Advertisement

Portekiz'de Gezilecek En İyi Yerler

Portekiz'de Gezilecek En İyi Yerler
  • 0
    0
    0
    0
  • Portekiz, İber Yarımadası'nda yer alır ve İspanya, Atlantik Okyanusu ve Cadiz Körfezi ile sınırları paylaşır. Portekiz'in ayrıca iki Atlantik Okyanusu adası vardır, Madeira ve Azorlar. Güneydeki konumu nedeniyle birçok Avrupalı, güneşli plaj tatilleri için Portekiz'e geliyor.

    Portekiz, Lizbon ve Porto'nun başkentlerinden muhteşem kıyı köyleri ve plajlarının yanı sıra Azorlar ve Madeira adalarına kadar sunacak çok şey var.

    Başkent Lizbon, zengin bir tarihi ve mimari tarihe sahip gelişen bir metropoldür. Harika ambiyansı, küçük parke taşı sokakları, renkli kiremitli cepheleri ve büyük plazaları tarafından yaratılmıştır. Farklı Alfama ve Bairro Alto mahallelerini keşfedin, görkemli Belém Kulesi'ni ve Jerónimos Manastırı'nı görün ve şehrin karakterini tatmak için antik Tramvay 28'e binin.

    cityplanet.org'da profesyonel yerel rehberlerle Lizbon'da 884'ten fazla gezi seçeneği! Deneyimli bir rehber size tüm yerlerin tarihini ve sırlarını anlatacaktır.

    Belem Kulesi


    Portekiz'in en tanınmış simgesi, Lizbon'daki bu UNESCO ortaçağ kulesidir. 1500'lü yıllarda Tagus Nehri'nin kuzey kıyısında bir sur kulesi olarak inşa edilmiştir. Yürüyüş turları, Lizbon'daki Belem Kulesi'ni ziyaret etmek ve hakkında daha fazla bilgi edinmek için mükemmel bir fırsattır. Önemli Hristiyan bayramları dışında, kule yılın her günü halka açıktır.

    Kemik Şapeli


    Capela dos Ossos, Algarve'nin başkenti Faro'da yer almaktadır. Bu küçük ama güçlü kilise tamamen insan kemiklerinden oluşuyor. Bunlar, Faro'daki aşırı kalabalık bir mezarlıktan çıkarılan Karmelit Rahiplerinin kalıntıları.

    Şapelin kemik odasının çubuk demir kapısına çıktığınızda yüzlerce insan kafatası size bakıyor. Şehir merkezinden kısa bir yürüyüşe değecek coşkulu bir deneyim.

    Douro Şarap Ülkesi


    Bu konum nefes kesecek kadar muhteşem, dolambaçlı yollar ve nefesinizi kesecek inişli çıkışlı tepeler ile. Port şarabının Porto'dan geldiğini fark ettiniz mi? Porto'nun Douro şarap bölgesi, yaklaşık 2000 yıldır üzüm yetiştiriyor ve bu da burayı dünyanın kayıtlı en eski şarap üretim yeri yapıyor. Bu onlara UNESCO Dünya Mirası unvanı kazandırdı.

    Douro bölgesi inanılmaz bir seçime sahip olsa da, porto sofra şarapları genellikle tatlı kırmızı tatlı şaraplardır. Douro'nun sek kırmızısı en bilinen sofra şarabıdır, ancak beyazı da hak ettiği gibidir. Bu alan üç alt bölgeye ayrılmıştır: Baixo Corgo, Cima Corgo ve Douro Superior. Douro şarap bölgesi boyunca yapacağınız muhteşem yolculukta birkaç üzüm bağından geçeceksiniz.

    Arco da Vila


    Genellikle Kemer Yolu olarak bilinen Arco da Vila, Faro'ya giden tarihi bir giriş yoludur. Faro, Portekiz, 4. yüzyıldan beri çok sayıda farklı hükümdarın yönetimi altındadır ve Arco da Vila'nın mimarisi bunu yansıtır. Zaman içinde eklenen İtalyan, Müslüman ve Orta Çağ unsurları görülebilir.

    Benagil Mağaraları


    Gruta de Benagil olarak da bilinen bengail mağaraları, Algarve'deyken görülmeye değerdir. Bu doğal deniz mağaraları, Praia de Benagil plajına yakındır. Bu mağaralara yılın herhangi bir zamanında tekne, paddleboard ile ulaşılabilir veya iyi bir yüzücüyseniz, kıyıdan sadece 200 metre uzaktadırlar. Bu, Portekiz seyahat rehberinizdeki listenin başında olmalıdır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.