor: Grandhotel Pupp. Otel 1701'de inşa edildi, ancak o zamanlar Saksonya Salonu olarak biliniyordu. Dünyanın en eski film festivallerinden biri olan Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali, her yıl prestijli Hotel Pupp'ta düzenlenmektedir. Wes Anderson'ın 2014 filmi 'The Grand Budapest Hotel' de büyük ölçüde Grandhotel Pupp'tan ilham aldı. En sevdiğim filmlerden biri, bu yüzden bu fantastik filmde otel fikrini bulmak beni çok heyecanlandırdı.
    Otel ayrıca Queen Latifah'ın oynadığı James Bond filmleri 'Casino Royale' ve 'Last Holiday' filmlerinde de kullanılmıştır.
    'Büyük Budapeşte Oteli' filmi tüm zamanların favorilerimden biridir. Henüz görmediyseniz ertelemeyin. Mükemmel, mizahi ve eşsiz.

    Enfes mimariyi keşfedin.
    Carlsbad'da dolaşırken enfes mimarisi, yapıların zarafeti ve binaların renk çeşitliliği karşısında hayretler içinde kaldım. Maviden sarıya, kıpkırmızı ve hatta pembeye uzanan bir renk cümbüşü dikkatinizi çeker. Binanın ihtişamı abartılamaz. O kadar güzel ki bir peri masalında dolaşıyormuşum gibi hissettim.
    Keşfetmek için en iyi yaklaşım, etrafta dolaşmak, etrafa bakmak ve her dönüşün yeni bir hazineyi ortaya çıkardığı sokakların labirentinde kaybolmak.
    Yerel bir yemek tüketin.
    Seyahat etme nedenlerimizden biri de yerel mutfağı tatmak ve yeni tarifler öğrenmek. Yani tek yapmamız gereken tipik bir Çek restoranında yemek yemekti. Karlovy Vary'de düzinelerce harika görünümlü lokanta var, bu nedenle yerel bir akşam yemeği için birçok seçenek var. Denemek için geleneksel Çek yemekleri arasında patates köfte, lahana, domuz eti, dana gulaş, şnitzel ve daha pek çok şey bulunur. Ayrıca her yemeğin bol miktarda mükemmel sosla geldiğini keşfettik.
    Akşam yemeğinizi yerel bir spesiyalite olan enfes Karlovy Vary gofretleri ile bitirin. Şehrin her yerinde bulunan popüler bir atıştırmalık. Su içme seansları arasında atıştırmalık olarak tüketildikleri için "spa gofretleri" olarak da bilinirler. Şişmiş gibi görünüyorlar ve kocaman dairesel kağıt ince gofretler.

    Yerel biralar hakkında bilgi edinin.
    Çek Cumhuriyeti, kişi başına yılda 142 litre ile dünyada kişi başına en fazla bira içen ülkedir. Bu, biranın yüksek kalitede olması gerektiği anlamına gelir. Güzel ve eşsiz bir biranın tadına bakmayı seviyoruz, bu nedenle bira tadımı Carlsbad'da yapılacaklar listemizdeydi. Pilsner Urquell, Gambrinus, Kruzovice ve Kozel hepsi mükemmel biralardır. Velkopopovicky Kozel'i Karlovy Vary'de denedik ve şiddetle tavsiye ediyoruz.
    Tanınmış Moser cam müzesini ziyaret edin.
    Moser, renkli camları ve zarif cam işlemeleriyle tanınan birinci sınıf bir cam üreticisidir. 150 yılı aşkın bir süredir camı öyle bir ustalıkla işliyorlar ki, yirminci yüzyılın en çok toplanan dekoratif cam parçalarından biri. Güzel cam Çek Cumhuriyeti'ndeki çeşitli mağazalarda bulunabilir. Daha fazlasını görmek istiyorsanız, Karlovy Vary'deki Moser müzesine gidin.
    Şehri daha yüksek noktalardan birinden görüntüleyin.
    Karlovy Vary olarak da bilinen Carlsbad, Teplá Nehri boyunca yer alır ve ormanlar ve tepelerle çevrilidir. Bu muhteşem şehrin zirvesinden manzarayı seyretmeye değer.
    Bu sitelerden biri de Diana gözlem kulesidir. Bir füniküler veya çeşitli yürüyüş yolları ile erişilebilir. Vaktiniz varsa, sık ormanlık alanda yürüyüş yolları özellikle keyiflidir. Füniküler istasyonu, Grandhotel Pupp'ın yakınında yer almaktadır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.