Türkiye, ülkenin çeşitli bölgelerinde gelişen çeşitli medeniyetler ve imparatorluklarla uzun bir tarihe sahiptir. Bugün, ülkenin her yerinde, bazıları diğerlerinden daha iyi bilinen antik kalıntılar bulunabilir. Daha ünlü cazibe merkezlerine odaklanmak yerine, Türkiye'nin Ayasofya veya Pamukkale kadar iyi bilinmeyen en ilgi çekici yerlerinden bazılarını görmek için dolambaçlı bir yoldan gittik.
Pek çok harika yer ile, Türkiye'deki bazı harika turistik yerleri gözden kaçırmak için mutlaka görülmesi gereken yerler listesi. Bu yer listesini, Türkiye'de yapacağınız harika bir gezinin yalnızca başlangıcı olarak kabul edin.
Rahat bir yolculuk için turistler Türkiye'de araç kiralama hizmetlerini kullanmayı tercih ediyor. Antalya'da araç kiralamanın günlük ortalama maliyeti 16 Euro'dur. Türkiye'de %70'e varan indirimle araba rezervasyonu yapmak için cars-scanner.com'u kullanın.
İstanbul Ayasofya.
537 yılında inşa edilen "dünyanın sekizinci harikası", Tanrı'nın Hikmetine adanmıştır. Yaklaşık 900 yıl boyunca bir Hristiyan kilisesi olarak faaliyet gösteren olağanüstü bir Bizans Dönemi mimari örneği. Dünya Mirası'nın en değerli hazinelerinden biri olan yapı, Fatih Sultan Mehmet'in 1453'te İstanbul'u almasıyla birlikte camiye çevrilmiştir. 1935'te Mustafa Kemal Atatürk tarafından müzeye çevrilmiştir.
Trabzon Sümela Manastırı
Görkemli ve heybetli Meryem Ana manastırı, Trabzon yakınlarında yüksek bir kayalığın üzerinde 1200 metre yükseklikte yer almaktadır. Ormanlık alandan geçen bir yol, yaklaşık 1600 yıllık kayalar üzerine inşa edilmiş eski bir Ortodoks manastırına götürür. 4. yüzyılda keşfedilmiş olup, Karadeniz'in en önemli cazibe merkezlerinden biri olarak kabul edilmektedir. İsa ve Meryem Ana'nın İncil'deki olaylarını tasvir eden muhteşem duvar resimleriyle kaplı olan bu kilise, 1923'teki nüfus mübadelesinden sonra terk edildi.
Göreme, Peri Bacaları
Bu inanılmaz kaya oluşumları, iki ayrı volkanik tabakanın rüzgar ve su erozyonu ile üretildi! Masif ve devasa peri bacaları, her yıl binlerce turisti kendine çeken eşsiz bir panorama oluşturuyor. Hıristiyanların Kapadokya'ya sığındıkları dönemde bacalar oyularak konut, kilise ve depolar yapılmıştır.
Celsus Kütüphanesi, Efes
Görkemli Celcus Kütüphanesi, Efes harabelerinin en göze çarpan parçasıdır! MS 117 yılında, Asya valisi Gaius Julius Celsus için inşa edilmiş olup, altındaki mahzende gömülüdür. 12.000 parşömeni saklamak için kitap raflarının arkasında iki duvarla inşa edilmiş harika bir bina. MS 262'de bir deprem kütüphaneyi yerle bir etti!
İstanbul'un Topkapı Sarayı
İstanbul'un en ünlü sarayı! Yaklaşık 400 yıl boyunca Osmanlı padişahlarına, ailelerine ve 4000'den fazla kişiye ev sahipliği yapmıştır. Dört büyük avlusu ve haremi olan kompakt bir yapı kompleksi. 1453 yılında İstanbul'un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılan muhteşem bir saray.
Antalya'nın Aspendos Tiyatrosu
Aspendos antik kenti, dünyanın en iyi korunmuş tiyatrolarından birine ev sahipliği yapmaktadır. MS 161 ile 180 yılları arasında İmparator Marcus Aurelius'un emriyle inşa edilmiş bir Roma yapısı. 15.000-20.000 kişilik oturma kapasitesi vardı! Sahne aynı zamanda kervansaray olarak da kullanıldığı için sürekli bakım ve onarımı yapılmış, bu da günümüze kadar korunmasına katkı sağlamıştır.
Pamukkale Pamuk Kalesi
Menderes Vadisi'nde muhteşem bir görüntü oluşturan ve "pamuk kale" olarak bilinen bir doğa olayı vardır. Küçük traverten havuzları, ılık maden suyunun uçurumun kenarından aşağı akarken soğuması ve kalsiyum biriktirmesiyle oluştu. İnsanlar binlerce yıldır sudaki kalsiyumdan ve tedavi edici özelliklerinden faydalanmak için bu havuzları kullanıyorlar.
Bodrum Kalesi, Bodrum'da bulunmaktadır.
15. yüzyılda St. Peter için inşa edilmiş bir kale! Orta çağa kadar uzanan ve ülkenin en ünlü tatil beldelerinden birinde yer alan muazzam bir cazibe merkezidir. Bugün Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren, Bodrum limanına bakan iyi korunmuş bir anıt. İç kaleye ulaşmak için 7 kapıdan geçmelisin!
Yorum Bırakın