Borknagar Konseri Öncesi Grup Üyelerine Yakın Bakış

Borknagar Konseri Öncesi Grup Üyelerine Yakın Bakış
  • 0
    0
    0
    0
  • Bazı gruplar standartın dışına çıkmak için çabalar ve uzun yıllar bu vizyonunu devam ettirir. 1995'te Norveç'in Bergen şehrinde şekillenen Borknagar, o dönem Norveç'in metal müzik algısını geliştirmek ve yenilikler sunmak için harekete geçti.

    2022'ye kadar kadrosunda birçok isim bulundu. Gruba girenler eskileri aratmadı. Herkes Borknagar'ın vizyonunu biliyor ve buna göre davranarak kayıtlar yapıyor, sahnede performans gösteriyordu. Grubun güncel kadrosu şöyle:

    ▪ Øystein G. Brun
    ▪ ICS Vortex
    ▪ Lars A. Nedland
    ▪ Bjørn Dugstad Rønnow
    ▪ Jostein Thomassen

    Bu yıl #yüzdeyüzmetal katkılarıyla ilk İstanbul konserini verecek olan topluluğu yakından tanıyalım:

    Øystein G. Brun

    Borknagar'ın kurucusu, değişmeyen tek üyesi ve neredeyse her şarkının yazarı. Molested ile iki albüm yaptıktan sonra brutal death metal tarzından biraz uzaklaşıp, o dönem etkisini büyüten black metal tarzına melodik düşüncelerle yaklaştı. Bu yaklaşımla folk ve progresif elementlerle kayıtlar yapan Brun, 1995'te Borknagar adıyla Norveç'e kendini duyurdu.

    Zamanla kadrosu, sound'u, sahne anlayışı değişse de Borknagar zorlanmadan dinleyicilerine kendini kabul ettirmeyi başardı ve yeni kitleler kazanmaya devam etti. Üretim makinası Øystein Brun ve arkadaşları 25 Ağustos'ta Zorlu PSM'de sizlerle.

    ICS Vortex

    Kimlikte Simen Hestnæs, sahnede ICS Vortex olarak bildiğimiz Norveçli müzisyen, çok yönlü olmasıyla bulunduğu gruplarda fark yaratan bir isim. Avant-garde metal grubu Arcturus ve doom metal grubu Lamented Souls kadrosunda bulunan Vortex kariyerindeki büyük sıçramaları Dimmu Borgir ve Borknagar ile yaptı.

    Lamented Souls'ta davul kitinin arkasında bulunan Vortex gitar çalma ve vokal yeteneğinin olduğu anlaşılınca çevresinde de göze çarpan bir müzisyen oldu. 1997'de Borknagar'da vokalist ayrılığı yaşanacağı sırada ICS Vortex Garm'ın önerisiyle gruba katıldı.

    1997 - 2000 arası Borknagar'da vokalleri üstlenen Vortex, Quintessence albümüyle bas gitarı da devraldı. Aynı dönemde Dimmu Borgir'e katıldı ve iki grubun sahne, beste işlerinde öne çıkan isim oldu. Vortex'in iki gruba da zaman ayıramamaya başlaması bir yol ayrımı yarattı. Dimmu Borgir ile kariyerine devam etmeyi tercih eden Vortex hem kendisine hem de Dimmu Borgir'e en iyi yatırımları yaptı.

    2010’da tekrar Borknagar’a dönüş yapan Norveçli, Dimmu Borgir’de edindiği tecrübelerle gruba can verdi. Progressive black metal’e, symphonic black metal’e yıllarını veren ICS Vortex 25 Ağustos’ta Zorlu PSM’de hayranlarına unutamayacakları bir gece yaşatacak.

    Lars A. Nedland

    Borknagar'ın klavye sound'undan sorumlu Lars Are Nedland, (sahne adıyla Lazare) çeşitli gruplarda geri vokal yaparak, davul ve perküsyon kullanımıyla kariyerini bugünlere getirdi. Lazare Borknagar yıllarından önce avant-garde black metal grubu Solefald ile kayıt yapıyor, sahne alıyordu.

    2000'de Borknagar'a katılan Lars iki grupla çalarken aynı dönemde Böh, Grail gibi grupların geçici davulcu ihtiyacını karşıladı. 2003'te folk/viking metal grubu Asmegin'e clean vokal yapmak üzere katıldı ve 2004'te avant-garde metal grubu Age of Silence'a ana söz yazarı ve vokalist olarak girdi. Tüm bunları yaparken de dışarıda bambaşka bir hayatı vardı. Norveç televizyon kanalı TVNORGE'de araştırmacı ve muhabir olarak bulunuyordu.

    Sanatçı şu an Borknagar’a odaklı bir şekilde müzik üretmeye ve grubun kendine özgü progressive black metal müziğini geliştirmeye devam ediyor. 25 Ağustos’ta on parmağında on marifet olan Lazare %100 Studio sahnesinde olacak.

    Bjørn Dugstad Rønnow

    Maahlas, Sphere, Trollfest, Viper Solfa ve Borknagar'ın davul setinin arkasında olan Bjørn Dugstad Rønnow, bazı gruplara da session müzisyen olarak katkı sağlıyor. İyi bir planlama ile tüm gruplara yetişen Bjørn, Borknagar'ın True North albümünün davul kısımlarını düzenlemiş ve son şeklini vermişti. 25 Ağustos'ta Zorlu PSM'nin ritmini belirlemek için sahnede olacak.

    Jostein Thomassen

    2019'da Jens F. Ryland'ın yerine gelen Jostein Thomassen, Borknagar'ın müzik kompozisyonda kilit noktalara el atan bir gitarist. Daha önce Notodden, Profane Burial, Viper Solfa, Fracture, Source of Tide gruplarında çalan Jostein buralardan kazandığı deneyimlerle Borknagar'ın zorlayıcı melodik ses geçişlerine adapte oldu.

    True North albümünün gitar akışından sorumlu olan grubun yeni üyesi, 25 Ağustos'ta Zorlu PSM'yi riff denizinde yüzdürecek.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.