Uygun Fiyatla Reykjavík'in Keyfini Çıkarın

Uygun Fiyatla Reykjavík'in Keyfini Çıkarın
  • 1
    0
    0
    0
  • Seyahatinizi planlamanıza yardımcı olmak için bütçeyle İzlanda ziyareti hakkında eksiksiz bir rehber hazırladık.

    Burada kredi kartınızı maksimuma çıkarabileceğinize şüphe yok ama azaltmak için başka yöntemler ve teknikler de var. Kapsamlı 'Bütçeyle İzlanda' seyahat rehberimiz burada.

    İzlanda ulaşımı

    İlk düşünce ulaşımdır. Sonuçta, seyahat etmeniz gerekiyor. Bir grup arkadaşınızla seyahat ediyorsanız veya İzlanda'da birkaç günden fazla kalacaksanız, araç kiralamak en uygun maliyetli alternatiftir.

    İzlanda'da bir araç kiralamak, bir tur şirketi veya başka bir benzer alternatif aracılığıyla bireysel ulaşım masraflarını ödemek zorunda kalmadan, tüm ailenizi veya beş veya altı seyahat arkadaşınızı adanın her yerine götürmenize olanak tanır. Partinizde kaç kişi olursa olsun fahiş taksi fiyatları ödemekten de kaçınmanıza yardımcı olabilir.

    Ayrıca, İzlanda'ya gelen pek çok ziyaretçi adanın mümkün olduğu kadar büyük bir bölümünü keşfetmek istediğinden, araç kiralamak, istediğiniz her şeyi kendi programınıza göre görmenizi ve yapmanızı sağlar. Otel, yemek ve olasılıkların daha makul olabileceği diğer etkinlikler için şehirlerin dışına (Reykjavik gibi) çıkabileceğiniz için, daha fazla esneklik paradan tasarruf etmenize de yardımcı olabilir.

    Yolculuk sırasında paradan tasarruf etmek için online araç kiralama hizmetini kullanabilirsiniz. Bookingauto.com'daki fiyatları karşılaştırın, Reykjavik'te kiralama için %70'e varan indirim kazanın ve aracınızı uygun bir yerden teslim alın.


    Doğal güzellikleri ziyaret edin ve/veya yürüyüşe çıkın!

    Diğer ulusların doğal harikalarının ve milli parklarının aksine, İzlanda'nın doğal cazibe merkezlerinin çoğu ücretsizdir ve giriş ücreti yoktur.

    Ziyaret edilecek en harika yerlerden bazıları, İzlanda'nın güneyindeki Vatnajokull buzulunu ve Jokulsarlon buzul lagününü ve ayrıca Svartifoss ve Dettifoss şelalelerini görebileceğiniz Vatnajokull Ulusal Parkı'dır. Bütün bir günü veya daha fazlasını bu devasa parkı kolayca ziyaret ederek geçirebilirsiniz.

    Ülkenin güneyindeyken, dünyaca ünlü ve İzlanda'yı dolaşırken mutlaka görülmesi gereken Reynisfjara Kara Kum Plajı'nı kaçırmayın.

    İzlanda'nın kuzeyine bir gezi planlıyorsanız, kaplıcalarda yüzebileceğiniz volkanik bir göl olan Myvatn'da durmalısınız.

    Bütün bir tatili İzlanda'nın en büyük ve en çok ziyaret edilen doğa harikalarını ziyaret ederek ayarlamak istiyorsanız, yılın çoğu ayında oldukça erişilebilir olan ve ülkenin başlıca turistik yerlerinin birçoğunu birbirine bağlayan Altın Çember'i gezmeyi düşünün.

    Tüm bu turistik yerleri ziyaret etmek ücretsizdir ve İzlanda'nın en büyük cazibe merkezlerinden bazılarını kısıtlı bir bütçeyle deneyimlemenin harika bir yoludur.


    Kaplıcalarda yüzmeye gidin!

    İzlanda'da doğal olarak oluşan kaplıcalar iyi bilinmektedir. Kaplıcaların tıbbi faydalarına inansanız da inanmasanız da, bu doğa yapımı sıcak havuzlarda ıslanmak harika bir deneyim.

    İzlanda'nın kaplıcalarının çoğu, hem bölge sakinleri hem de ziyaretçiler için popüler yüzme ve banyo yerleridir. Bununla birlikte, tüm kaplıcalar eşit yaratılmamıştır - İzlanda'nın kaplıcaları, kavurucu fumarollerden köpüren çamur çukurlarına ve fışkıran gayzerlere kadar çeşitlilik gösterirken, bazıları sakin su havuzlarıdır. (ve rahatlatıcı bir dalış için mükemmel sıcaklıklara sahip olanlardır).

    Hveragerdi yakınlarındaki Reykjadalur, popüler bir kaplıca destinasyonudur. Bu jeotermal konuma ulaşmak için yürüyüş yapmak gerekiyor, ancak sıcak su kaynaklarıyla beslenen nazikçe akan nehre adım attığınızda çabaya değer.

    İzlanda'nın kuzeyindeki Grettislaug, okyanus manzarasının keyfini çıkarırken ıslanabileceğiniz, treksiz bir kaplıcadır (Grettislaug'u ziyaret etmek, özel bir mülkte yer aldığı için mütevazı bir maliyete sahiptir).

    Benzer şekilde, Seljavallalaug bir jeotermal havuzdur ve İzlanda'nın yüzmeye ayrılmış en eski havuzlarından biridir, ancak kısa (yarım saatten az) bir tırmanış ve küçük bir giriş ücreti gerektirir.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.