Cadılar Bayramı Haftasında İzlemeniz Gereken Beş Film

Cadılar Bayramı Haftasında İzlemeniz Gereken Beş Film
  • 3
    0
    1
    2
  • Ekim ayı, korku dolu ve aynı zamanda bir o kadar da eğlenceli anlara ev sahipliği yapar. Elbette bu ev sahipliğinin asıl sebebi Cadılar Bayramı'ndan başka bir şey değil! Nasıl ki belli günler, belli filmleri izlemek zevk veriyorsa aynı zevki bu bayramda da yaşamak mümkün. Gelin, birçoğumuzun izlediği ya da henüz izlemediği hem korku hem de Cadılar Bayramı temalı filmleri listeleyelim!

     

    1. Scary Stories to Tell in the Dark

    Alvin Schwartz'ın aynı adlı çocuk kitabı serisine dayanan André Øvredal tarafından yönetilen 2019 yılında vizyona giren bir korku filmi olarak karşımıza çıkmaktadır. 1968’in Cadılar Bayramı’nda, Stella ve iki arkadaşının, gizemli bir serseri olarak filmde boy gösteren Ramon ile karşılaşmasıyla başlar. Elbette her şey bu karşılaşmadan ibaret değildir.  

    2. The Nightmare Before Christmas

    Her ne kadar bir Noel filmi olarak görünse de içinde bir Cadılar Bayramı ruhunu taşıyan bir film. 1993 yapımı bir müzikal animasyon filmi olmasıyla birlikte stop motion tekniği kullanılmıştır. Halloween Town, çeşitli canavarlar ve tatille ilişkili varlıklar tarafından doldurulan bir fantezi dünyasıdır. Vatandaşlar tarafından "Kabak Kralı" olarak saygı duyulan Jack Skellington, yıllık Cadılar Bayramı kutlamalarını organize etmede onlara öncülük ediyor. Ancak bu yıl, Jack aynı yıllık rutinden bıktı ve yeni bir şey istiyor ve istediğini gerçekleştirmek için elinden geleni yapıyor.

    3. Halloweentown

    Az önce Halloween Town’dan söz ettik, haliyle Disney Channel Orijinal Filmi olan Halloweentown’ı listeye almasak olmazdı. 1998 yılında seyirciyle buluşan bu film, içinizi ısıtacak türden.

    4. Casper 

    Listemizin belkide en sevimli karakterlerinden biri olan Casper, 1995 yılında beyaz perdede seyircinin karşısına çıktı. Casper, Cadılar Bayramı çevresinde geçer ve kederi, yalnızlığı ve trajediyi tasasız bir duyguyu korurken betimleme yeteneği nedeniyle sevilen filmlerin başında gelir. 

    5. Teksas Testere Katliamı

    Sevimlilik içeren filmlerin yanı sıra içinizi ürperten, kanınızı donduran filmlere de geri dönmeliyiz. Teksas Testere Katliamı ise o filmlerden biri olarak listede yer alıyor. Aslında bu bir serinin başlangıcı ve 1974 yılında beyaz perdede yerini aldı. Orijinalinden sonra üç tane devam filmi çekilmiş, ondan sonra da yeni versiyonu çekilmiştir.


    Yorumlar (1)
    • Buraya Michael Myers’ın Halloween’i konulmadığı için biraz eksik kaldı gibi. Ayrıca Freddy Krueger’ın A Nightmare an Elm Street’i ve Jason Vorhees’in 13th Friday’i olmazsa olmaz bence. Nostalji tadında mükemmel seriler. Bunlarıda izlemenizi tavsiye ederim 🎃

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.