İngiliz Ressam Herbert James Draper

İngiliz Ressam Herbert James Draper
  • 6
    0
    0
    1
  • Herbert James Draper

    İngiliz ressam Draper (1863-1920) bir Victoria Dönemi sanatçısıdır. Tabloları dönemin baskın sanat akımı olan romantizmden çok klasik temaları barındırır. Eserlerinde antik Yunan mitolojisinden ve Britanya folklörlerinden karakterleri konu edinmiştir. Muhtemelen en popüler eseri İkarus'un cesedini betimleyen yağlı boya tablosudur.

    The Lament for Icarus (İkarus İçin Ağıt), 1898

    İkarus, Yunan mitolojisinde balmumu ve kuş tüğünden yapılmış kanatlarla uçmayı başaran fakat güneşe fazla yaklaştığı için kanatlarını tutan balmumunun erimesiyle düşüp ölen bir insandır. Çalışmada bu düşüşün hemen sonrası gösteriliyor. Ağıt yakanlarsa su perileridir (water nymphs).

     

    Diğer önemli eserleri:

    Ulysses and the Sirens (Odisey ve Sirenler), 1909

    Bu eser Homeros'un ünlü eseri Odisey'den bir bölümü gösteriyor. Sirenler güzel sesleri ve görüntüleriyle denizcileri büyüleyip inlerine çeken, daha sonrada onları öldüren deniz yaratıklardır.

     

    Calypso's Isle (Kalipso'nun Adası), 1897

    Yine Odisey'den bir bölüm resmedilmiş. Kalipso, Olimposlular ve Titanlar arasındaki savaşta Titanlara destek verdiği için tanrılar tarafından bir adaya hapsedilen bir peridir (nymph). Odisey'i büyüleyip onu yedi sene adasında tutmuştur.

     

    Tristan and Isolde, 1901

    Bu karakterler bir 12. yüzyıl şövalye romensinde (chivalric romance) bulunmaktadır. Tristan Cornwell'den (İngiltere'de bir kontluk) bir şövalye, Isolde ise İrlanda'dan prensestir. Şövalye romenslerinin en önemli özelliği, şövalyenin emrinde olduğu soylunun karısına -veya evlenmesi mümkün olmayan başka bir kadına- aşık olmasıdır. Bu yasak aşk şövalyelik kurallarına aykırıdır. Tristan ve Isolde içinde durum böyledir. Tablo Tristan'ı Isolde'yi amcası Kral Mark'la evlenmesi için Cornwell 'e götürürken gösteriyor.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.