Yapımı Sürecinde En Çok Yükseldiğimiz 4 Nuri Savruk Şarkısı...

Yapımı Sürecinde En Çok Yükseldiğimiz 4 Nuri Savruk Şarkısı...
  • 0
    0
    0
    0
  • İnsanın kendi eserlerini üretebiliyor olması aslında kocaman bir sihirdir. Hele müziğe tutkuyla bağlıysanız... Sözü çok uzatmadan 5 yıl gibi bir süre içinde yaptığım 10 single çalışmam içinde, şarkıların hazırlanma süreçlerinde beni en çok heyecanlandıran ilk 4 şarkımla, siz bu satırlarımı okuyanlarıma bir selam vermek istiyorum...

     

    1- Yoksun (2017 Aralık): Kayseri'de sözü, müziği, aranjesi yapılmış olan ilk eser olduğunu işe başlarken bilmiyorduk. Takvimler Aralık 2017'yi gösterirken sözlerini yazdığım, müziğini Sevgili Erşan Oral'ın, düzenlemesini ise Sevgili Savaş Somuncu'nun yaptığı "Yoksun" sanırım ilk sırada olacaktır. Lakin Hayatımızda yeni bir döneme girdiğimizi fark etsek de, şiddetinin ve süresinin belirsizliğini asla bilmiyorduk (hala da bimiyoruz). O dönem içerisinde dinleyen herkesten aldığımız geri dönüşlerin çoğunda "Şarkıda Bir Barış Manço Havası Var" bildirimi dikkat çekiciydi. TRT Müzik kanalında, dönemin popüler Tv kanalı olan Kral Tv'de klibiyle yer bulan "Yoksun" hep bir Nuri Savruk klasiği olarak kalacaktır...

     

    2- Engel (2019 Mayıs): Kayseri'de ilk 4 single çalışması tamamlanmıştı. Artık işi İstanbul'a taşıma zamanıydı. Yıllarca dinlediğim Kargo'nun kurucusu ve gitaristi Selim Öztürk'ün aranjörlüğünde yaptığım ilk eser. Bir gece, sıkıntıyla, kızgınlıkla yazılan sözler, müziği bırakmayı düşündüğüm günlerde müzikleştirilmiş ve konu artık İstanbul'a sirayet etmişti. Şarkı çıkmadan önce tanıtım amaçlı yapılan "Engel, Bir Şarkının Hikayesi" tanıtım videosu o dönemde çok ilgi çekmişti. Hala Nuri Savruk şarkıları içinde Youtube üstünde en çok izlenme sayısına sahiptir. Bu ilgi, bizi aynı yılın yaz aylarında bir de akustik düzenleme yapmaya itmişti. Düzenlemesini kendim yapmıştım ki, bu da farklı bir tecrübedir.

     

    3- Dünya Karşımda (2020 Ağustos): Şarkının yapıldığı 2020 yılında Pandemi çıkmış olmasına rağmen üretmekten vazgeçmeyen bir ekibin eseridir. Cesaretin sembolüdür. Beni, ülkenin en büyük müzik şirketlerinden birisi olan Avrupa Müzik'in kontratlı sanatçısı haline getiren şarkıdır. Kayseri Kalesi ve Radisson Blu Otel'de, 2 parti halinde çekilen klip, büyük beğeni topladı. Youtube üstünde 100.000 izlenme barajını atlayan bir diğer Nuri Savruk şarkısıdır. TRT Müzik kanalında, PowerTurk Fm, Kafa Radyo, Best Fm gibi ulusal bir çok önemli yayın mecrasında kendisine yer bulmuştur.

     

    4- Yoksun / Akustik (2022 Şubat): İlk eserim, göz bebeğim olan Yoksun'un, bu kez Selim Öztürk elinden çıkmış düzenlemesidir. Takvim 2022 Şubat'ı göstermektedir. Heyecan olarak tavanlarda yer almasının sebebi artık İstanbul'da da bir klibim olması gerçeğidir. Arnavutköy, Bebek, Üsküdar-Beşiktaş Vapurunda yapılan çekimler 1 günde tamamlanmıştı. Gerek tarz, gerek vokal, gerek profesyonellik olarak ilk hali ile kıyaslandığında?

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.