Paradise Lost "Icon" Albümünün 30. Yılını Kutlamak İçin Türkiye'de

Paradise Lost "Icon" Albümünün 30. Yılını Kutlamak İçin Türkiye'de
  • 0
    0
    0
    1
  • 1988'de kariyerine başlayan İngiliz grup death-doom metal türüyle çıkışını yaptı. 1993’e kadar müziğini geliştirdi ve Icon albümüyle kendi kimliğini buldu. Icon, metal müziğe hem işitsel hem de görsel olarak gotik estetik kattı. My Dying Bride, Anathema, Amorphis, Katatonia, Moonspell, Lacuna Coil gibi gotik yaklaşımları benimseyen gruplar birbirleriyle etkileşim halinde kariyerlerini sürdürdü. Zamanla farklı yönlere gitseler de temelleri aynıydı. Paradise Lost “Icon” albümü sayesinde bu isimlerin önündeki haritayı şekillendiren grup olarak en ağır basan taraf oldu.

    Icon sadece Paradise Lost’un değil, gotik metale temas eden her grubu ilgilendiren bir albüm. Bu nedenle 30. yılına özel bazı planlar var. Paradise Lost bu albümü tekrar kaydediyor ve farklı bir artwork ile tekrar yayımlayacak. Grubun vokalisti Nick Holmes “Hiçbir şey orijinal kayıtların yerini tutmaz ama o günlere dönmek çok anlamlı” diyerek ilk stüdyo versiyonunun önemini vurguluyor. Otuzuncu yıl baskısı koleksiyonerlerin de radarında olmalı. Sınırlı sayıda plak ve özel üretim materyaller hazırlanıyor. Bunlardan sonra ise tüm Paradise Lost hayranlarının sabırsızlıkla beklediği Icon Turnesi var.

    Icon'un 30. yıl dönümü kutlamaları Embers of Europe turnesi kapsamında yapılıyor. İstanbul konseri 5 Aralık 2023'te IF Beşiktaş'ta ta gerçekleşecek. Uzun zamandır İstanbul'a gelmeyen grup efsane albümün turnesiyle aradaki farkı kapatacak. Bu turne Icon’u öne çıkarsa da grubun sevilen diğer şarkıları setlist’i uzatacak ve Embers of Europe’un her günü uzun bir Paradise Lost gecesine dönüşecek.

    Biletler Hammer Müzik, Passo ve Biletix'te.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.