İspanyol Yönetmenden Beyin Yakan ‘3’ Film Önerisi +1 Bonus

İspanyol Yönetmenden Beyin Yakan ‘3’ Film Önerisi +1 Bonus
  • 12
    0
    0
    0
  • İspanyol yönetmen Oriol Paulo polisiye ağırlıklı, iç içe geçmiş karmaşık senaryolu filmleriyle biliniyor. Yönetmen, filmlerini finalde izleyiciyi mat edecek bir sonla bitiriyor. Hal böyle olunca izleyici filmin başından sonuna kadar o sonu tahmin etmeye çalışıyor ama nafile, bu o kadar kolay değil. Adeta bir bulmaca çözer gibi filmler izlemekten hoşlanıyorsanız bu filmler tam size göre.

    1- El Cuerpo (Ceset) - 2012

    Bir gün morgdan bir iş kadının cesedi kaybolur. Ölen iş kadının oldukça düzenli bir yaşamı olması zaten ölümüyle ilgili şüpheler doğururken bir de cesedinin kaybolması iyice tuz biber olur. 



    Olayla ilgilenmesi için bir dedektif görevlendirilir. Dedektif de yakın zamanda eşini kaybetmiştir ve psikolojik sorunları devam etmektedir. Meslekte kendini tekrar kanıtlamak için davaya dört elle sarılır. Fakat davanın o kadar çok karanlık tarafı vardır ki bir noktadan sonra davaya dahil olan hiç kimse göründüğü kişi değildir. Cinayet araştırılmaya devam edildikçe beklenmedik sona doğru yaklaşılır.

    IMDb: 7,6
    Benim puanım: 8,5



    2- Contratiempo (Görünmeyen Misafir) - 2016

    Yılın yükselen iş adamı kariyerindeki basamakları hızla tırmanırken bir gün dağ evindeki bir otel odasında fotoğrafçı sevgilisinin cesediyle dururken polis tarafından tutuklanır. Davayla ilgilenmesi için kendi avukatı tarafından önerilen bir tanık hazırlama ve adli birimlerde uzman tecrübeli bir avukatla anlaşır. Avukatla davanın seyrini değiştirmek için geçmişe yönelik konuşmaya başlarlar. 



    İş adamı daha önce fotoğrafçı sevgilisiyle birlikte bir kişinin öldüğü trafik kazasına karışmıştır. Avukat, iş adamından geçmişini tüm gerçekliğiyle anlatmasını ister. İş adamının geçmişinde oldukça karanlık şeyler vardır. Avukata güvenebileceğinden emin olmak ister. Anlattıklarıyla gerçek ve yalan sürekli yer değiştirmektedir.

    IMDb: 8,0
    Benim puanım: 8,5



    3- Mirage - 2018 

    1989’da Berlin Duvarı’nın yıkıldığı gün bir çocuk odasında gitar çalarken kendisini kameraya kaydetmektedir. O gece kuvvetli bir fırtına çıkar ve 72 saatlik elektrik kesintisi yaşanır. Pencereden sokağı izleyen çocuk karşı komşunun evinden sesler duyar. Gizlice eve girer ve karşı komşusunun karısını öldürdüğünü görür. Yakalanmaktan korkarak hızlıca evden çıkar ama yolda araba çarpması sonucu ölür. 



    25 yıl sonra çocuğun evine bir çift taşınır. Kadın evi kurcalarken çocuğun kayıt altına aldığı videoyu izler. Yine 25 yıl önceki gibi kuvvetli bir fırtına vardır. Kadın videodaki çocuğun kendisiyle konuştuğunu görür ve zaman çizgisinin kırıldığı akıl almaz olaylar gerçekleşmeye başlar. 

    IMDb: 7,4
    Benim puanım: 8,7 


    Bonus- El Inocente (Şantaj) - 2021
    8 bölümlük mini dizidir

    Dokuz yıl önce karıştığı bir kaza sonucu birinin ölümüne sebep olan adam artık hapisten çıkmış, eşiyle birlikte geleceğini yeniden inşa etmek üzerine hazırlıklar yapmaktadır. Ancak aldıkları bir haber tüm hayatlarını alt üst edecek, geçmiş yıllardaki tüm sırları ortaya çıkaracak, sonu gelmez bilinmezlikler işin içine girecektir.



    Senaryosu üstteki üç filmin toplamından bile daha karışık olan bir diziyi izleme sırasında en sona almanız sizin için iyi olacaktır. Bu diziye yönetmenin ustalık eseri olarak bakılabilir.

    IMDb: 7,8
    Benim puanım: 8,8



    ***


    Liste hoşunuza gittiyse bu içeriğe de bakabilirsiniz:




    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.