Sürrealizim Tabanlı Müzikal Altyapısıyla Düzeni de Hissettiren "badafoz"

Sürrealizim Tabanlı Müzikal Altyapısıyla Düzeni de Hissettiren "badafoz"
  • 1
    0
    0
    0
  • "badafoz", köklerini daha derine yaymak için çıktığı yolda biriktirdiklerini çatlaklarından damlayan puslu bir etkiyle sunar. Tek başına çıktığı müzik serüveninde parmak izlerini ilk teklisi "Damlalar" ile deşifre etti. Melodik tınılarını yer yer dinlendirici, yer yer yukarıya çıkartıcı şarkılarıyla şekillendirir. Sürrealist bir müzikal altyapı olarak tarif edebileceği eserleri karşı koymayı esas alır, fakat düzenin de ritmini fark etmeden hissettirir.             

                                           

    Evet kısa bir özetten sonra "Damlalar" 'ın hikayesine gelmek istiyorum. Bildiğiniz gibi fırsat buldukça sevdiğim grupların hikayelerini yazılarımla ifade etmeye çalıştım. Sanırım sıranın bana geldiğini hissettim. Eeee artık biriktirdiklerimizi neden yayınlamıyoruz değil mi? Kendimize neden saklayalım? Tabii bunların hepsi bir süreçten ibaret oluyor. Bazı lezzetlerin ayarında pişirilmesi gibi, "badafoz" 'un da bir tuzu olmalıydı en sevdiğin sahil şeridinde. 

    "Damlalar" 'ın hikayesine gelemiyorum diyo muşum.. Evet gelemiyorum. Tamam biraz geleyim sizi mi kıracağım.. 

    Karmaşık bir algı kurmacasında sabitleşmiş hissiyatların, aslında içimizdeki farklı dünyaların bir yansımasından ibaret olduğunu fark edemiyoruz çoğu zaman. Sanki? Ediyoruz, belki edemiyoruz..Bırak bu işleri.. Tamam. 

    Bilemiyorum şarkıyı dinlediğinde sana ne hissettirir, ne algılarsın temelde bir amaca hizmet ettiği kesin diyebilirim. O da: "Hüzün, mutsuz sevinçler gibi.." 

    Peki neden ağlarız? Onu da tarif edemediğimiz için ağlıyoruz sanırım, hiçbir zaman neden ağladığımızı algılayamıyoruz.. Ben algılayamıyorum..

    Duygulara karşı koymadan ibaret olan "Damlalar", yerine göre de anımsatır o hatırladığın akşamın güneşinde, serince bedenine esen rüzgarla beraber bir tablonun asla hareketli olamayacağını düşündüğün gibi saplanır kalırsın kumsalların üzerinde. İşte ordayım ben.. Bitmesini hiç istemediğim,

    huzurlu hissettiğim, hissedeceğim yılların şerefine.. 

    Gerçekten sen hissettin mi? o damlalar sence neydi? Belki benim anlattığım gibi olmayabilir.. Belki de senin anlattığın gibi olabilir..

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.