TÜRKİYE'NİN İLK ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK İLLÜZYON MÜZESİ

TÜRKİYE'NİN İLK ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK İLLÜZYON MÜZESİ
  • 4
    0
    0
    0
  • 4.5 yıllık bir Ar-Ge çalışması sonucu Türkiye bir illüzyon müzesi kazandı.

    25 Şubat 2022'de İlhan Yazar tarafından kurulan, Ankara Kızılay'da 85 farklı konseptin yer aldığı artırılmış gerçeklik müzesi ziyaretçilerine kapılarını açtı. 7 aylık bir hizmetin ardından şube değişikliğine gidildi ve Kızılay'daki şube kapandı. 8 Eylül'de Ovacık'ta yeni bir açılış yapıldı. Herhangi bir yaş sınırlaması olmayan bu müzede ziyaretçiler için keyifli, eğitici gösterimler yapılıyor. Müze hafta içi her gün 10.00 ile 21.00 saatleri arasında hizmet sunuyor.

    PEKİ NE BU AR(artırılmış gerçeklik) TEKNOLOJİSİ?

    AR, cihazların cisim tanıma özelliklerini kullanarak sanal nesnelerin gerçek görüntülerle harmanlanmasıdır. Yani, var olan cisimlerin üzerine sanal nesnelerin bindirilip gerçekliğin artırılmasıdır.

    Artırılmış gerçeklik temel olarak akıllı telefonlar, tabletler veya Microsofts HoloLens veya Google Glass gibi cihazlar kullanılarak 3 boyurlu nesnelerin gerçek hayat ortamımız üzerinde katmanlanabileceği anlamına geliyor. Günümüzde, ortalama bir akıllı telefon AR uygulamalarını desteklemekte. İllüzyon Müzesi de kendi yazılımlarını geliştirerek bir AR uygulaması ortaya koydular. 

    Bu uygulamayı girişte müzenin wifi ağına bağlanarak telefonunuza indiriyor ve ünitelerdeki 3 boyutlu figürleri görüntüleyip kayıt alabiliyorsunuz.

    Arkadaşlarınızla, ailenizle çok keyifli vakit geçirebileceğiniz güzel anılar biriktirebileceğiniz bir mekan kesinlikle. Algıyı arttırıcı gösterimler hem ilginizi çekecek hem de sizi çok eğlendirecek. 

    Müzenin içeriği hakkında daha ayrıntılı görsel ve bilgilere instagram hesabından ulaşabilirsiniz : https://instagram.com/illuzionworld.ankara?igshid=ZmRlMzRkMDU=
    '


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.