En İyi Fantastik Filmler

En İyi Fantastik Filmler
  • 1
    0
    0
    0
  • Fantastik film, yaratıcı ve fantastik temaları bir araya getiren bir türdür. Bu temalar genellikle sihir, doğaüstü olaylar veya fantezi dünyalarını içerir. Kendine özgü bir tür olmasına rağmen, bu filmler korku ve bilim kurgu türleriyle örtüşebilir. Çok az film türü, fantastik sinema kadar keskin bir kaçış duygusu sağlar. İster Yüzüklerin Efendisi'ndeki Orta Dünya gibi mitolojik bir ülkeye, ister Spirited Away'in Kami'si gibi manevi bir diyara, ister Alice Harikalar Diyarında gibi bir sürrealist labirente, isterse kendi başına bir evrene… Oldukça rağbet gören ve izleyicilerin beğenisi için özenle hazırlanan birçok fantastik hikaye bulabilirsiniz. En iyi fantastik filmler listesi;

    Edward Makaseller


    Çoğu yönetmen fantastik evrenler ve çocukluklarından ilham alan bir film yaptığında, insan kahramanın olduğu tipik bir yetişkinliğe geçiş hikayesi beklenebilir. Bu, söz konusu yönetmen Tim Burton olduğunda değişir. Ve sonuç, Burton'ın akıl almaz zekasının bu karaktere aktarılması ile karşımıza umutsuz ama bir o kadar da kalbi sevgi biri olarak çıkar. Ana karakter herkesin kalbine dokunuyor ve ilginç hikayesi ile fantastik filmler arasında ilk sıralara yerleşiyor.

    Jumanji


    Robin Williams’ın rol aldığı bu film, bir masa üstü kutu oyununu kendine rehber edinen bir genç çocuk macerası olarak bilinir. Küçük iki kardeş, fantastik bir masa oyunu oynamaya karar verir ve istemeden  Pandora'nın kutusunu açınca olanlar olur. Şimdi, orada yıllardır mahsur kalan önceki oyuncu üzerinde yarattığı laneti tersine çevirmek için oyunu bitirmeleri gerekmektedir.

    Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi


    Imdb en iyi fantastik filmleri arasında Peter Jackson'ın ustaca üçlemesi tüm zamanların en büyük fantezi dizisidir. Parlak bir dekor, akıcı sahneler, geniş savaş sahneleri, karmaşık setler ve kostümler ve olağanüstü oyunculuklar ekranda Orta Dünya'yı tamamen yaratıyor. JRR Tolkien'in sevilen dizisi, hayatta mutlaka en az bir kez izlenmesi gereken filmlerden.

    Oz Büyücüsü


    Film önerileri arasında sevilen isimlerden Oz Büyücüsü, çocukluğumuzda belki de en çok izlediğimiz filmlerden birisidir. Dorothy ve köpeği kendisini Oz ülkesinde bulurlar. Yaptıkları bu yolculuğun yer aldığı sahneler bizi filme çekiyor. Karakterlerimiz, gittikleri yerlerde birçok cadı ve farklı canlılar ile karşılaşıyor. Büyüleri aksiyonla buluşturan bu film zamanın kaliteli yapımları arasında.

    Alice Harikalar Diyarında


    Tavşan deliği gezgini, küçülen ve büyüyen cisimler, Alice ve Çılgın Şapkacı denildiğinde çocukluğunuzu hatırlamanız olasıdır. 1951 Disney animasyon filmlerinden olan Alice Harikalar Diyarında, Lewis Carroll'un yazdığı harika klasiklerden biri. Hayalperest kişiliklerin izlerken oldukça keyif aldığı bu film, olamayacakların dünyasında sürükleyici bir hikaye sunuyor.

    Avatar


    Uzaklardaki bir gezegeni kaynakları ve barınakları için incelemek isteyen bir ekip “AVATAR” isimli bir program oluşturur. Burada barış içinde yaşayan ve kendi dillerini konuşan mavi renkli Na’vi halkı filmin ilgi çekici kısmını oluşturuyor. Bu evren, yani Pandora; izleyicileri kendine çeken büyülü bir alandır. Askeri bir şirketin amaçladığı proje, artık insanlar ile Na’vi halkının birleşmesi için bir fırsat sunmuştur. 2009 yapımı Avatar, Imdb en iyi fantastik filmleri arasında yer alır.

    Karayip Korsanları


    Olağanüstü çekicilikteki film müzikleri ve kaliteli görsel efektleri ile fantastik filmler arasında kült hale gelen bu film, Johnny Depp’in de oyunculuğu ile filmseverlerin gözünde özeldir. Kaptan Jack Sparrow’un Siyah İnci ismini verdiği gemisi, lanetli bir hazinenin mürettebatın kaderini değiştirmesiyle ölümsüzlüğe doğru ilerleyecektir. Korsan filmlerine fantastik dünya yaratıklarının da eklendiği bu yapımı herkesin en az bir kez izlemesi gerekir.

    Bunlar dışında Harry Potter, Hobbit, Pan’ın Labirenti, Pamuk Prenses ve Avcı, Güzel ile Çirkin, Ölümcül Makineler, Yeşil Şövalye, Alacakaranlık, Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Prenses Gelin, Shrek gibi yapımlar fantastik evrenler üzerinden ilerleyen filmler arasında üst sıraları çekiyor. Birçok farklı türde fantezi senaryosuna sahip olan bu filmler, genç izleyicilere hitap eder ve doğrudan veya dolaylı olarak gençlik kitaplarından, klasik peri hikayelerinden türetilmiştir. Fakat bu tür filmlerin sadece gençler için yapıldığı algısı oldukça yanlıştır. Yetişkinler için tasarlanan ve usta bir şekilde yapıma konulan fantastik sinema filmleri, ilgiyle takip edilmektedir. Sizler de bu alandaki yapımlara ilgi duyuyorsanız ve henüz izlemediyseniz listeden seçerek izlemeye başlayabilirsiniz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.