Dubrovnik Gezilecek Yerler

Dubrovnik Gezilecek Yerler
  • 0
    0
    0
    0
  • Srdj Dağı'nın eteklerinde, Dalmaçya kıyılarının yanında yer alan kasabanın tarihi mimarisi kadar doğal manzarası da dikkat çekicidir. Büyük bir kule, güçlendirilmiş duvarlar ve görkemli saraylar ve kiliselerle dolu tarihi deniz kalesinin bölümleri, şehrin sahil bölgesinden hemen yükselir. Geniş Barok mimarisiyle St. Blaise Kilisesi, Rönesans döneminden kalma Sponza Sarayı ve günümüzde müze olan Rektörlük Sarayı mutlaka görülmesi gereken yerlerdir. Srdj Dağı'ndan şehrin panoramik manzarası, teleferikle tırmanmaya değer. Kafelerle dolu, sadece yayalara açık şehir meydanında siyah risotto ve yerli roata pudinginin tadını çıkarın.
    En iyi fiyatlarla yeni araba modelleri kiralamak için online araç kiralama hizmetini kullanın. Bookingauto.com'daki fiyatları karşılaştırabilir ve Dubrovnik'te kiralama için %70'e varan indirimlerden yararlanabilirsiniz.
    1. Dubrovnik Şehir Surları
    25 metre yüksekliğinde ve 6 metre kalınlığında olan surlar, şehri saldırılardan korumak için tasarlandı. Minceta Kalesi, St. John Kalesi ve Lovrijenac Kalesi üzerinden Eski Kent'in en yüksek noktasına giden bu 2 km'lik rotayı, hemen hemen her dönüşte Adriyatik manzarası eşliğinde yürüyebilirsiniz. Yaklaşık 2 saat sürüyor, ancak yolun yarısında inebilirsiniz. Duvarların üç girişi vardır ve giriş ücreti 120 HRK'dır.
     
    2. Eski Kenti Ziyaret Edin
    Dubrovnik'in asıl ruhu olan Eski Şehir, özellikle alacakaranlıktan sonra bir Orta Çağ büyüsüne sahiptir. Pile Kapısı'ndan girin ve yürüyüşle birlikte dondurma yiyebileceğiniz ana cadde Stradun'a girmeden önce merkezi kubbesi ve 16 su musluğu ile zarif Onofrio Çeşmesi'ni ve Romanesk revaklı Fransisken Manastırı'nı gözlemleyin.
    Dubrovnik'in tarihi, 16. yüzyıldan kalma bir saray olan Sponza Sarayı ve girişinde güzel bir cepheye ve taş oymalara sahip St. Blaise Kilisesi'ni içerir.
     
    3 Nolu Dominik Manastırı
    Dominik Manastırı, Eski Kent'in önemli bir bölgesinde yer almaktadır. Manastır 14. yüzyılda inşa edilmiştir ve bir rönesans ve gotik manastırın yanı sıra bir kütüphane ve sanat koleksiyonuna sahiptir.
    4. Dubrovnik'te Teleferik
    Dubrovnik teleferiği mutlaka görülmesi gereken bir cazibe merkezidir. Zirveye ulaşmak (deniz seviyesinden 415 metre yükseklikte) beş dakikadan az sürer. Dubrovnik'in klasik fotoğrafını gördüyseniz, bu fotoğraf deniz seviyesinden 415 metre yükseklikteki Srd Tepesi'nin zirvesinden çekilmiştir, bu yüzden Eski Şehir ve adalarının muhteşem manzarası için fotoğraf makinenizi getirin. Zirvede, bir restoran, snack bar ve hediyelik eşya dükkanının yanı sıra madeni para demirciliği işletmesi ve Ohri inci dükkanı gibi tipik turistik yerleri keşfedeceksiniz.
     
    İç Savaş Müzesi de çatıdadır ve çatısından sadece Adriyatik'in daha muhteşem manzarasını sunmakla kalmaz, aynı zamanda güçlü sergisi sizi Hırvat Bağımsızlık Savaşı günlerine, kuşatma ve savaştan fotoğraflar ve videolar ile geri götürecektir. Dubrovnik Cumhuriyeti'nin düşüşü. Burayı ziyaret ettikten sonra Dubrovnik'e bir daha asla aynı gözle bakmayacaksınız. Giriş ücreti 30Kn.
    Teleferik ve yürüyüş gezisi için kombine bilet mevcuttur.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.