Ay’a Aşık Olmak: Selenofil Nedir?

Ay’a Aşık Olmak: Selenofil Nedir?
  • 13
    0
    2
    2
  • Ay doğmuyorsa yüzüne, güneş vurmuyorsa pencerene, kabahati ne güneşte ne ayda ara. Gözlerindeki perdeyi arala.

    - Mevlana

    Ay, döngüyü temsil ettiği için zamanın ritmini evrensel olarak temsil eden kadınsı bir semboldür. Ayın evreleri ölümsüzlüğü ve sonsuzluğu, aydınlanmayı veya doğanın kendisinin karanlık tarafını sembolize eder. Güneşin ışığı ile gecenin karanlığı arasındaki orta yoldur ve bu nedenle genellikle bilinç ve bilinçaltı arasındaki alanı temsil eder.

    selenofil

    Gökyüzü, gezegenler, yıldızlar, güneş ve ay yüzyıllar boyunca pek çok olaya, esere ve etkinliğe konu ve ilham kaynağı olmuşlardır. İsimleri şiirlerde, resimlerde, şarkılarda ve kitaplarda geçmiştir. Bazı insanlar gökyüzüne ve gökyüzündeki bu cisimlere diğer herkesten daha duyarlıdır. Tüm ihtişamıyla geceyi aydınlatan Ay da birçok hayrana sahiptir.

    selenofil

    Selenophilia (Selenofil) kelimesi Selene (Luna) ve philia (aşk, çekicilik) anlamına gelen Yunanca kelimelerden meydana gelmiştir. Selene, Yunan mitolojisinde güzelliğiyle ünlü Ay Tanrıçası’dır ve ona atıfta bulunulmuştur.

    selenofil selene ay tanrıçası

    Selenofil; Ay’ı çekici bulmak, Ay’a karşı konulamaz bir aşk ile sarılmak anlamlarına gelir. Birçok güzelliğe ilham olan Ay’ın muhteşemliğine hayran olan kişilere Selenofil denir. Diğer bir deyişle selenofiller Ay’ı seven, varlığından huzur bulan, ona ilgili, ondan olumlu şekilde etkilenen insanlardır.

    selenofil süper ay ankara anıtkabir

    Bu kişiler gökyüzüne bakmaktan ve Ay’ı uzunca bir süre izlemekten büyük bir keyif alırlar. Ay’ın gökyüzündeki varlığı onlara huzur ve mutluluk verdiği gibi yüzlerinde de bir tebessüm bırakır.

    selenofil love aşk

    Geçmişte selenofilin daha çok var olduğu düşünülmektedir. Çünkü Ay karanlık geceyi aydınlatmasıyla ve farklı formlarda görünmesiyle insanların dikkatini bugüne kadar çekmeyi başarmıştır. Bu dönemlerde diğer gök nesnelerine yapıldığı gibi Ay da tanrılaştırılmış ve tapılmıştır.

    selenofil

    Selenofiller karanlık gecelerde Ay’a ve yıldızlara bakmaktan, onları izleyerek uykuya dalmaktan keyif alırlar.

    selenofil ay aşkı

    Selenofillerin hissettiği bu çekim genellikle entelektüel bir derecededir.

    selenofil sanatı

    Çoğunlukla sanatsal bir zevke de sahip olan selenofiller şiir, felsefe, roman, resim, müzik gibi birçok sanat dalında eserler ortaya çıkarmaya meyillidirler.

    selenofil

    Ay’ı izlemek bu kişilere ilham veren ve üretme güçlerini artıran bir aktivitedir.

    selenofil kış

    Estetik bir çekimle bağlantısı olan Selenofil bazı yerlerde hastalıkmış gibi lanse edilse de aslında parafilik bir bozukluk ve hastalık değildir. Zararlı bir durum teşkil etmez ve hiçbir tanı kitabında psikolojik bir bozukluk olarak yer almaz.

    selenofil balıkcı

    Hem hastalıksa bile yakalanacaksak buna yakalanalım değil mi 😊 Gecenin bir vakti sessiz bir yerde müzik eşliğinde Ay’ı izlerken huzura erişmeyi kim istemez ki?

    selenofili

    Bu içeriği hazırlarken kendimin Selenofil olduğunu öğrendim. Peki ya benden başka Selenofil var mı aramızda? Selenofiller el kaldırsın :)

    selenofil nedir selenofil tanım

    "Bir gün batımının harikalarına veya ayın güzelliğine hayran kaldığımda, ruhum yaratıcıya ibadette genişler." 

    - Mahatma Gandi

    selenofil nedir selenofili

    Kaynakça:


    Yorumlar (2)
    • Fotograflar çok güzeller💓

      • Yazıyı ayrı fotoğrafları ayrı beğendim. Her seçim mi güzel olur 🥹 Eline emeğine sağlık 🤩

        Yorum Bırakın

        Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.