Stranger Things Final Sezonu Hakkında Bildiğimiz Her Şey!

Stranger Things Final Sezonu Hakkında Bildiğimiz Her Şey!
  • 7
    0
    0
    0
  • Dizinin yayınlanan son sezonu, bildiğiniz gibi iki parçaya ayrılarak çıkmıştı. Bu kararı alan yapımcılar, her sorulduğunda tonla sebep sıralasa da tamamen erişilebilirliği artırmak için yapılmış bi’ hamleydi. Size serinin final sezonu olacağını söylemiştim zaten. Geçmişte, Duffer Kardeşler, Stranger Things’i anlatabilmek için 4 veya 5 sezona ihtiyacı olduğunu söylemişlerdi. Netflix buna beş sezonluk bir sözleşme vererek karşılık vermişti.

    Stranger Things 5 ne zaman çıkacak?

    Muhtemelen final sezonu ile alakalı en önemli ve en merak edilen soru budur. Ancak üzülerek söylüyorum, henüz resmi bir çıkış tarihi verilmedi, hatta, çekilmeye bile başlanmadı. Dizinin beşinci sezonunun senaryo çalışmaları geçtiğimiz yıl Ağustos ayında başlamıştı. Çekimlerin ise Mayıs ayında başlaması planlanıyordu. Fakat; bütün sinema dünyasını etkileyen Writer Guilds of America’nın (Amerikan Senaristler Birliği) grevi nedeniyle ertelendi. Ne zaman başlayacağı ise belirsiz.

    Ertelenmemiş olsaydı bile dizinin çıkış tarihi geçmişine dayanarak bir tahminde bulunmamız gerekseydi, beşinci sezonun en erken 2024'ün sonlarında çıkması muhtemeldi, ertelenen tarihle ben 2025 yılından önce geleceğini zannetmiyorum.

    Stranger Things 5 kaç bölüm olacak?

    Ağustos 2022'de Stranger Things Writers hesabı, Sezon 5'in sekiz bölüm uzunluğunda olacağını belirten bir tweet atmışlardı ve bu da Sezon 1 ve 3 ile aynı seviyeye geliyor. 2. ve 4. sezonlar toplamda dokuz bölümle daha uzun bir sezon yayınlamıştı.

    Stranger Things 5’ten ne beklemeliyiz?

    The Duffer Brothers bugüne kadar orijinal oyuncu kadrosundan/karakterlerden hiçbirini öldürmedi, bunun yerine yalnızca küçük yan karakterleri öldürdüler. Henüz 5. Sezondaki ölüm planlarının ne olduğunu doğrudan ele almamış olsalar da, "bu Game of Thrones değil" diyerek ve sadece şok değeri için karakterleri öldürmek istemiyorlar. Şimdiye kadar meydana gelen ölümler hikaye için dokunaklı ve anlamlı olsa da, birçok Stranger Things hayranı, ana karakter grubunu her zaman koruyor gibi görünen senaristlere eleştirilerini de bildirdi.

    Fakat; tüm bunlara rağmen ben, günler önce yazdığım bir yazıda da belirttiğim gibi, final sezonunda önemli bir karakterin öleceğini düşünüyorum. Siz buna ister Tom Wlaschiha'nın açıklaması sebep oldu diyin, ister final sezonu şok'u diyin. Sen sezon boyunca eziyet edilen Max'ın öleceğini düşünmüyorum, aynı eziyete uğrayan Will de bence bizimle olacak. Benim tahminlerim kendini çok kahramanca feda ederek Eleven'ın öleceği yönünde. Tabii ki bir tahmin neler olacağını dizinin çıkış tarihi yaklaştıkça verilen demeçlerle göreceğiz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.