Distopik Vancouver'da Dedektif Bir Rakun: Backbone

Distopik Vancouver'da Dedektif Bir Rakun: Backbone
  • 0
    0
    0
    0
  • 24 Nisan 2019'da ilk kez piyasaya sürülen ve oyuncular tarafından ilgiyle beklenen, Eggnut'ın geliştirdiği Backbone 8 Haziran 2021'de bizlerle buluştuk. Hayvanların yaşadığı bir dünyada geçen oyun pixelart grafiklere sahip bir dedektiflik hikayesini bizlere sunuyor. Dedektiflik yapan Howard Lotor'un hikayesi bir gün ofisine gelen Odette isimli bir su samurunun, kocasının onu aldattığını düşünmesiyle açılıyor. Odette eşinin son zamanlarda değişik davrandığını düşünüyor ve bizi işe alıyor. Howard da ipuçları aramak Granville'de araştırma yapmaya başlıyor. Çok geçmeden Odette'in eşinin The Bite'da olacağını fark ediyor vr biraz bir araştırmadan sonra Howard; görmemesi gereken bir şeyler görüyor ve hikayemiz başlıyor.

    Oyun merak uyandırıcı bir şekilde başlıyor ve bu merakı oyunun sonuna kadar sürdürmeyi başarıyor. Oyun boyunca evrenin durumunu, hayvanların hiyerarşik yapısını, The Bite isimli mekanın sahiplerini merak ediyorsunuz. Her ne kadar hayvanların yaşadığı bir evrende geçse de Backbone, gerçek dünyadan izler taşıyor örneğin The Bite'a rakun olduğumuz için alınmıyoruz ve ayrımcılığa uğruyoruz. Oyunun oynanışı ise yürümek, nadiren olan gizlilik sekansları ve bol bol diyalog okumak. Diyaloglar, karakterler ilgi çekici olduğu için ve kaliteli yazıldığı için oyuncuyu sıkmıyor. Yürüme kısımlarında ise şehri keşfediyorsunuz ve bence oyunun en büyük artısı bu. Oyun mükemmel gözüküyor, gördüğüm en güzel pixelart grafiklere sahip oyun desem abartmış olmam; ışıklandırmalar, yapılar, çevre o kadar güzel ki bazen arkaya güzel bir şarkı açıp sadece gezmek istiyorsunuz.

    Yanlış anlaşılmasın oyun açık dünya bir oyun değil, çizgisel bir oyun ve haritası farklı farklı bölgelerden oluşuyor. Her bölgenin kendine has bir çevre tasarımı ve sosyo-kültürel bir yapısı var. Bir bölgede zengin bir muhitte gezdiğinizi hissederken bir diğer bölgede ghettolarda olduğunuzu hissediyorsunuz. 

    Bakcbone, merak uyandıran ana hikayesi, iyi yazılmış diyalogları ve muhteşem pixelart görselliğiyle kendini oynatabilen bir oyun; diyaloglar üzerinden giden oyunları seviyorsanız kesinlikle şans vermeniz gereken bir yapım.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.