İzleyecek Film Arayanlara 6 Film Önerisi

İzleyecek Film Arayanlara 6 Film Önerisi
  • 6
    0
    0
    0
  • EVIL DEAD RISE


    Süre: 96 dk • Yapım yılı: 2023 • IMDB: 6,6




    Sürekli şehirden uzak, iki katlı bir villada gerçekleşen korku-gerilim filmlerinden bıktıysanız bu film tam size göre. Apartmanda meydana gelen bir yarıkta bulunan bir kitap kötü ruhu tekrar özgür bırakacak ve karakterlerimizden birinin içine hapsolan kötü ruh, diğer karakterler ile amansız bir mücadeleye girişecek. Filmin iyi yanı farklı bir yol deneyerek klişelerden biraz uzaklaşmaya çalışması, kötü yanı ise olmazsa olmaz klişelerden tamamen kurtulamaması. Ayrıca film fazlaca kan içerir.


    ***


    GOD’S CROOKED LINES


    Süre: 156 dk • Yapım Yılı: 2022 • IMDB: 7/10




    Görünmeyen Misafir, Ceset gibi yapımların yönetmeni Oriol Paulo yeni bir gerilim filmiyle karşımıza çıkıyor. Süre olarak biraz uzun bulduğum film merak unsurunu film boyunca iyi bir şekilde kullandığı için izleyiciyi fazla sıkmıyor. Başarılı bir dedektif olan kadın kahramanımız bir davayla ilgili daha fazla kanıt bulabilmek adına bir akıl hastanesine bir hasta olarak kaydını yaptırır ancak başlarda işler ne kadar yolunda gitse de zamanla gerçeklikle arasında bağlar kopmaya ve akıl sağlığını yitirmeye başlar. Film izleyiciyi şaşırtan, sürpriz finale sahiptir. 


    ***


    NO HARD FEELINGS


    Süre: 103 dk • Yapım Yılı: 2023 • IMDB: 6,5/10




    Oldukça zengin bir aile, oğullarının içine kapanık ve asosyal olmasından endişe duymaktadır. Üstelik bu genç, yakın bir zamanda üniversiteye de başlayacaktır. Bu şekilde üniversite hayatına başlamasını isteyemeyen ebeveynler, bir siteye kız arkadaş ilanı verirler. Oğullarını daha sosyal biri haline getirmeyi başaracak olan bu kıza bir araba vereceklerini de ilana eklerler. Hikaye tam da bu kiralık aşkı konu almaktadır. Oldukça eğlenceli olan bu film sizi hiç sıkmayacak, kahkahalara boğacaktır. Not: Film çıplaklık içerir. 


    ***


    GROUNDHOG DAY


    Süre: 101 dk • Yapım Yılı: 1993 • IMDB: 8/10




    Filmimizin başkişisi hava durumu sunucusu ve işinden fazlasıyla nefret eden bir karakterdir ama meslekte dördüncü yılını tamamlamaktadır. Bu sebepten ötürü kanal tarafından bir bayram etkinliğine gönderilir. Karakterimiz ilk günü tamamladıktan sonra ertesi sabah uyandığında aynı günün tekrar başladığını fark eder. Aynı gün, her gün tekrar tekrar yaşanmaktadır. Karakterimiz bu süreçte aşık olur ancak karşı taraftan olumlu bir tepki alamaz ancak onun şansı aynı günün sürekli yaşanmasıdır yani sonsuz deneme hakkına sahiptir ve sevdiği kişinin gönlünü kazanmak için bugün bilgi toplayıp yarın o bilgileri kullanma hakkına sahiptir. 


    ***


    FRESH


    Süre: 117 dk • Yapım Yılı: 2022 • IMDB: 6,3




    Kadın kahramanımız düzenli bir ilişki aramaktadır ama çok başarılı olduğu söylenemez. En son tanışma uygulamalarından da istediği sonucu alamayınca artık boşvermiş bir şekilde markette alışveriş yaparken oldukça yakışıklı bir adamla “tesadüfen” karşılaşır. İlk tanışmada birbirine ısınan karakterlerimiz birbirinden hoşlanınca ilerleyen günlerde erkek karakterin önerisiyle tatile çıkmaya karar verir ancak işler hiç de göründüğü gibi masum bir aşk hikayesinden ibaret değildir. Çok geçmeden bir aşk hikayesinin yerini farklı hazlar ve legal olmayan işler alacaktır.


    ***


    MAGICAL GIRL


    Süre: 127 dk • Yapım Yılı: 2014 • IMDB: 6,5/10




    Bir baba hasta kızının son isteğini yerini getirmek için ne kadar ileri gidebilir? Son günlerini geçiren kızının son isteği bir tv yapımındaki karakterin kostümüdür ancak kostüm lisanslı bir üründür ve babanın maddi durumu buna yetmemektedir. Kostümü almak için her yolu deneyen baba farklı karakterlerin hikayelerine dokunacak, onların karanlık hikayelerini de öğrenmemizi sağlayacaktır. Aynı anda birden fazla karakterin yaşamına odaklandığımız bu film bittiğinde sorgulayıcı bakışlarla ekrana karşı donakalmanıza sebep olabilir. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.