Dünden Bugüne Kojima Oyunları

Dünden Bugüne Kojima Oyunları
  • 3
    0
    0
    1
  • Metal Gear serisiyle bilinen Kojima'nın sizler için baştan sona yaptığı tüm oyunları sizler için sıraladık.

    1- Metal Gear (1987)

    Hideo Kojima için her şeyi başlatan oyun Metal Gear oldu. İlk olarak Japonya’da ve birkaç Avrupa ülkesinde MSX2 platformu için piyasaya çıktı. Askeri gizlilik oyunu, FOXHOUND olarak bilinen gizli bir güç için çalışan Solid Snake etrafında geçiyor. Görevi ise, dünyanın herhangi bir yerinde nükleer füze fırlatabilen ve Metal Gear olarak bilinen silahlı bir tankı devre dışı bırakmaktan geçiyor. Metal Gear, 13 Temmuz 1987 yılında piyasaya çıktı. Oyunun oldukça geniş bir platform havuzu vardı. Konami’nin yayınladığı oyun Hideo Kojima‘nın en iyi oyunlarından birisi oldu.

    2- Snatcher (1988)

    Snatcher, Hideo Kojima tarafından geliştirilen ve düşük satışlar nedeniyle İngilizce dil desteği almayan oyundur. Orijinal Japonca versiyonu, çok kişi tarafından oynanmamış olsa da hayranı çok fazladır. Yapım, Kojima’nın sinematik olarak neler yapabileceğini gösteren ilk oyunlardandır. Cyberpunk türüne de önemli bir rol oynadı. Modern bir toplumda insanları öldürüp onların yerini alan robotları konu alıyordu.

    3- Metal Gear 2: Solid Snake (1990)

    Metal Gear 2: Solid Snake, MSX2 bilgisayar platformu için Konami tarafından geliştirilen ve yayınlanan aksiyon-macera video oyunudur. Serinin yaratıcısı Hideo Kojima tarafından yazılan ve tasarlanan orijinal Metal Gear'ın MSX2 versiyonunun doğrudan devamı niteliğindedir.

    4- Policenauts (1994)

    Policenauts ilk olarak 29 Temmuz 1994 yılında piyasaya çıktı. Konami tarafından geliştirilen ve yayınlanan yapım PlayStation, Sega Saturn, 3DO Interactive Multiplayer, NEC PC-9821, DOS ve PlayStation 3 konsollarına geldi.

    Policenauts, Kojima'nın uzaya olan hayranlığını gördüğümüz ilk oyunlardan biridir. Başlangıç olarak PC-9821‘de pixel art tasarımına dayalı bir oyun olarak ortaya çıktı. Oyun, bir uzay kolonisinde uykuda olan astronotun uyanır uyanmaz eski karısının öldürülmesini araştırma hikayesini anlatıyor.

    5- Metal Gear Solid (1998)

    Emeklilikten geri dönen Solid Snake, FOXHOUND'un terörist üyelerini durdurmak için göreve çağırılıyor. Birçok yapıma ilham olan bu eşsiz başyapıt önce Playstation 1 konsolu ardından Nintendo Gamecub ve en son bilgisayar için yayımlandı.

    6- Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (2001)

    Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, 2001 yılında çıkan ve Konami tarafından geliştirilen bir gizlilik- aksiyon oyunudur. Metal Gear serisinin yedinci, yönetmen Hideo Kojima tarafından yapılan dördüncü oyunudur ve Metal Gear Solid'in doğrudan devam oyunudur. İlk olarak 12 Ekim 2001 tarihinde Playstation 2 için çıkmıştır. Oyunun hikayesi çoğunlukla kendilerine Sons of Liberty diyen bir grup terörist tarafından ele geçirilmiş Big Shell adlı devasa temizleme tesisinde etrafında dönüyor. Solid Snake'in yanı sıra oyunda Raiden karakteriyle ilk kez burada tanışıyoruz.

    7- Metal Gear Solid 3: Snake Eater (2004)

    Metal Gear Solid 3, PlayStation 2 klasiklerinden birisi olarak geçmekte. Yapım, orijinal Metal Gear’dan 30 yıl öncesini anlatıyor. Oyunun hikayesi, FOXHOUND operatörü Naked Snake, gizlice bir Sovyet roket bilimcisi kurtarmayı ve eski patronuna suikast düzenlemeyi planlamasını anlatmakta. Metal Gear Solid 3: Snake Eater, 17 Kasım 2004 yılında oyuncuların karşısına çıktı. Yapım, PlayStation 2 ve Nintendo 3DS platformlarına geldi.

