Süper bir Netflix dizisi "Anne With An E"

Süper bir Netflix dizisi "Anne With An E"
  • 0
    0
    0
    0
  • Daha önce gördüğün tüm karakterleri unut. Bu bambaşka. Anne Shirley 13 yaşında bir kız çocuğudur. Anne yetimhanede büyümüştür. Onu evlatlık edinen birkaç aile olmuştur. Gelgelelim bu aileler bir evlat hasretiyle yanıp tutuşan aileler değildirler. Evlerinde onu hizmetçi olarak çalıştırmışlardır. Gün yüzü görmemiş geçmişine rağmen hayat dolu, geleceğe umutla bakan, müthiş bir kalbi var bu kızın. Çok konuşkandır ama asla boş konuşmaz. Dünya üzerinde duygu ve düşüncelerini onun kadar eksiksiz ve akıcı anlatan biri yoktur sanırım. Edibiyata ilgi duyuyorsan daha bir seveceksin bu diziyi. Onu ne kadar anlatsam az kalır. Kesinlikle izlemelisin. 
     
     
     
    Hikayeden bahsetmek gerekirse. Anne'nin kaderi Green Gables çiftliğinde yaşayan iki kardeş olan Matthew ve Marilla Cuthbert'la kesişmesiyle değişir. Marilla, çiftlik işlerinde Matthew'e yardımcı olması için bir yetim çocuğu evlat edinme fikrini Matthew'e açar. Matthew bu fikre sıcak bakar ve yetimhane ile iletişime geçip bir erkek çocuk istediklerini söylerler. Matthew yetimhanenin gönderdiği çocuğu almak için istasyona gittiğinde beklediği erkek çocuğu yerine Anne ile karşılaşır.
     
     
     
    Anne'yi getiren tren günün son treni olduğu için Matthew onu orada bırakmak istemez ve atıyla eve götürür.
     
     
     
    Marilla, Anne'yi ilk gördüğünde onu istemez ve ona güvenmez.Fazlası spoilere girer. Bu kadar yeter.
     
     
     
    Cinsiyet eşitsizliği, ırkçılık, din, psikolojik travma gibi birçok sorunu ele alan dizi 2017 yılında çekilmeye başlamıştır. Toplam 3 sezon sürmüş ve yayınlandığı süre boyunca ses getirmiştir.
     
     
     
    Anne With An E 2017 ve 2018 yıllarında En İyi Dramatik Dizi dalında Kanada Ekran Ödülü'nü kazanmıştır.
     
    IMDb: 8.7/10
     
    Hoşuna gittiyse lütfen beğen.
    Hoşça kal. 👋 

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.