7 Suç-Gerilim Filmi Önerisi

7 Suç-Gerilim Filmi Önerisi
  • 7
    0
    0
    0
  • Liste en iyiden en kötüye ya da tam tersi şeklinde bir düzen içermez. Filmler karışık listelenmiştir.



    1- Bad Times at the El Royale, 2018




    Geçmişinde sakladıkları sırları olan 7 gizemli insanın kapanmaya yüz tutmuş El Royale otelinde bir araya gelmesi ve olayların gelişmesi üzerine bir film. Kadrosu Şampiyonlar Ligi gibi. Diyalogların yoğun işlendiği ve bir suç-gerilim filmine göre oldukça durağan bir film: Kısık ateşte pişen yemek gibi. 



    2- Happy Death Day, 2017



    Bir üniversite öğrencisi olan Tree’nin maskeli bir katil tarafından öldürülmesi ve her öldürüldüğünde tekrar aynı günün sabahına uyanması üzerine bir film. Kurtulmak için tek yolu katilin kimliğini ortaya çıkarmasıdır. Oldukça akıcı bir film. Zaman nasıl geçti anlamayacaksınız. Filmin devam filmi de mevcut. 




    3- Fargo, 1996



    Biraz eskilere gidelim. Borçlarından kurtulmak için karısını kaçırıp kayınpederinden fidye isteyen bir adamın hikayesi bu film. Karısını kaçırması için iki adam kiralar ama işler planladığı gibi gitmeyecektir. Coen Kardeşler yapımı bu film hem onlara ün kazandırdı hem de Oscar’ı cebine koydu. Bu filmde kışın soğuğu fena halde hissediliyor. Battaniye altında, elde kahve ile izlenmesi tavsiyedir. 





    4- Tucker and Devil vs. Evil, 2010



    Listedeki açık ara en ilginç film. Bir grup gencin kampa gittiği ve sırayla öldüğü filmleri hepimiz izlemişizdir. Bu filmde onlarla dalga geçmek üzere yapılmış bir film. Hem ortalık kan gölüne dönüyor hem de gülmekten ölüyorsunuz. Sizin için değişik bir deneyim olabilir. Bir suç-komedi filmine her zaman rastlayamazsınız. 





    5- Insomnia, 2002




    Genç bir kızın öldürülmesini araştırmak için iki dedektif Alaska’ya gider. Alaska’da geceleri de gündüz gibi olduğu için dedektifler uykusuzluk sorunuyla boğuşurlar. Bunun sonucunda bazı sorunlar baş gösterir. Gerçek ve hayalin birbirine karıştığı filmin yönetmeni Christopher Nolan. Başrol Al Pacino. 





    6- Identity, 2003




    Çok fazla yağmurun yağdığı bir gecede birbirine yabancı 10 insanın bir motele sığınması ve teker teker ölmeleri üzerine bir film. Katili bulamazlarsa ölümler durmayacaktır. Birbirleriyle konuşmaları üzerine bazı bağlantıları fark edeceklerdir. Yağmurlu bir havada izlenirse etkisi büyük olur. 





    7- Basic Instinct, 1992




    Listenin son ve en yaşlı filmi. Ortalığı kasıp kavuran bir cinayetin, bir yazarın kitabındakiyle aynı şekilde işlenmesi üzerine bir film. Dedektif yazarı sorgulayacaktır ama onun etkisi altına girmesi çok uzun sürmeyecektir. Görseldeki sahnesi filmin tamamından daha ünlü bu filmi hala izlemediyseniz şimdi tam zamanı. Evet, o sahne dünyanın en çok durdurulan sahnesidir :)



    *Daha farklı öneriler için profilimdeki diğer listelere bakabilirsiniz.



    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.