En İyi Gerilim Filmleri

En İyi Gerilim Filmleri
  • 3
    0
    0
    0
  • Birçok gerilim sineması; kan ve vahşet yerine, koltuğunuzun kenarında tutan çatışmalar ve beklenmedik dönüşlerle doludur. Daha da iyisi; gerilim filmlerinin izleyicide yarattığı endişe, dehşet ve belirsizlik, onlara kendilerini, yakınlarını ve hatta kendi gerçeklerini sorgulamaya zorlayabilir.

    Rekabetçi bale endüstrisi temalı mükemmeliyetçiliğin karanlık tarafını gösteren 2010 Oscar ödüllü Black Swan’dan, Euphoria yıldızı Sydney Sweeney'i bir çiftin yarısının bir başkasının seks hayatına sabitlendiğini gören 2021 erotik gerilim filmi The Voyeurs'a kadar, sizi bağımlı kılacak birçok gerilim filmi bulunmaktadır. İşte bu nedenle, izlerken kendinizden geçeceğiniz en iyi gerilim sineması önerileri listesi:

    The Occupants

    Hamile bir kadın ile eşinin yeni evine taşınmasıyla başlayan film oldukça ilginç bir olay örgüsüne sahiptir. Evde kendinden başka yaşayan ruhani varlıkların olduğunu düşünen kadın çaresiz hissetmeye başlar. Kocası ise önceden burada yaşayan kişilerin geçmiş trajedilerine şahit olur. Kadın zamanla bu duruma alışır ve acı çeken ruhlara yardım etmek ister. Gizem ve gerilimin bir arada bulunduğu bu sürükleyici yapım korku filmleri arasında da değerlendirilmektedir.

    Level 16

    Kaldıkları yatılı okulda tuhaf şeyler döndüğünü anlayan genç kadınlar, öğretmenlerinin onlara sadece erdemleri öğretmediğini fark eder. Yönetimin gözünde ise öğrenciler kurum dışındaki hayata hazırlanmaktadır. Ancak 16. katta yaşayan iki arkadaş serbest bırakılmaları için gerekli hazırlıkları yaparken eğitimlerinin ardındaki uğursuz amacı ortaya çıkarır ve kaçmaya kararlıdırlar.

    The Devil All The Time

    Şeytan Her Zaman Time adıyla bilinen, Tom Holland ve Robert Pattinson'ın başrollerini paylaştığı bu gerilim filmin merkezinde yolsuzluk ve türbülans yer alıyor. Çeşitli kanunsuzluklar içerisinde yaşayan bir aileden ilerleyen film, İkinci Dünya Savaşı bitimini de kapsıyor. Hem gerilim hem de dram içerikli bu yapım izleyicilerini engebeli bir yolculuğa çıkarıyor.

    Spider

    Imdb en iyi gerilim filmleri arasında 2002 yapımı Örümcek filmi de yer alıyor. Aynı zamanda fantastik kurgu listesinde de bulunan bu yapım, psikiyatri kliniğinde uzun bir süre kaldıktan sonra Londra’ya dönen ve geçmişiyle mücadele edin bir adamın hikayesini konu alıyor. Zihninde verdiği bu mücadele izleyicilere hem gerilim hem de dram aşılıyor.

    Nightmare Alley

    Hem senaryosu hem de oyuncularıyla geçtiğimiz yıla damgasını vuran yapım, hırslı bir dolandırıcının yaşadığı ilginç olayları konu alıyor. Dolandırıcılıkta zirveye çıkmayı amaçlayan karakterimiz zihin okuma güçlerinin etkisinde kalır ve senaryo bunun üzerinden ilerler. Film, Imdb en iyi gerilim filmleri arasında yer alarak 7 puan üzeri değerlendirilmiştir.

    Infinite

    Reenkarne olarak birden fazla hayat yaşamaya başlayan karakterimiz önceki hayatını bir rüya olarak yorumlar. Bir zaman sonra reenkarne olan insanların kurduğu bir topluluğu keşfeder. Bu topluluğun amacı ise zamanlar arası ajanlık yaparak gizli gerçekleri açığa çıkarmaktır.

    The Gray Man

    Ryan Gosling, bu aksiyon gerilim filminde, karanlık, suç teşkil eden ajans sırlarını ortaya çıkaran, son derece yetenekli bir CIA ajanını canlandırıyor. Psikopat eski bir meslektaşı, yakalanması için bir ödeme teklif edildikten sonra onu dünya çapında avlar. Chris Evans ve Ana de Armas da başrolde oynuyor. Gerilim kategorisindeki film önerileri listesinde yer alan bu yapım, gerilim ve aksiyonu bir arada görmek isteyenler için öne çıkıyor.

    The Guilty

     

    Bir polis memurunun rütbesinin düşürülmesinden sonra gelişen olayları konu alır. Yeni görevinde yaşadığı gerilim dolu anlar filmin ilerleyen dakikalarında yoğunluk gösterir. Yardım çağrısında bulunan bir kadının telefonu ile karakterlerimiz içinden çıkılamayan bir maceraya sürüklenir. Gerilim sineması kategorisindeki filmlere yeni başlayacak olanlar için bu filmi önerebiliriz.

    Extraction

    Aksiyon dolu gerilim filmlerini tercih edenler için bu film oldukça uygundur. Uyuşturucu ve silahın oldukça normal karşılandığı bir dünyada askerlik yapan Tyler, kendisine verilen görevler yüzünden ölümle defalarca burun buruna gelecektir.

    Tenet

    Dünyada yapılan savaşlara bir yenisini daha ekleyenlere karşı zamandışı mücadeleler veren casusların hikayesini anlatır. Kısa süre önce yayınlanmasına rağmen Imdb en iyi gerilim filmleri arasında ilk sıralarda yer alan yapım, oyuncularıyla da ön plana çıkmaktadır. Sadece aksiyon ve gerilim değil aynı zamanda bilim kurgu kategorisini de seviyorsanız bu yapımı kesinlikle öneririz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.