Ejderhanı Nasıl Eğitirsin Canlı Aksiyon Filminin Oyuncuları Belli Oldu!

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin Canlı Aksiyon Filminin Oyuncuları Belli Oldu!
  • 3
    0
    0
    0
  • Bildiğiniz üzere animasyon, ejderhalarla savaşmanın yaşam biçimi olduğu Berk adasında geçiyor. Film, adada, Şef’in oğlu olan Hiccup (Hıçgıdık) ve onun ejderha dostu Toothless (Dişsiz) ile olan maceralarını konu alıyor. Geçtiğimiz aylarda haberini aldığımız bu canlı aksiyon filmi haberi ise şaşırtıcı olmamıştı. Sinema kültüründe daha doğrusu bu "yeni" sinema kültüründe diyeyim, çok tutan, sevilen animasyonları canlı aksiyona uyarlama ya da günümüz teknolojisi ile yeniden yapma fikri oldukça yaygın.

    Genelde biz seyircilerin burada aradığı şey, ortaya çıkacak yapımın sinematografik değerinden çok özüne ne kadar sadık kaldığı oluyor. Filmin yönetmenliğini yapacak olan Dean DeBlois’in de ilk canlı aksiyon denemesi olduğunu unutmadan söyleyelim. Bugün aldığımız haberlere göre de sevilen animasyon serisinin canlı aksiyonu için cast seçimi yapıldı. Universal'ın korku filmi The Black Phone'da rol alan Mason Thames ve en son HBO'nun The Last of Us'ında görülen yükselen aktris Nico Parker, Dean DeBlois tarafından yönetilen uzun metrajlı filmde Hiccup ve Astrid olarak rol alacak.

    Öncelikle alışmış olduğumuz karakterler üzerinden yorum yapacak olursam, Hiccup için doğru bir oyuncu seçildiği fakat; Astrid için doğru bir oyuncu seçilmediği olur. Zaten oyuncu seçimlerinden sonra yeni bir tartışma patlak verdi. Geçmişte, hatırlarsınız ki birçok dizi&film, beyaz tenli, sarışın veya mavi göz gibi çok net dış görünüşleri olan karakterleri olduğu gibi yansıtmadığı için çok tepki almıştı. 

    The Lord of The Rings, elf tanımına uymadığı için linçlenmişti, Queen Cleopatra, yine Kraliçe’nin tanımının net olduğu ve uyulmadığı konusunda Mısır Devlet Kurumu tarafından uyarı almıştı. (Bu konu hakkındaki yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.) Tabii ki bu canlı aksiyon filmi de şimdiden linçlenmeye başladı. Ben film henüz çıkmadan, genel olarak yorumumu sadece "alışılmışın dışında" olarak bırakacağım.

    Universal, filmin vizyon tarihini 14 Mart 2025 olarak belirledi ve bu yaz filmin çekimlerine başlamayı düşünüyor.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.