Mallorca'nın En Güzel Plajları

Mallorca'nın En Güzel Plajları
  • 0
    0
    0
    0
  • Mallorca, Akdeniz'de yer alan Balear Adaları'nın en büyüğüdür. İspanya'daki En İyi Destinasyonlardan biridir ve Avrupa'ya yapılan herhangi bir yolculukta mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.

    Doğru plan yapabilmek ve her bir plaj aktivitesine zaman ayırabilmek için gelmeden önce Mallorca'daki plajların bir listesini yapın.

    Turistler tatil yaparken daha çok plajı gezmek için kiralık araç kullanmayı tercih ediyor. Araç kiralama şirketi Solrentacar, Mallorca'da uygun fiyatlara araç kiralama imkanı sunuyor. Araba kiralamada paradan tasarruf edersiniz, ancak aynı zamanda İspanya'yı ziyaret ettiğinizde seçilen modelin mevcut olacağına dair bir garanti alırsınız.

    Platja de Son Moll Plajı

    Platja de Son Moll'daki plaj uygun şekilde işaretlenmiştir ve bulması kolaydır. Capdepera'dan Cala Ratjada'ya ve ardından sahile gidin. Turizm altyapısı mükemmeldir ve koy otellerle çevrilidir. Ziyaretçiler sahil şeridinde yürüyüş yapabilir ve lokantalardan birinde yemek yemek için mola verebilir. Kordon ayrıca bahçeleri ve küçük parkları olan antik kent merkezine de bağlanmaktadır. Yoğun sezonda, bu kıyı şeridinde tıkanıklık olabilir.

    Cala Agulla Plajı

    Muhteşem, temiz körfez, keşfedilmeyi kolaylaştıracak şekilde yeterince işaretlenmiştir. Plaj, tümü yürüyüş yapabileceğiniz veya piknik yapabileceğiniz doğal bir rezervin parçası olan kum tepeleri, dağlar ve ormanlar dahil olmak üzere büyüleyici bir manzara ile çevrilidir. Plajın karşı tarafında Akdeniz'in panoramik manzarasına sahip güzel bir sahil şeridi yer almaktadır. Bölgedeki gelişme eksikliğine rağmen, sahildeki barlar ve restoranlar, su sporları yapmadan veya sahildeki şezlonglarda uzanmadan önce yakıt ikmali yapmak için bir yer sunuyor.


    Cap de ses Salines Plajı

    Cap de Ses Salines, Mallorca'nın en güney noktasıdır. Hava açık olduğunda, Mallorca'nın güneyinde yer alan neredeyse ıssız Cabrera adasını görebilirsiniz. Yakınlarda araç veya bisikletle ulaşılabilen büyüleyici bir deniz feneri de bulunmaktadır. Oraya ulaşmak için Ses Salines'ten MA-6110 rotasını kullanın. İşarete vardığınızda, aracınızı park edin ve kıyı boyunca kuzeydoğu yönündeki patikayı takip edin. Bu rota sizi hızlı bir şekilde üç küçük kumsaldan ilkine ulaştıracaktır. Bu üç kumsal, kademeli olarak denize inen birkaç yüz metrelik kayalık kıyı şeridi boyunca uzanmaktadır. Bireyciler ve çevre severler sahile gidiyor ve komşu yemek işletmeleri yok. Bununla birlikte, yaz aylarında seyyar bir satıcı genellikle soğuk içecekler, dondurma ve sandviçler sağlar. Kuru bölge trekking için idealdir ve keşfedilmeyi bekleyen endemik kuş türleri vardır. Ayrıca ilkbaharda göçmen kuşlar Avrupa'ya dönüş yolculuklarında burada mola verirler.

    Platja de Sant Elm Plajı

    Platja de Sant Elm, biri yaklaşık 120 metre ve diğeri yaklaşık 80 metre uzunluğunda olmak üzere iki küçük bölüme ayrılmıştır. Buradaki güzel kum denizin dibine kadar uzanıyor. Offshore, yakından ayrılan bir tekneyle ulaşılabilen Sa Dragorera adasıdır. Plaj olanakları kullanışlıdır ve dolaşabileceğiniz bir gezinti yeri vardır. Sahil şeridi hafifçe alçaldığı ve çocuklarınız sığ suda oynayabileceği için plaj özellikle küçük çocuklu aileler için idealdir. Son olarak, yakınlarda bir oyun alanı var.

    Cala Anguila Plajı

    Bitki örtüsüyle kaplı kayalıklarla çevrili güzel plaja ulaşmak için dik merdivenlerden aşağı inmeniz yeterli. Bu sahil şeridi, ilk yardım istasyonu da dahil olmak üzere ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Plaj olağanüstü uzun değildir, ancak geniştir ve kalabalık olduğunda bile plajın arkasına yakın sakin bir yer bulmanızı sağlar. Son olarak, su, içine birkaç metre girdikten sonra bile ayakta durabileceğiniz kadar sığdır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.