En İyi Kıbrıs Manzaraları

En İyi Kıbrıs Manzaraları
  • 0
    0
    0
    0
  • En İyi Kıbrıs Manzaraları

    Kıbrıs, dünyanın her yerinden Akdeniz sıcaklığının, güzel manzarasının ve zengin kültürünün tadını çıkarmaya gelen insanları çeken önemli bir turizm destinasyonudur. İster dinlenmek, ister kültürel bir tatile çıkmak, ister bir maceraya atılmak isteyin, Kıbrıs'ta görülecek ve yapılacak çok şey var.

    Ada, tüm yıl boyunca yapılacak ziyaretler için mükemmel olan gerçek bir Akdeniz deneyimi sunar. Seyahatinizi veya tatilinizi planlamanıza yardımcı olmak için Kıbrıs'ta en çok puan alan gezi ve turistik yerlerin bir listesi.

    Cityplanet.org'da profesyonel yerel rehberler eşliğinde Baf'ta 23'ten fazla gezilecek yer var! Deneyimli bir rehber size tüm yerlerin tarihini ve sırlarını anlatacaktır.

    Kourion

    Kourion, Kıbrıs'ta şu anda Limasol yakınlarında bir arkeolojik alan olan eski bir şehir devletiydi. Büyük ölçüde antik Roma ve geç Roma kalıntılarından oluşur. Kourion'daki eski tiyatro, en dikkat çekici kalıntılardan biridir. Eskiden 3.500 kişilik olan Kourion tiyatrosu, MS 2. veya 3. yüzyıldan kalmadır.

    Kourion'un harabeleri Kıbrıs'ın en görkemli kalıntıları arasındadır. Eustolios Evi, halka açık bir eğlence merkezine dönüştürülen özel bir konuttu ve 5. yüzyıldan kalma bir mozaik zeminin dört paneline sahiptir. Aşil Evi ve Gladyatörler Evi gibi diğer villalar, adlarını mozaik sahnelerden almıştır.


    Agios Lazaros Kilisesi

    Ayios Lazaros Kilisesi olarak da bilinen Agios Lazaros Kilisesi, MS 9. yüzyılın sonlarında ve 10. yüzyılın başlarında Aziz Lazarus'un sözde mezarı üzerine inşa edilmiş bir Bizans yapısıdır. Aziz Lazarus, İsa tarafından büyütüldükten sonra Ortodoks inancına göre Kıbrıs'a kaçmıştır. Paul ve Barnabas onu piskopos olarak atadı.

    Agios Lazaros Kilisesi'nin mahzeni halka açıktır. Agios Lazaros Kilisesi, Osmanlıların Kıbrıs'ı fethi sırasında cami olarak kullanılmış, ancak daha sonra kiliseye dönüştürülmüştür. 1970 yılındaki korkunç bir yangın da dahil olmak üzere yıllar boyunca hasar görmüş, ancak birçok kez yeniden inşa edilmiştir.

    Baf Kral Mezarları

    Kralların mezarları, Kıbrıs'ın Baf kentinde iyi korunmuş sekiz mezar bulunan bir nekropoldür. Kral Mezarları, önemli kişiler ve üst düzey yetkililer için bir mezarlık görevi gördü. Hellenistik ve Roma dönemleri boyunca ve ayrıca MS 4. yüzyıla kadar kullanımdaydı.

    Ziyaretçiler, ayakta kalan atriyumları ve yer altı kaya mezarlarını keşfedebilir. Bina muhteşem, ancak daha önce mezarları süsleyen tabloların çok azı hayatta kaldı.

    Kolossi Kalesi

    Kolossi Kalesi, 13. yüzyılda Kıbrıs'ın Limasol kentinde bir Frenk kalesi olarak inşa edilmiştir. Kolossi Kalesi, MS 1210'da Aziz John Tarikatı veya Hospitaller Şövalyeleri tarafından inşa edildi ve 1525/6'da Memluk saldırıları tarafından yok edilene kadar neredeyse tamamen onların kontrolünde kaldı. Tek mola, 1306 ile 1313 yılları arasında Tapınak Şövalyeleri tarafından ele geçirildiği zamandı.

    Mevcut Kolossi Kalesi, 1454'te Louis de Magnac'ın talimatıyla inşa edildi. Onun arması yapının duvarında bulunabilir. Kale şimdi üç katlı bir iç kale ve bitişiğindeki bir dış avludan oluşuyor.


    Baf Kalesi

    Baf Kalesi, 13. yüzyılın ortalarında bir Frenk kalesi olarak inşa edilmiştir. Başlangıçta, Baf limanını korumak için tasarlanmış bir geç Roma/Bizans tahkimatıydı, ancak şu anda ayakta duran bina, Osmanlıların Kıbrıs'ı fethinden sonra 16. yüzyılda tamamlandı.

    Osmanlılar, bugün hala Baf Limanı'nda görülebilen Baf Kalesi'ni inşa ettiler. Ziyaretçiler, Osmanlı zindanlarına, kale siperlerine ve bir zamanlar cami olan yerlere tanık olabilir. İngilizler 1878'de Baf Kalesi'ni devraldığında, ulusal bir anıt olarak belirlendiği 1935 yılına kadar tuz depolama tesisi olarak kullanıldı.

    Kalavasos-Tenta

    Kalavasos-Tenta (veya kısaca "Tenta"), Kıbrıs'ta MÖ 8. binyıl Neolitik köyünün kalıntılarını içeren bir arkeolojik sit alanıdır. Kalavasos-Tenta harabeleri, köyün yuvarlak evlerinin kıvrımlı duvarlarının kalıntılarını içermektedir.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.