Gizli Bir Cevher: The Darkness II

Gizli Bir Cevher: The Darkness II
  • 0
    0
    0
    0
  • The Darkness II, Digital Extremes tarafından geliştirilen ve 2K Games tarafından 2012 yılında yayınlanan FPS türünde bir oyun. Maalesef ilk The Darkness oyunu bilgisayara gelmediği için direkt olarak The Darkness II'yi oynamak zorunda kalıyoruz ama isterseniz oyuna başlamadan önce ilk oyunun hikayesini izleyebiliyorsunuz. Oyunun hikayesi ana karakterimiz Jackie’nin karanlık bir ortamda koltukta oturup hayatı ve The Darkness’la ilgili olarak konuşmasıyla başlıyor ardından Jackie’nin lüks bir restorana girdiğini görüyoruz. İki kadınla aynı masaya oturduyoruz ve tam sohbet edecekken bulunduğumuz restoran saldırıya uğruyor ve kadınlardan birisi öldürülüyor. Jackie, ayağından ciddi bir şekilde yaralanıyor ve arkadaşımız Vinnie bizi sırtlayarak o baskından sağ çıkarmaya çalışıyor. İşler bizim için gittikçe kötü bir hal alırken Faith No More grubunun vokalisti Mike Patton'ın seslendirdiği The Darkness'ın o ürkütücü sesini duyuyoruz ve Jackie başka bir çaresi olmadığı için The Darkness'ın ortaya çıkmasına izin veriyor. Oyunun hikayesi böyle başlıyor ve zamanla dallanıp budaklanıyor, oyunun sonuna kadar sizi oyunun içinde tutmayı başarıyor.

    Oynanış olarak tabbi ki silahlarımız ve bizimle simbiyotik bir ilişkisi olan Venomvari The Darkness'ımız bize eşlik ediyor. Oyunda tipik FPS oyunlarından alışık olduğumuz tabanca, hafif makineli, pompalı tüfek gibi silahlarımız var ve bu silahların vuruş hissi gayet yerinde. Oyunun asıl fark yarattığı nokta olan The Darkness'ı ise farklı çeşitlerde kullanabiliyoruz; düşmanlarımızı yakalayıp onları birbirlerine atmak, arabaların kapısını parçalayıp kendimize kalkan yapmak, düşmanlarımızı yakaladıktan sonra onların kalplerini söküp yemek bunlardan birkaçı. Oyunda The Darkness’ın bize kazandırdığı güçlerimiz var. Bu güçlerden bazıları aktif güçler bazıları ise pasif güçler. Bu güçleri düşmanlarımızdan "Essence" adı verilen kaynakları toplayarak açıyoruz. 

    The Darkness II, çizgi roman tarzı grafikleriyle de gayet hoş gözüküyor ve 10 senelik bir oyun için o kadar da yaşlanmış durmuyor; oyunun bol kanlı ve aksiyonlu stiline gayet iyi uyum sağlıyor. Son olarak The Darkness II'nin bir de Vendettas adında bir modu var, bu modda Jackie'nin görev verdiği farklı özellikte silahları olan dört adet suikastçiden birini seçerek isterseniz online isterseniz de offline bir şekilde oynayabiliyorsunuz ve bu mod sayesinde hikayede hakkında daha fazla şey öğrenebiliyorsunuz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.