Endonezya. Yapılacak En İyi Şeyler

Endonezya. Yapılacak En İyi Şeyler
  • 0
    0
    0
    0
  • Endonezya'nın 17.000 ada ile dünyanın en büyük takımadası olduğunu biliyor muydunuz? Bu, çoğu henüz bilinmeyen, esasen ortaya çıkarılacak sınırsız şey olduğu anlamına gelir! İster Komodo'da dalmak, ister Bali'de yemek yemek, ister Java'da Bromo Dağı'na tırmanmak isteyin, herkes için bir şeyler var.

    Devasa ve çeşitli bir bölge olan Endonezya'da yapılacak inanılmaz bir aktivite listesi derledim, umarım bir sonraki tatilinize bu aktiviteyi dahil etmeniz için sizi motive eder!

    Rahat bir yolculuk için turistler Endonezya'da araç kiralama hizmetlerini kullanmayı tercih ediyor. Denpasar'da araba kiralamanın günlük ortalama maliyeti 16 Euro'dur. Endonezya'da %70'e varan indirimle araba rezervasyonu yapmak için cars-scanner.com'u kullanın.

    Bajo Labuan

    Labuan Bajo, temelde Flores Adası'nın en batı ucundaki küçük bir balıkçı köyüydü. Komodo Ulusal Parkı'nın öne çıkmasıyla, bu konum artık Doğu Nusa Tenggara'daki çok sayıda yer için bir vekil haline geldi. Labuan Bajo, Komodo Ulusal Parkı'ndaki diğer birçok yer gibi liman ve hava limanının olduğu yer olduğu için genellikle başladığınız yerdir. Bölgedeki ilgi çekici yerler arasında Gua Batu Cermin (Ayna Mağarası), Amelia Tepeleri, Rangko Mağarası ve Cunca Wulang kanyon şelalesi yer alır ve bunların tümü sizi nefessiz bırakacak nefes kesici bir güzellik sunar.

    Komodo Ulusal Parkı'nın ilerisinde, dünyadaki yedi pembe plajdan biri olan Komodo Adası'ndaki Pembe Plaj'ı keşfedeceksiniz. Pembe kumların ipeksi dokularının ve denizin soğuk rüzgarının keyfini çıkarırken, bu olağanüstü büyüleyici manzaranın birkaç fotoğrafını ve/veya drone görüntülerini çekin. Yeni kültürler hakkında bilgi edinmek ve yaşamı değiştiren felsefeleri keşfetmekle ilgilenenler, Flores Adası'ndaki yaylanın üzerinde, Mbaru Niang olarak bilinen ve UNESCO'dan En İyi Mükemmellik Ödülü'nü alan benzersiz bir konut yapısına sahip küçük ve izole bir köy olan Wae Rebo Köyü'nü de ziyaret edebilirler. 2012 UNESCO Asya Pasifik Miras Ödülleri.

    Bintan

    Zevk ve macera, Riau Adaları Eyaleti, Bintan Adası'ndaki kadar çok heyecan verici aktivitede hiç bu kadar mükemmel bir şekilde bir araya gelmemişti. Riau Adaları'ndaki en büyük ada olan Bintan, muhteşem tatil köylerinin, birinci sınıf golf sahalarının ve nefes kesen sahil şeridi manzarasının keyfini çıkarmak isteyen ziyaretçiler için en popüler yerlerden biridir. Kendinizi daha cüretkar hissediyorsanız, gizemli Padang Pasir Busung'u (Busung kum tepeleri), terk edilmiş gemi MV Doulos Phos'u veya Blue Lake Kawal'ı ziyaret edebilirsiniz. Zenginlik mi arıyorsunuz? Tatilinizden en iyi şekilde yararlanmak için Trikora Beach Club and Resort, The Sanchaya veya Natra Bintan'da kalın!

    Toba Gölü

    Toba Gölü, 1.145 kilometrekare yüzölçümü ve 450 metre derinliğiyle bir gölden çok bir deniz gibidir. Ancak binlerce yıl önce bir volkanik patlamanın meydana getirdiği eski bir krater olduğu için o zamanlar Güneydoğu Asya'nın en büyük ve dünyanın en derin göllerinden biri olarak kabul ediliyordu. Gölün merkezinde yer alan Samosir Adası, Tomok ve Simanindo etnik gruplarına ev sahipliği yapıyor. Tor-Tor Geleneksel Dansları, Sigale-Gale Ahşap Kuklaları, Ulos'un el dokuması giysileri ve çok daha fazlasını içeren geleneklerinden harika dersler ve kavramlar öğrenin. Macera arayanlar, göl çevresinde kanoyla gezmenin ve tekneden gün batımını izlemenin keyfini çıkarabilirler.

    Bandung

    İşler çok gerginleştiğinde ve hızlı bir kaçış gerektiğinde, Jakarta sakinleri varış noktası olarak genellikle Bandung'u seçer. Sakin ve dinlendirici bir gezi arayanlar, serin ortamı cazip bulacaktır. Bandung, her tür gezgin için neredeyse her tür cazibe merkezine sahiptir. Bir maceraya atılmak ister misin? Tebing Keraton veya The Royal Cliff'in yamaçlarına, Moko Hill'in zirvesine, Eurad Highland Lembang'a veya Stone Garden Citatah'a tırmanın ve orada geçirdiğiniz zamanı hatırlamak için fotoğraflar çekin. Yerel halkı tanımak ve müzikleri, dansları ve kültürleri hakkında bilgi edinmek ister misiniz? Ardından Udjo'nun Angklung Evi olarak da bilinen Saung Angklung Udjo'ya gidin. Gençler tarafından çalınan yerel geleneksel bambu enstrümanı Angklung'un bir orkestrası ve Sunda geleneksel dansının bir performansı burada görülebilir. Hayatınızda en az bir kez ziyaret etmeyi denemeniz gereken tek duraklı bir mağaza!

    Lombok

    West Nusa Tenggara'daki Lombok adası, enfes plajları, muhteşem Rinjani Dağı ve tropikal büyüler arayanlar için keşfedilecek harika deniz yaşamı ile popülerdir. Adrenalin bağımlıları, Rinjani Dağı'na tırmanarak veya bir bisiklet kiralayarak ve Tetebatu'nun muhteşem pirinç teraslarından geçerek cesaretlerini test edebilirler. Kültür severler, geleneksel Sade ve Rambitan köylerini ziyaret edebilir ve Sasak kabilesi üyeleriyle günlük yaşamları hakkında bilgi edinmek için etkileşim kurabilir.

    1.250 hektarlık muhteşem bir sahil şeridine yayılan Mandalika, dalgaların yarıştığı hayaller kuran kişiler için idealdir. Lombok'un güney kesiminde yer alan Mandalika, muhteşem plajlar, üst düzey oteller, harika eğlence parkları, en havalı gibi sayısız özelliği ile muhteşem bir tatil yeri olarak hızla yükseliyor.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.