    8- Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots (2008)

    Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Kojima Productions tarafından PlayStation 3 için özel olarak geliştirilerek, Konami tarafından 3 Mart, 2008'de dünya çapında dağıtılan bir gizlilik-aksiyon, video oyunu. Metal Gear Solid serisinin 7. oyunu olması ile birlikte Solid Snake karakterinin yeralacağı son Metal Gear oyunu olmaktadır.

    9- Metal Gear Solid: Peace Walker (2010)

    Metal Gear Solid: Peace Walker, Kojima Productions tarafından geliştirilen ve Konami tarafından yayınlanan 2010 tarihli oyundur. Hideo Kojima tarafından yazılan, yönetilen ve tasarlanan yedinci Metal Gear oyunu ve Metal Gear Solid serisinin beşinci bölümü ve ayrıca Metal Gear Solid: Portable Ops'un ardından PlayStation Portable için özel olarak yapılmış dördüncü Metal Gear oyunudur.

    10- Metal Gear Rising: Revengeance (2013)

    Hideo Kojima ve aksiyon oyunlarının başarılı stüdyosu Platinum games ile hazırlanan bu aksiyon oyunun da Metal Gear Solid 2’den hatırladığımız Raiden ile oynuyoruz. Artık sibernetik bir asker olan Raiden bir terörist grubu durdurmak için sahneye çıkıyor. Oyunda Metal Gear Solid 1’de yer alan efsanevi düşman Cyborg Ninja olarak da oynayabiliyoruz. Oyun Playstation, Xbox ve bilgisayar için yayımlandı.

    11- Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (2014)

    Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, Kojima Productions tarafından geliştirilen ve Konami tarafından yayınlanan bir 2014 gizlilik oyunudur. Hideo Kojima tarafından yönetilen, yazılan ve tasarlanan Metal Gear serisinin sekizinci oyunudur ve ertesi yıl piyasaya sürülen Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'in ön oyunudur.

    Çıktığı yıl kısa sürmesi ile alakalı çok fazla şikayet almıştır.

    12- P.T. (2014)

    P.T. adlı yapım Playable Teaser isminin kısaltmasıdır. İptal edilmeden önce, Hideo Kojima ve Oscar ödüllü korku ustası Guillermo del Toro'nun beraber üzeinde çalıştığı bir Silent Hill oyunuydu. Sadece bir demo olmasına rağmen dünyada çok fazla hayran kitlesine ulaştı. İptal edilmemesi adına birden fazla imza kampanyası başlatıldı. Buna rağmen bu demo oyun çıkamadan raflara kaldırıldı.

    13- Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (2015)

    Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, açık dünya gizlilik oyunları arasında en iyilerin içerisinde yer almakta. Oyun, bir yıl önce yayınlanan ve prequel olan Ground Zeroes ve orijinal Metal Gear olaylarının arasında geçiyor. Kahramanı, güçlerini katleden ve neredeyse onu öldürenlerden intikam almak için Sovyet kontrolündeki Afganistan’a seyahat eden bir Venom Yılanı’nın etrafında dönüyor. Yani baş karakter Snake olarak oynamaktayız. 

    Geliştirilme aşamasında Kojima ile Konami arasında birtakım sorunlar çıktı. Bu yüzden de Hideo Kojima ilgili şirketten ayrıldı. Bu yüzden de yapım eksik bir olay örgüsüne sahip hikayeyle piyasaya sürüldü. Daha sonra oyuna ait birçok görüntü sızdırıldı. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, 1 Eylül 2015‘de oyuncularla buluştu. Yapım, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 ve PC platformlarına geldi.

    14- Death Stranding (2019)

    Fragmanın ilk çıktığı günden beri adından çokça söz edilen ve bir gizem içerisinde herkesin beklediği bir yapım haline gelmişti. Oyunda Norman Reedus, Mads Mikkelsen ve Margaret Qualley gibi yüksek profilli bir oyuncu kadrosuyla karşılaşmaktayız. Grafikleri, hikayesiyle ne kadar övgü toplasa da oyun mekanikleri olarak insanlara yavaş geldiği için oyun dünyasını ikiye bölmüştür. Kimilerine göre kargoculuk simülasyonu kimilerine göre ise bir başyapıttır. Sizler hikayesi zengin ama oynanışı yavaş bir oyun arıyorsanız bu oyun tam size göre.

    Sizin favori Kojima oyununuz hangisi?

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.