Joey DeMaio: Manowar Her Zamankinden Daha Güçlü Geliyor

Joey DeMaio: Manowar Her Zamankinden Daha Güçlü Geliyor
  • 0
    0
    0
    0
  • 1980’de kurulan, çıkardığı albümler ve klasikleşmiş onlarca şarkısıyla metal müziğin akla gelen ilk gruplardan biri olan Manowar; Eric Adams’ın benzersiz çığlıkları, Joey DeMaio’nun yürek hoplatan basları ve kimseye benzemeyen sahne performanslarıyla adını metal tarihine hiç silinmeyecek şekilde yazdırmış bir grup. "Crushing The Enemies Of Metal Anniversary Tour 2023" kapsamında İstanbul'a gelen efsane, 3 Haziran Cumartesi günü KüçükÇiftlik Park sahnesinde tarihe geçecek bir konser verecek.

    Joey DeMaio, İstanbul konseri öncesinde gruba ve turneye dair merak edilen soruları yanıtladı.

    - Merhaba Joey nasılsın? Umarız her şey yolundadır. Pandemi süreci senin ve grubun için nasıl geçti?

    - Çok iyiyim teşekkür ederim! Umarım siz ve okuyucularınız da pandemiyi iyi atlatmışsınızdır. Bunlar hepimiz için zorlu zamanlardı. Biz zamanımızı müzik üzerinde çalışmak, yeni şov konseptleri planlamak ve hayranlarımıza sürprizler hazırlamak için kullandık.

    - 4 yıl aradan sonra farklı bir konsept ve sahne şovuyla tekrar Türkiye’ye geliyorsunuz. Bu konu hakkında sizi merakla bekleyen hayranlarınıza nasıl bir mesaj vermek istersin? Bizlere ne gibi sürprizleriniz olacak?

    - Uzun zaman oldu ama sonunda muhteşem ülkenize dönüyoruz ve çok heyecanlıyız! Öncelikle sabırla bizi bekleyen tüm sadık hayranlarımıza şükranlarımı ve sevgilerimi sunmak istiyorum. Size iletmek istediğim mesaj basit: MANOWAR her zamankinden daha güçlü bir şekilde geliyor ve metalin gerçek gücünü üzerinize salmak için buradayız!

    Sürprizlere gelince... Şöyle söyleyeyim, epik olacak! Tüm kariyerimizden güçlü marşlarla dolu, eşi benzeri olmayan bir gösteriye tanık olmaya hazırlanın! Seçtiğimiz şarkılar yeni sahne prodüksiyonumuzla birleşince sizi ihtişamlı, saf bir heavy metal zaferine götürüyor.

    - Manowar tarihine baktığımızda Manowar içerisinde tanınıp üne sahip olan gitaristler ile çalıştınız. Ama bu sefer bir farklılık söz konusu. Michael Angelo Batio (virtüoz) ile yola devam ediyorsunuz. Bunun nasıl bir duygu olduğunu bizimle paylaşır mısın?

    - Enstrümanı üzerinde ustalaşmış biriyle çalışmak ilham vericidir. Michael'ın gitar ustalığı benzersiz ve müzik tutkusu bizimkiyle eşleşiyor. Birlikte, nefesinizi keseceğine inandığımız bazı dudak uçuklatan sololar ve armoniler yarattık. Bu yolculukta bizimle birlikte olması bir zevk. O'nun stüdyoda ve sahnede Manowar'a kattığı virtüözlüğü deneyimleyeceğiniz için hepimiz heyecanlıyız.

    - Highlights from the Revenge of Odysseus EP’nizde Kostas Kazakos, Konstantinos Kazakos ve Sakis Tolis gibi Yunan sanatçılar ile konsept çalışma yaptınız. YouTube'ta birkaç video izledik ve çok etkileyiciydi. Çalışma sürecinden biraz bahseder misin? Acaba bu, albüm öncesi bir ısınma turu muydu yoksa kendi başına özel bir içeriğe sahip çalışma mıydı?

