Tek Seferde Bitirilebilecek 10 Mini Dizi

Tek Seferde Bitirilebilecek 10 Mini Dizi
  • 16
    1
    1
    2
  • Son zamanlarda uzun soluklu film ve dizi izlemek yerine mini diziler daha da çok ilgimizi çekiyor. Dünya genelinde de artık mini dizi çekimleri artmıştır. Normal bir dizi, uzun bir olay örgüsü çerçevesinde gelişir. Fakat bir mini dizinin ilk bölümü ile final bölümü aynı anda yayınlanır, içerikler planlı ve daha kısadır. Son zamanlarda popüler hale gelen mini diziler arasında ilk hangisini izlemeliyim derseniz aşağıdaki listeden seçim yapabilirsiniz. Bu diziler mini olduğu için kısa serilerden oluşur. Bu yüzden kısa bir süre içerisinde listeyi tamamlayabilirsiniz.

    The Queen’s Gambit


    Dizi, 1950’li yılların yetimhanesinde kalan küçük bir kızın satranç yeteneğini konu alır. Bu dizinin en çok sevilen yanı satranç oyunun aslında ne kadar komplike bir mental spor olduğunun anlatılması ve başrolün başından geçen olayların oldukça yaratıcı ve duygusal bir bakış açısıyla ele alınmasıdır. 

    Kayıp Oda


    Filmde oynayan oyunculardan ana karakter bir dedektiftir. Bu dedektifin görevi farklı fantastik bir evrene kapı olarak açılan ve portal görevi gören kuşkulu bir otel odasını araştırmaktadır. Oldukça akıcı olan senaryosu ile izlenmeye değer bir mini dizi olarak listelerde yer alır. Dizinin finalinde kendinizi tatmin olmuş hissedip hissetmediğiniz ise sizlerin hayal gücüne kalır. 

    O


    Hepimizin severek izleyip okuduğu Stephen King, tüm yazdığı hikâye kitaplarında ve senaryolarında birçok farklı ayrıntıya ev sahipliği yapıyor. Çocukluk anıları, korkularla barışmak için yüzleşme senaryoları, ömür boyu süren aşk ve dostluklar, içsel güç ve cesaret bulma hakkında güzel bir hikayeydi. Bu hikâyenin o kadar çok bölümü vardı ki, ne kadar güzel olduğunu izledikçe anlayacağınız O mini dizisi ile ne demek istediğimizi daha net anlamanız mümkün olacaktır.

    Çernobil


    Çok grafik, kanlı ve izlemesi çok tatsız gibi görüne de bir dönemin acı gerçeklerini ortaya koyan bu mini dizi nefes kesmeden izlenebilecek diziler arasında boy gösteriyor. Bir karakter bir mendile şiddetle öksürerek senaryoya giriş yapılıyor, daha sonra üzerinde kanlar beliriyor. Aşırı hasta olan bu karakter ile dizi kendinden merak ettiren bir havaya bürünüyor. 

    Maniac


    Mini dizi ile sinema piyasasına girmeden önce, bir mini dizi ile devam eden sürekli diziler arasındaki farkı bilmek gerektiği düşünülmektedir. Maniac yapımı da en iyi mini diziler arasında yer alır ve pek çok senarist için eğitici niteliktedir.

    Tepedeki Ev


    Dizi, Crain ailesini, aile bireylerini, Olivia ve Hugh'u ile onların beş çocuğunu konu alan Tepedeki Ev olarak bilinen bir konağı anlatan mini dizi özelliğindedir. Filmde senaryo oldukça akıcı bir şekilde ilerliyor. Gerilim ve dram içerikli bir mini dizi arıyorsanız bu içerik tam size göre.

    Kardeşler Takımı


    Brothers, Tobey Maguire'ın denizci olarak "işi" nedeniyle hem bir askerin hem de ailesinin yaşadığı travmayı gösteren iyi bir film senaryosuna sahiptir. Dramatik bir mini dizidir ve izleyenleri büyük ölçüde etkilemektedir.

    Echoes


    Echoes mini dizi yapımı gerçek hayatı oldukça iyi bir şekilde yansıtan senaryoya sahip. Rutin yaşamlarını ve hayatlarını değiştirmeye karar veren Leni ve Gina isimli ikiz kardeşlerin yaşamını konu alır. Dram yapımlarından hoşlanıyorsanız bu seriyi kesinlikle öneririz.

    The Stand


    The Stand mini dizi serisi Stephen King yazarının 1978 tarihinde yayınladığı aynı isimli kitabına ve 1994 uyarlamasının yeniden çevrimine dayanan bir Amerikan kıyamet sonrası fantezi televizyon dizisidir.

    Watchmen


    'Watchmen' mini dizi serisi son zamanlarda izlenmeye değer diziler arasında kendinden söz ettirmiştir. Maskeli kanun kaçaklarının alternatif bir zamanda geçen senaryosuna sahip Watchmen, aynı adı ile çıkan ve çok popüler bir ilgiye sahip olan çizgi romanın esintilerini de taşıyor.

     

    Bir mini dizi veya sınırlı bölümlere sahip seriler olarak bilinen bu yapımlar, en az iki bölümden ve toplam çalışma süresi en az 150 program dakikasından oluşur. Bu gösteriler eksiksiz, tekrar etmeyen bir hikâye anlatmaktadır. Beğenilen birçok mini dizi üyelere özel kanallarda seyircilerine sunulmaktadır. Yukarıda önerilen mini dizilerden istediğinizi izleyerek yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


    Yorumlar (1)
    • 11.22.63’ü görmemek üzdü :( Teşekkür ederiz🫶🏻

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.