Venedik'te Yapılacak Şeyler

Venedik'te Yapılacak Şeyler
  • 1
    0
    0
    0
  • Venedik dünyanın en güzel şehirlerinden biridir ve aşk şehrini ziyaret etmeden İtalya'ya yapılacak hiçbir tatil tamamlanmış sayılmaz. Çağdaş yaşam tarafından bozulmamış ve uzun süredir ressamlar, heykeltıraşlar, müzisyenler ve şairler için bir buluşma yeri olarak hizmet vermiştir. Yazar ve aşık Casanova'nın doğum yeri olan Venedik, sanat müzeleri, büyüleyici mimarisi ve büyüleyici meydanlarıyla tüm güzellik tutkunlarını kendine hayran bırakıyor.

    Venedik, İtalya'da yapılacak en iyi şeyleri arıyorsanız, daha fazla kendinizi yormayın!

    İtalya'nın neden en popüler tatil yerlerinden biri olduğunu anlamak kolaydır. Büyülü bir yolculuk için isteyebileceğiniz her şeyi sağlar.

    Şehir küçük ve en iyi şekilde yürüyerek keşfedilse de, araba manzaraları görmenin uygun bir yoludur. Bookingauto.net'te Venedik Uluslararası Havalimanı'nda çeşitli araç türleri kiralanabilir.

    Gondol sürmek

    Venedik deyince aklınıza üzerinden geçen gondollar gelir. Gondol gezintisi şüphesiz Venedik'in en gözde cazibe merkezlerinden biridir. Gondollar, su yollarına aşina olan kalifiye bir gondolcu tarafından yönetilen küçük teknelerdir. Gondol gezintileri oldukça romantik olabilir ve özellikle alacakaranlıkta sevdiklerinizle kucaklaşmak için mükemmel bir fırsattır. Ayrıca oldukça maliyetli olabilirler. Sezon dışı, bir yolculuk için 100 €'ya kadar harcamayı bekleyin.

    Büyük Kanal boyunca vapur


    Büyük Kanal'da bir gondol gezintisi her Venedikli ziyaretçinin yapması gereken bir şeydir, ancak paranızı başka bir yerde harcamayı tercih ederseniz, bir su taksisi veya Vaporetto yolculuğu alarak Büyük Kanal'ı çok daha ucuza keşfedebilirsiniz.

    Deniz otobüsü ya da su taksisine benzeyen vaporettolar, eğer yürümüyorsanız Venedik'te dolaşmanın en tipik yoludur. Vaporetto'yu San Marco Meydanı'ndan San Marco Gardinetti istasyonuna götürün ve Piazzale Roma'ya devam edin. İşte buyur! Sadece 7,50 €'ya harika bir Büyük Kanal gezisi!

    İç Çeken Köprü

    Venedik'te yapılacak en popüler şeylerden biri, Doge Sarayı, Palazzo Ducale ve Venedik hapishanesi arasında yer alan Ahlar Köprüsü'nün altından süzülen gondolları izlemek. Rio di Palazzo'yu geçen kısa bir köprüdür ve San Marco Meydanı'nın yanındaki su kenarından görülebilir. Küçük olabilir ama Venedik'in en popüler yerlerinden biridir. Pek çok gondol, Bridge of Sighs'ın altından geçerek, o ünlü Venedik manzarasını yakalamak için mükemmel bir avantajlı konum sağlar.

    Santa Maria Bazilikası

    Venedik'in en bilinen kiliselerinden biri olan Basilica di Santa Maria, Büyük Kanal üzerinde gururla duruyor. Büyük Kanal gezisine çıkarsanız bunu kaçıramazsınız. Basilica di Santa Maria, şehri kasıp kavuran salgınla mücadele etmek için 1600'lerde inşa edildi. Yetkililer, hastalığa son vermesine yardım ettiği için minnettar olarak, onun onuruna bir katedral inşa etmeyi kabul etti. Sergilenen tablolar ve fresklerle, Basilica di Santa Maria'yı ziyaret etmek, Venedik'te yapılacak en büyük ücretsiz şeylerden biridir.


    San Michele Adası


    Daha önce Venedik'te bulunduysanız ve tipik turist tuzaklarından başka bir şey görmek istiyorsanız, Venedik'in mezarlık adası olan Isola di San Michele'e gidin. Bu, 1800'lerin başından beri kullanımda olan lagün kenarındaki bir mezarlıktır. Bir zamanlar o zamandan beri birleştirilen iki adaydı. Ada tamamen kiliselerle dolu.

    Büyük Kanal'da yemek yiyin


    Büyük Kanal, Venedik'in ana adası boyunca uzanan ana kanaldır. Venedik'in kıyılarındaki en seçkin otellerinin birçoğu. Kanal boyunca birçok restoran var ve bunların çoğu yemek kalitesine göre aşırı yüksek fiyatlar alıyor.

    Bununla birlikte, Rialto Köprüsü'nün St Mark's Meydanı tarafında, gerçekten harika balıklar ve makul fiyatlı sabit fiyatlı "turist" menüleri olan ve gerçekten iyi bir mutfak sunan birkaç restoran var.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.