Hurgada Gezilecek Yerler

Hurgada Gezilecek Yerler
  • 0
    0
    0
    0
  • Mısır, dünyanın en eski ve en güzel yerlerinden bazılarına sahiptir. Giza Platosu'ndaki görkemli piramitlerin herkes farkında elbette ama Mısır bundan çok daha fazlası. Daha az bilinen ve görülmesi daha keyifli olan Saqqara ve Dahshur piramitleri, kesinlikle Kahire'den bir günlük yolculuğa değer. Ayrıca Kahire'de bir veya iki gün kilise ve camileri görerek, Eski Kahire'de dolaşarak ve Mısır Müzesi'nde Mısır tarihi hakkında bilgi edinerek geçirebilirsiniz.

    Hurghada, gevşemek ve güneşlenmek isteyenler için ideal bir destinasyondur. Antik kalıntıları ziyaret etmek ve nefes kesen manzaraları seyretmek dahil burada yapılacak çok şey var. Ayrıca zamanınızı temiz sularda yüzerek veya günübirlik bir gezi yaparak çevredeki topluluklardan birini ziyaret ederek geçirebilirsiniz. Neye karar verirseniz verin, bu güzel yerde zamanınızı en iyi şekilde değerlendirin! Başlamak için Hurgada'da yapılacak en iyi şeylerden bazıları burada.

    Günü tamamen hizmet verilen plajlardan birinde geçirin.

    Hurgada bölgesi, Mısır'ın bazı güzel beyaz kumlu plajlarına ve kristal berraklığında sakin denizine ev sahipliği yapmaktadır. Hemen hemen tüm tatil köylerinin kendi plajları vardır, şemsiyeler, şezlonglar, havlular ve size içecekleri, atıştırmalıkları ve hatta nargileyi (nargile) şezlongunuza getirmek için tam hizmet.

    Unutulmaz bir tatil geçirmek üzere Mısır'daki birçok plaj arasından seçim yapmak için 1001beach.com'daki Hurgada'daki lüks plajların sıralamasını kullanın.

    Tüplü dalış ve şnorkel

    Daha önce de belirtildiği gibi, Kızıldeniz dalışı dünyaca ünlüdür. Hurghada'daki dalış tesisleri çok sayıda, ucuz ve çeşitli dillerde PADI dersleri veriyor. Kızıldeniz'in güzel resiflerini ve deniz yaşamını dalış yapmadan görmek isterseniz, dalış merkezleri veya oteliniz aracılığıyla harika şnorkelli yüzme alanlarına tekne turları düzenlenebilir.

    Ada atlamalı yolculuklar

    Hurgada kıyılarında çok sayıda ada vardır ve adaya bağlı olarak, şnorkelle yüzebilir ve keşfedebilir veya günü şezlong ve şemsiyelerle (en popüler olanı Giftun Adası'ndaki Mahmya ve Orange Körfezi olan) bir sahil barında/restoranda geçirebilirsiniz.

    Akvaryum ve Su Parkı

    Hem gençlere hem de yetişkinlere hitap edecek bir şey için Hurghada'nın su parklarından birini deneyin. En popüler olanı, Jaz Makadi Bay otelinde kalan herkes için ücretsiz olan veya bir ücret karşılığında satın alınabilen Makadi Su Dünyasıdır. Her yaştan insan için çeşitli kaydırakların yanı sıra yiyecek ve içeceklerin sunulduğu bir restoran/snack bar bulunmaktadır.

    Bir başka eğlenceli aile etkinliği de Hurgada'daki The Grand Aquarium'u ziyaret etmektir.

    Çöl Rekreasyonu

    Plaj ve suyla ilgili aktivitelerden bıktıysanız merak etmeyin, Hurghada'nın size sunacağı daha çok şey var. Doğu Çölü ve Mısır'ın dağları Hurghada'yı çevreliyor ve oteliniz veya yerel bir tur operatörünüz sizin için kolayca çöl aktiviteleri ayarlayabilir:
    Dörtlü/ATV safari
    Toprakta bisiklet sürmek
    atlamak
    Red Sea Trail, yürüyüş ve kamp yapma olanakları sunmaktadır.

    Hurghada şehrini keşfedin.

    Kontrollü tatil deneyiminden uzakta, 'gerçek' Hurgada'yı deneyimlemek istiyorsanız, bunu yapmanın en iyi yolu şehri ziyaret etmektir.

    El Dahar, birkaç çarşısı ve çarşısı olan 'antik kent'tir. Burası halkın çoğunluğunun yaşadığı mahalle ve turistik bölgelerden tamamen farklı; 'gerçek' şehre göz açıcı bir bakış.

    El Dahar'ın sebze pazarı

    Hurghada Marina Bulvarı, her şeyin yeni ve pırıl pırıl olduğu El Dahar'ın antitezi. Yatların sıralandığı marinada çok sayıda restoran, bar ve butik bulunmaktadır.

    Eski Sheraton Yolu (El Sekala olarak da bilinir), yerel ve turistik yaşamı harmanlayarak deniz boyunca uzanır. Ucuz oteller, dalış merkezleri, tur acenteleri, yerel mağazalar ve çarşılar, Hurghada'nın en iyi deniz ürünleri, bankalar, kafeler ve kafeler, restoranlar (hem yerel hem de turistler) ve herhangi bir şehirde ikamet eden çeşitli diğer öğelerle dolu uzun, hareketli bir caddedir. veya ziyaretçi isteyebilir.

    Dini Yerler

    El Mina Camii - El Mina, "liman" anlamına gelir ve doğrudan Hurgada Kızıldeniz limanında bulunan, küçük balıkçı tekneleri ve daha büyük yatlarla çevrili bu cami için uygun bir isimdir. 4.000 metrekarelik bu caminin 25 kubbesi, geniş bir mermer avlusu ve iki uzun minaresi vardır. Mimari tarz, birçok İslami biçim ve temaya göndermelerle çeşitlidir.

    Aziz Anthony Manastırı - Aziz Anthony, 3. yüzyılda Doğu Mısır çölünde yaşayan bir grup Hıristiyan keşiş olan en önde gelen "Çöl Babalarından" biriydi. Ağaçlarla kaplı bir vahaya gelene kadar çölde dolaşıyordu ve burada gömüldü ve birkaç yıl sonra manastırı kuruldu. Bugün St. Anthony Manastırı, 7. ve 8. yüzyıldan kalma sanat eserlerinin yanı sıra 1.700 antika kağıt da dahil olmak üzere dünyanın en eski yerleşik Hıristiyan manastırıdır. Hurgada'dan arabayla yaklaşık iki saatlik uzaklıkta ve 6. yüzyıldan kalma St. Paul Manastırı'nın yakınında.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.