Kopenhag Gezilecek Yerler

Kopenhag Gezilecek Yerler
  • 1
    0
    0
    0
  • Kopenhag, nefes kesici manzaraları ve nefis mutfağıyla harika bir şehirdir. CPH havaalanına vardığınız andan itibaren güzel bir çevre ve zengin Danimarka tarihi ile çevrili olacaksınız ve metroyla şehir merkezine gideceksiniz.

    Bu şehrin dünyanın en mutlu yeri olduğu söyleniyor. Söylentiyi doğrulama şansını kaybedersen yazık olur.

    Harika Kopenhag aktiviteleri koleksiyonumuza göz atın. Bu ilgi çekici yerler ve aktiviteler, bu şehri bu kadar keyifli kılan şeydir!

    Excursopedia.com'da ev gezileri rezervasyonu yaparak seyahatinizi önceden planlayabilirsiniz. Kopenhag'da makul fiyatlara 106 gezi ve aktivite sunulmaktadır.

    Etrafta dolaşmak için bir bisiklet veya e-scooter kiralayın

    Bisiklet kiralamak ve Kopenhag'ı gezmek, şehri deneyimlemenin müthiş bir yoludur. Eğlenceli, ucuz ve cazibe merkezlerini keşfetmenin müthiş bir yolu. Bisiklet kiralamak için pek çok yer var ve çeşitli uygulamalar yola çıkmayı kolaylaştırıyor.

    Bacaklarınızı zorlamaktan ve biraz daha fazla keyif almak için elektrikli scooter kiralayın. Tüm e-scooter yasalarına ve düzenlemelerine uyduğunuzdan emin olun. Örneğin, kask takmalısınız ve scooter başına yalnızca bir kişiye izin verilir.

    Özellikle şehrin düz arazisi göz önüne alındığında, bisiklete binmek veya scooter kullanmak Kopenhag'da seyahat etmek için mükemmel bir yöntemdir. Her türlü farklı bölgeyi keşfedebilir ve harika bir egzersiz de yapabilirsiniz.

    Christiansborg Sarayı'na uğrayın

    Tarih boyunca Christiansborg Sarayı, kraliyet ailesinin ana evi olarak hizmet vermiştir. Günümüzde daha çok Danimarka kraliyet ailesine tatil evi olarak hizmet ediyor, ancak kullanılmadığı zamanlarda turistlere açık.

    Bu şato, görkemli balo salonlarından mükemmel bir mutfağa zenginlik saçar ve kraliyet ailesinin lüks yaşam tarzını yansıtır.

    Bu sarayın en ilgi çekici yanı ise temelinin 800 yıllık bir kale kalıntısı üzerine kurulmuş olması.

    Amalienborg Kalesi, Kraliyet Ailesi'nin ikametgahıdır.

    Amalienborg Kalesi, Kopenhag limanı ve opera tiyatrosu manzaralı, çekici bir konuma sahiptir. Amalienborg, dört aristokrat hane için tasarlandı.

    Christiansborg Sarayı (kraliyet ailesinin önceki ikametgahı) 1794'te yandığında, kraliyet ailesi Amalienborg'u satın aldı ve yerini değiştirdi.

    Her gün saat 10:00 ve 12:00'de nöbet değişimini görebilirsiniz.

    Şehir Treni Yolculuğuna Çıkın

    Kopenhag Şehir Treni ile bir yolculuğa çıkarak zamanda geriye gidin. Şehri dolaşın ve Kopenhag'ın en muhteşem manzaralarından bazılarını görün.

    45 dakikalık bir turda Yuvarlak Kule'den Kopenhag Katedrali'ne kadar her şeyi görebilirsiniz.

    Frederik Kilisesi'nde Bir Huzur Anın Tadını Çıkarın

    Halk arasında Mermer Kilise olarak bilinen Frederik Kilisesi, şehrin en görkemli ibadethanelerinden biri olarak kabul ediliyor. Tüm ruhani ve dini geçmişe sahip ziyaretçiler bu muhteşem sanat eserini görmeye davetlidir.

    Biraz huzur bulmak için dua edin, meditasyon yapın veya Kopenhag'daki yoğun gününüze ara verin. Muhteşem kubbesi ve güzel sanat eserleri ile bu katedral, gevşemek veya sizin için önemli olan daha yüksek bir gücü kutlamak için ideal bir yerdir.

    Frederik Kilisesi, 1749 yılında Kral V. Frederik tarafından tasarlandı ve şu anda ünlü bir turistik yer ve düğün mekanı olarak hizmet veriyor. Giriş ücreti yaklaşık 4 Euro'dur.

    İkonik Nyhavn'ın Renkli Evlerini ziyaret edin.

    Nesiller boyunca, Nyhavn'da kanal boyunca uzanan renkli evler, Kopenhag'ın bir amblemi olarak hizmet etti. Bu konutların ürettiği güzel manzaranın yanı sıra, biraz daha ilginç bir şeyle tanınırlar.

    Ünlü Danimarkalı yazar Hans Christian Andersen, peri masalı Prenses ve Bezelye'yi ve birkaç başyapıtı daha yazarken 20 numaralı evde oturuyordu.

    Nyhavn, tatil sezonunda en parlak şekilde süslenen yer olarak bilinir, bu nedenle Aralık ayında Kopenhag'daysanız, bir fotoğraf çekin ve rengarenk evlerin ihtişamına hayran kalın.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.