Star Wars Ahsoka’nın Kötüleri Açıklandı!

Star Wars Ahsoka’nın Kötüleri Açıklandı!
  • 5
    0
    0
    1
  • Disney+ dizisi olan Ahsoka, Grand Amiral Thrawn ve Morgan Elsbeth ile birlikte çalıştığını düşündüğümüz iki yeni Dark Side savaşçısı olan Baylan Skoll ve Shin Hati'yi tanıttı. Return of the Jedi ile Star Wars: The Force Awakens arasındaki dönem, bildiğimizin aksine sessiz sedasız akıp gitmemiş gibi gözüküyor. Aynı zaman diliminde geçen Mandalorian ve diğer SW dizileri, New Republic'in Empire ile savaşının sona erdiğine inanmasından yaklaşık dört sene sonra yeniden alevlenen bir Empire tehdidini ortaya koymuştu.

    Bu yükselen Empire’ın arkasındaki beyin, Galactic Civil War'ın başlamasından kısa bir süre önce ortadan kaybolan Lars Mikkelsen'in Grand Amiral Thrawn’ı gibi görünüyor. Lucasfilm, hatırlarsanız ki geçtiğimiz günlerde Diana Lee Inosanto'dan Morgan Elsbeth'in dönüşünü de doğrulamıştı. Fakat benim düşüncem bu iki kötü ne kadar güçlü bir tehdit olsa da, Ahsoka fragmanında tanıtılan iki mistik düşmanla karşılaştırıldığında potansiyel olarak sönük kalıyorlar.

    Kötülere geçmeden önce, yeni bir Jedi Tapınağı'na daha yakından bir bakış sunan, Ahsoka’dan yayınlanan iki yeni kapak fotoğrafı hakkında konuşmak istiyorum. Çünkü; Empire Magazine'den yayınlanan bu iki fotoğrafın, dizinin estetiğini daha fazla ortaya koyduğunu düşünüyorum.

    Empire Magazine'in Ahsoka afişinde Rosario Dawson, SW evreninin içinde daha önce hiç görmediğimiz bir Jedi Tapınağı gibi görünen (tapınağımsı demek istiyorum) bir yerin önünde Ahsoka'nın yeni keşifleriyle dalga geçiyor. Ahsoka'nın imzası olan beyaz ışın kılıçları ve savaşa hazır görünümünü ben şahsen çok beğendim. İkinci kapak da, Star Wars Rebels'ın World Between Worlds'üne ve Grand Amiral Thraw'ın dönüşüne sinyal yakıyor.

    Ahsoka'da Baylen ve Shin Kimdir?

    Baya uzun bir zamandır ortalıkta dönen söylentiler vardı. Ahsoka Force’un karanlık tarafını kullanan iki “korkunç” rakibi tanıtacağına dair. Bunlar Star Wars Celebration 2023'te onaylandı. İlki, Baylan Skoll, Ray Stevenson tarafından canlandırılıyor. İkincisinin adı Shin Hati onu da Ukraynalı aktris Ivanna Sakhno canlandırıyor. İkilinin bilinmeyen nedenlerle ve açıklanmayan bir gündemi desteklemek için Morgan Elsbeth ile çalıştığı doğrulandı. Evet resmen bilinmeyenler denizi..

    Lucasfilm, karakterlerin adlarını ve Star Wars Celebration'daki gevşek bağlantılarını doğrulasa da Dave Filoni, başka herhangi bir şeyin spoiler olacağı konusunda ısrar etti. Yine de ilk Ahsoka fragmanı birkaç ipucu sunuyor. Shin'in bir Padawan örgüsü taktığını görüyoruz, bu da bu ikisinin bana, eski Expanded Universe (Genişletilmiş Evren) terimi ile birer Dark Jedi olduklarını düşündürüyor, buna birazdan değineceğim. Bir de şöyle şüpheli bir durum var, Baylan’ı fragmanda, Sw’nin World Between Worlds diye adlandırdığımız diyarında görüyoruz. Bu diyarın özelliği zaman yolculuğuna izin vermesi. Yani görünen köy kılavuz istemez, Shin ve Baylan çok yüksek ihtimalle birer zaman yolcuları.

    Baylan ve Shin’in Turuncu Işın Kılıçları

    İlk bakışta, Baylan ve Shin, Sith'in geleneksel kızıl ışın kılıçlarına sahip gibi görünüyorlar, ancak daha yakından baktığımızda, rengin turuncuya daha yakın olduğunu fark ediyoruz. Ne tuhaftır ki bu bana, Darth Vader'ın ışın kılıcını kırmızı yerine turuncu olarak tasvir eden 1977'deki Star Wars orijinal posterlerini anımsatıyor. Bir renk mi katmak istediler gerçekten bilmiyorum fakat; bu şimdiden benim gördüğüm SW hayran kitlesini heyecanlandırdı. Eğer farklı bir durum varsa merak etmeyin Star Wars bütün ışın kılıçları yazıma ekleme yaparım :)

    Shin ve Baylan Dark Jedi olabilir mi?

    Baylan ve Shin'in Sith olması pek olası değil; Lucasfilm, bu dönemde yeni Sith'i tanıtma konusunda çok temkinli davranıyor ve bu bana kalırsa baya zekice. Sebebi de şu, sürekli Sith tanıtmaları Palpatine'in önemini azaltıyor ve Sith Rule of Two hakkında garip sorular ortaya çıkarıyor. Bunun yerine, Shin'in Padawan örgüsü, bunların Force'u kullanmak için eğitilmiş ancak Dark Side tarafından yozlaşmış Dark Jedi olduğunu gösteriyor. Durumun böyle olduğunu varsayarsak, Ahsoka ve arkadaşları için seride şu ana kadar açıklanan en güçlü kötüler olduğunu söylememe gerek yok.

    Dizi tam tarihi olmasa da Ağustos ayında Disney Plus’ta yayında!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.