Barbie ve Oppenheimer Yapay Zeka : Rekabetin Yarattığı Birleştirici Güç

Barbie ve Oppenheimer Yapay Zeka  : Rekabetin Yarattığı Birleştirici Güç
  • 2
    0
    0
    0
  • Merhaba sevgili okuyucular!

     

    Son zamanlarda biliyorsunuz ki sinema endüstrisinde oldukça ilginç bir rekabet hakim. İki popüler film, Barbie ve Oppenheimer piyasaya aynı anda sunuldu. İki zıt kutbun hemen hemen aynı zamanlarda gösterime giriyor olması pek çok kişinin merakını uyandırdı. 

    Barbie genel olarak genç kızlara yönelik bir film olsa da Oppenheimer daha ciddi, bilimsel, dramatik ve tarihsel bir içeriğe sahip. Bu zıtlığın getirdiği izleyici kitlesi farklılığı mevcut. Peki, bu iki filmin aynı zamanlarda yayınlanmasının amacı nedir? Bu konuda resmi herhangi bir açıklama olmamakla birlikte stüdyoların rekabetçi bir tavır izlediği yorumu yapılabilir. Her iki film de kendi kitlesinin ötesine geçmeyi hedefliyor olabilir. Daha geniş bir kitleye hitap etmek isteniyor olabilir ya da internet ve pandeminin getirisi olan sinema sektörünün neredeyse bitişini canlandırmak istiyor olabilirler.

     

    Böyle bir rekabetin yaşandığı süreçte benim aklıma "Ya ikisi de aynı görsel, aynı afişte olsaydı nasıl olurdu?" sorusu geliyor. Ve bunu görmek için gelişen teknolojinin nimetlerinden yararlanarak yapay zeka ile çalışmaya başladım. Bu çalışma sayesinde ortaya çıkan görseller hayal gücümüzü daha da genişletebilir!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.