Zeus’un laneti mi,hediyesi mi?

Zeus’un laneti mi,hediyesi mi?
  • 1
    0
    0
    0
  • Aşk nedir ?  Eminim ki aşka inanmayanlar, saçmalık olduğunu düşünenler bile bir kez olsun üzerinde düşünmüş ve sorgulamıştır. Bu soru bana sorulduğunda başıma gelmeden inanamayacağımı söylerim hep. Öyle bir şey yok demiyorum tabii, sonuçta onca şiir, roman boşuna yazılmış ; filmler,diziler ve en önemlisi de acılar boşuna çekilmiş olamaz değil mi ? 
    Peki benim için aşkın tanımı nedir ?  Benim için aşkın en basit tanımı tamamlanmışlık hissi sanırım. Aşksız yarımız demek istemiyorum elbette, demek istediğim şey tamamen duygusal ve ruhsal bir tamlık. Hani bir şeyin yokluğunu, var olmadan anlayamazsınız ya, kalbiniz hiç kırılmadan varlığını hissetmemişsiniz gibi ya da hiç sevmemiş birinin sevgi hakkında bir fikri olmaması gibi. İşte bu yüzden o kişiyi bulduğumda  ,evet içimde benim bile bilmediğim bir boşluk varmış ama şimdi doldu, diyebilmeliyim.
    Galiba bu yüzden de ruh eşimizin var olduğuna inanıyorum daha doğrusu inanmak istiyorum. Ve sanırım bu yüzden ikinci el kitap okumayı daha çok seviyorum. En sevdiğim şey ise benim altını çizmeyi düşündüğüm bir cümlenin altının çizilmiş olması. Sanki benden çok uzakta ,belki de yakınımda hiç tanımadığım biriyle aynı düşüncede birleşmiş, aynı satırlarda, aynı duyguları paylaşmışız hissi. Ruh eşim değilse de ruhumu anlayan birinin var olduğunu bilmek bile her koşulda iyi hissettiriyor.  Maalesef kulağa çok olası bir durummuş gibi gelmiyor farkındayım. Koskocaman dünyada, milyarlarca insan içinde ikiz ruh. Fakat mitolojik bir hikayeden bu konuda destek alıyorum.

    Yunan mitolojisinde tanrıların tanrısı Zeus'un yarattığı insanlar çift kollu, çift bacaklı,çift yüzlüymüş ve sırtlarından yapışık şekilde çift olarak yaşarlarmış. İnsanlar bu şekilde mutlu bir şekilde yaşarken Zeus'u unutmuşlar. Zeus buna çok sinirlenmiş ve kendini unutan halka bir ceza vermek istemiş. Bunun için  gözleri kör edicek parlaklıktaki şimşeği ile insanları ortadan ikiye ayırmış. Ortadan ikiye ayırdığı insanları farklı yerlerde,ayrı yaşamakla cezalandırmış. Böylece insanlar ruh eşlerinden ayrılmakla ve ömürlerinin sonuna kadar eşlerini aramakla lanetlenmiş. Bazılarına göre ise ruhumuzun bir eşinin olması lanet değil bir hediye.

    Kim bilir belki bir gün diğer yarımızı buluruz ve ruhumuzu bütünlüğe kavuştururuz.

     

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.