Netflix’in 8 Bölümlük Korku-Gerilim Dizisi İzlemeye Değer mi?

Netflix’in 8 Bölümlük Korku-Gerilim Dizisi İzlemeye Değer mi?
  • 3
    0
    0
    0
  • Netflix’in yeni korku-gerilim dizisi Cabinet of Curiosities birkaç gün önce yayımlandı ve izleyiciler tarafından beğenildi.

    8 bölümlük dizi her biri birbirinden bağımsız bölümlerden oluşuyor. Dizinin yönetmeni ise Oscar ödüllü Guillermo del Toro

    Sizin için ilk üç bölümün konularından kısaca bahsedeceğim. Bu arada dizinin bölümlerinin süresi 1 saatten az. 40 dakikadan az süreye sahip bölüm bile var.



    İlk bölümde bir depo sahibinin ölmesi ve deponun içindeki mallarla birlikte el değiştirmesi ve depoda bulunan kutsal nesneler ile ruhani varlıkların dahil olduğu bir bölüm izledik. Deponun ilk sahibinin karanlık geçmişi ve sırları küçücük bir depoda gizlenmiş diyebilirim. Tabii Netflix bir dizi çeker de orada Nazilerle ilgili bir şey olmadan olur mu? Olmaz. Oraya da dokundurmayı unutmamışlar. Gergin atmosfer ve sonlara doğru korku ögesinin üzerine fazlasıyla basıldığı bir bölüm bizi bekliyor.



    İkinci bölümde ise bir mezar hırsızının mezarlık fareleriyle boğuştuğu bir bölüm karşımıza çıkıyor. Mezarlık hırsızı henüz mezarları soyamadan fareler tarafından cesetlerin çalındığını fark ediyor ve mezarın içindeki bir delikten farelerin kazdığı yolu izliyor. Kahramanımız en sonunda boss fareyle de kapışıyor. Evet boss fare. Kapalı alan korkusu olanları çılgına çevirecek olan bir bölüm diyebilirim. Bölümün yarısından fazlası küçücük tünellerde kahramanımızın boğuşmasıyla geçiyor. İzlerken az daha boğuluyordum. 



    Üçüncü bölüm otopsi temalı bir bölüm. Oldukça mükemmel kadavra sahneleri içeren bu bölümde bir hayvanın insanın bedenine musallat olması konusu işleniyor. Musallat olduğu bedeni yönetiyor ve can almaya devam ediyor. Doktorumuzda bunu araştırmak için ölülere otopsi yapıyor ve bazı sonuçlar yakılıyor. Bölümün yarısından sonra tamamen salt gerilim vadediyor. İzlediğiniz koltuğa sizi çivileyecek diyebilirim. Güzel de bir sona sahip bu bölüm. 


    ***

    Genel olarak diziye bakacak olursak birbirinden bağımsız dizi bölümleri olan dizileri seviyorsanız -Black Mirror- gibi, korku-gerilim türüne de yakınsanız bu diziyi seversiniz.

    İyi seyirler.



    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.