Türk sinemasının hak ettiği değeri görmeyen 4 filmini senin için listeledim.

Türk sinemasının hak ettiği değeri görmeyen 4 filmini senin için listeledim.
  • 10
    0
    1
    1

  • İşe Yarar Bir Şey (2017) 

    Yönetmenliğini Pelin Esmer'in yaptığı bu film, farklı yaş gruplarından insanların hayatındaki anlamsızlıkları ve umutsuzlukları ele alırken, insanların hayatındaki küçük ama anlamlı anları keşfetmelerine odaklanıyor. 

    Şair ve avukat olan Leyla, görmezden geldiği bir dizi davetin sonunda bir lise buluşmasına katılmaya karar verir. Canan ise oyuncu olma hayali kuran genç bir hemşirelik öğrencisidir. İkili, uzun bir tren yolculuğunda tanışır ve insanın kendi kaderini belirlemesi konusunda büyük bir dersle yüzleşir.(Mubi)

    Çayınızı alın ve bir tren yolculuğuna çıkın.



    Anlat İstanbul (2005)

    Anlat İstanbul, birbirleriyle bağlantılı 5 ayrı öyküyü anlatıyor. Adından da anlaşılacağı üzere hikayeler İstanbul'da geçiyor. 5 ayrı hikayeden oluşan filmin tüm senaryosu Ümit Ünal'a aitken, her bir hikayeyi beş ayrı yönetmen filme çekmiş. Oyuncu kadrosunu Altan Erkekli, Özgü Namal, Erkan Can, Nejat İşler, Mehmet Günsü, Çetin Tekindor, Azra Akın, Hasibe Eren, İsmail Hacığolu, Nurgül Yeşilçay... gibi oyuncuların oluşturduğu bu farklı filmi kesinlikle izleyin.



    Umut (2009)

    Hapiste olduğu için evinden uzak kalan Yılmaz seneler geçtikten sonra memleketi Şarköy’e geri döner. Döndüğünde karısını ölümün eşiğinde bulur. Eşinin ölümüyle bebekliğinden beri görmediği 6 yaşındaki oğlu Umut ile baş başa kalırlar. Umut babasına yabancılaşmış vaziyettedir. Yılmaz oğluna yakınlaşmak için çabalarken onun hayattan uzaklaştığı gerçeğiyle karşılaşınca onun için çabalamaktan başka çaresi yoktur. Gelişen olaylar Yılmaz'ın çok zor bir karar almasını gerektirir. Dram türüne ilgiliyseniz kesinlikle izlemeniz gereken bir yapım.



    Büyük Adam Küçük Aşk (2001)

    Bütün yakınlarını kaybeden küçük Hejar ve bir yargıç emeklisi olan Rıfat Bey'in İstanbul'da kesişen öykülerini konu alıyor. Küçük bir Kürt kızı olan Hejar bir akrabası tarafından bir avukatın evine bırakılır. Ancak bu evde kalan iki örgüt militanı, polisin baskını sonucu öldürülünce Hejar karşı daireye, Cumhuriyet ilkelerine son derece bağlı emekli bir hakim olan Rıfat Bey'in evine kaçar. Artık, Türkçe bilmeyen Hejar ile Kürtçe bilmeyen Rıfat Bey aynı evde yaşamaya başlar. 2001 yılında Uluslararası Antalya Film Festivali'nde 5 dalda aday olmuş ve tamamında ödül almıştır. Samimiyet yüklü bu film size iyi gelecek.


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.