    - Nazik sözlerin için teşekkür ederim. “The Revenge Of Odysseus" hayalini kurduğumuz bir projeydi ve büyük çabalarla yapıldı. Kostas Kazakos, oğlu Konstantinos ve Sakis Tolis gibi Yunan sanatçılarla çalışmak bir ayrıcalık. Onların muazzam yetenekleri ve Yunan mitolojisiyle olan derin bağları çalışmamıza benzersiz bir boyut kattı. Odysseus'un hikayesinin zengin dokusuna dalıp onu kendi tarzımızda hayata geçirme süreci yoğun aşamalar gerektirdi.

    "Highlights from The Revenge Of Odysseus"'un albüm öncesi bir ısınma değil, kendine özel içeriği olan ayrı bir çalışma olduğunu belirtmeliyim. MANOWAR'un ruhuna sadık kalırken farklı müzik tarzlarını ve öğelerini keşfetmemize ve denememize olanak sağladı. Odysseus'un destansı hikayesine saygı duruşunda bulunarak hayranlarımızda yankı uyandıracak, gerçekten olağanüstü bir şey yaratmak istedik. Ne yazık ki, Odysseus rolünün anlatıcısı Kostas Kazakos biz hayalini kurduğumuz Magnum Opus'u tamamlayamadan vefat etti. Diğer dünyadaki büyük efsanelere katılmadan önce MANOWAR tarihimizin bir parçası olduğu için hepimiz gurur duyuyoruz.

    - Bir önceki gelişinizde The Final Battle I EP'nizi çıkarmıştınız. Şimdi bu EP'nin ikincisini mi yoksa bir albüm mü yayımlamayı düşünüyorsunuz?

    - Yeni müzik üzerinde çalışıyoruz ama dürüst olmak gerekirse, şu an bunun "The Final Battle II" mi yoksa başka bir şey mi olacağını henüz söyleyemem. Yapacaklarımızı bir tahtaya yazıp kendimize yol haritası çıkarmıyoruz. Müzik; yaşayan ve nefes alan bir organizmadır. O an, ilhamın sizi götürdüğü yere gitmelisiniz.

    - Yeni üretiğniz şarkılarda Michael Angelo Batio etkisi ne şekilde? Hayranlarınızın en çok merak ettiği konulardan bir tanesi.

    - Merak edilen bir konu olduğunu biliyorum. Her müzisyen gibi Michael Angelo'nun da kendine has bir tarzı var. Dolayısıyla grup olarak artık farklı ve benzersiz bir dinamiğe sahibiz. Michael bize katılmadan önce besteler üzerinde çalışıyorduk ama O devreye girince yeni dinamiği benimsedik ve taze bir başlangıç yaptık. Ortaya çıkardığımız sound hayranlarımızın sevdiği şekilde Manowar imzasını taşıyacak.

    - Sektörde pandemi sonrası yaşanan lojistik harcamalarının yükselmesi gibi sorunlar nedeniyle birçok grup konserini erteledi ya da iptal etti. Bu durum sizi nasıl etkiledi? Ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsun.

    - Pandemi gerçekten de müzik endüstrisine sayısız zorluk çıkardı ve biz de onun etkilerini hissettik. Diğer birçok grup gibi biz de lojistik engelleri aşmak, konserleri yeniden planlamak ve büyük ölçüde artan harcamalarla uğraşmak zorunda kaldık. Ancak MANOWAR'un ve hayranlarımızın ruhu canlı kaldı. Biz savaşçıyız ve zorluklarla yüzleşiriz. Hayranlarımızın ve ekibimizin güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri aldık ve sürekli değişen koşullara uyum sağlıyoruz.

    Sektörün geleceğine gelince, canlı müziğin gücünün durdurulamaz olduğuna inanıyorum. Canlı şovlara duyulan açlık ve gruplar ile hayranlar arasındaki bağ, yeri doldurulamaz bir şey. Sahnelerde hüküm süreceğiz ve metal topluluğu her zamankinden daha güçlü bir şekilde bir araya gelecek.

