Büyüleyici Karanlığa Adım At: Rotting Christ İstanbul'a Geliyor!

Büyüleyici Karanlığa Adım At: Rotting Christ İstanbul'a Geliyor!
  • 1
    0
    0
    0
  • 1987'de Sakis Tolis ve kardeşi Themis tarafından kurulan Rotting Christ ilk yıllarında death metal ve grindcore yapan bir gruptu. Kısa sürede karanlık müziği keşfetmeye başlayan Sakis ve Themis kurdukları grubu black metal ekseni etrafında tasarlamaya devam etti. "Thy Mighty Contract" albümüyle 1993'te çıkışını yapan Rotting Christ; Non Serviam (1994) ve Triarchy of the Lost Lovers (1996) ile kendini metalin karanlık tarafında ispatladı. Özellikle Non Serviam ile Türkiye'de tanınmaya başladı. Bu topraklarda hızla benimsenen grupların başında gelen Rotting Christ “kardeş” statüsü taşıyan sayılı isimlerden.

    Ülkemizde ilk kez 1997 yılında Non Serviam dergisi organizasyonu ile sahne alan ve o yıllarda birçok metal grubunun Türkiye’de sahne almasının önünü de açan grup, 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Rock Kulübü organizasyonu ile Kemancı’da depremzedeler yararına verdiği konser ile Türkiye’de metal dinleyenlerin kalplerinde ayrı bir yer edinmeyi başardı. Türkiye'deki konserlerinde ve röportajlarında her zaman "Türk-Yunan" dostluğunu vurgulayan ve Türkiye'de her çaldıklarında kendini evinde hissettiğini söyleyen Sakis Tolis, binden fazla konser vererek Yunanistan black metalinde bir numara oldu.

    Black metal dinleyicileri Rotting Christ’ın olgunlaşmış müziğiyle büyüleyici karanlığına adım atmak için 10 Aralık 2023’te IF Beşiktaş’ta olacak. Biletler Hammer Müzik, Passo ve Biletix'te.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.