    - Türkiye’de birçok hayranınız sizlerin günlük hayatınızda neler dinlediğinizi merak ediyor. Son zamanlarda dinlediğin sanatçılar ve gruplar kimler?

    - Günlük hayatım MANOWAR'u her yönüyle düşünmekle dolu. Ama klasik müziğe, özellikle Richard Wagner'in müziğine derin bir sevgim olduğu sır değil. Ve türümüzün yolunu açan Black Sabbath, Judas Priest gibi grupları kim sevmez? Ayrıca sevgili dostlarım Ronnie James Dio ve Lemmy'nin kalbimde her zaman ayrı bir yeri vardır.

    - Bu kadar uzun süredir müzik yapan bir grup yeni albüm çıkardığında bazı kesimler genelde "hep aynı şeyi yapıyorsunuz, yeni şeyler istiyoruz"  der. Yeni bir şey yapıldığında da "eskiler daha iyiydi, bu nedir" diyorlar. Şarkı yazmaya başladığınızda aklınızdan neler geçiyor? Yeni bir şey yaparken geçmişinize bağlı kalmanızı sağlayan bir formül var mı?

    - Evet... Bu dediğin uzun zamandır gelen aşinalığın ve yeniliği dengelemenin sonsuz mücadelesi. Bir beste yaparken asıl amacım MANOWAR'un özünü ve ruhunu yakalamak. Bizi tanımlayan bir sound ve stil var. Buna sadık kalacağız. Bununla beraber kendimizde yenilikler de keşfettik ve sınırlarımızı zorladık. Temel kimliğimizi koruyarak gelişmeyiz. Nihayetinde aklımdan geçen şey, hayranlarımızda yankı uyandıracak bir müziği işlemek. Onları güçlendiren ve ilham veren şarkıları yürekten gelerek çalmaya devam edeceğiz.

    - Plak koleksiyonerlerini ilgilendiren bir sorumuz var. Fighting The World, Kings Of Metal ve The Triumph Of Steel gibi ezber bozan albümleriniz Listenable Records tarafından tekrar plak olarak basıldı. Acaba eski ve daha yeni albümleriniz için yeniden plaklarının basılmasını planlıyor musunuz? Birçok hayranınız bunun olmasını dört gözle bekliyor.

    - Plaklar benzersiz bir deneyim sunuyor; karaktere ve ruha sahiptirler. Şu anda bir plak koleksiyonu üzerinde çalıştığımızı söylemekten memnuniyet duyuyorum. Bizden haber bekleyin!

    - Bu yıl Türkiye'nin en büyük prodüksiyonlu sahne şovunu yapacaksınız. Metal seyircisinin 2023'ü Manowar ile hatırlayacağına şüphe yok. Aynı zamanda Türkiye'deki beşinci konseriniz olacak. Önceki konserleri göz önünde bulundurduğunuzda 3 Haziran 2023 için bir beklentiniz var mı?

    - Türkiye her zaman kalbimizde özel bir yere sahip olmuştur ve geçmişte Türk hayranlarımızla inanılmaz ve unutulmaz deneyimler yaşadık. Yaklaşan bu şov için hazırlanırken, bir beklenti ve heyecan duygusu hissediyorum. 3 Haziran 2023'ü unutulmaz bir gece kılacağız. Biliyoruz ki Türk Manowarrior'larımız bu metal kutlamasında bize katılacak, her marşa eşlik edecek, yumruklarını havaya kaldıracak ve saf metal enerjisiyle atmosfer yaratacak. Yıllar boyu anlatılacak bir gece yaşayacağız ve bunu hepinizle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz!

    - Sizleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Haziran'da görüşmek üzere!

    - Biz de sabırsısız ve metalin düşmanlarını dünyanın en iyi hayranlarıyla ezeceğiz!

    Manowar'un 3 Haziran 2023 Cumartesi konserinin biletleri Hammer Müzik ve Passo'da.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.