Necromantic Fantasies: Cradle of Filth İlk Kez Türkiye'de Sahne Alacak

Necromantic Fantasies: Cradle of Filth İlk Kez Türkiye'de Sahne Alacak
  • 0
    0
    0
    0
  • 1991'de Dani Filth önderliğinde kurulan Cradle of Filth müziğe bakış açısıyla diğer ekstrem metal gruplarından ayrılan bir isim. Gotik, karanlık ve korku üçgeninde black metali işlemesi onu daha ilk yıllarından hayranlarının gözünde farklı yere konumladı. Black metali senfoniyle yumuşatıp gotik metalle süslemesi İngiliz ekibin her döneminde kusursuz yaptığı bir iş. Söz yazımında gotik edebiyattan, mitolojiden, korku filmlerinden ve edebiyatından beslenmesi grubun sahne dizaynına ve üyelerin imajına da doğrudan yansıyor.

    Cradle of Filth'in black metali kirli bir sound yerine temiz ve kolay anlaşılır şekilde yapması ana akım medyada yer bulmasını sağladı. Özellikle Dani Filth'in imajı, sahnede kullanılan dekorlar, albüm kapakları basının en çok ilgisini çeken konulardı. Genelde olumsuz anlatılan Cradle of Filth zeki ve kıvrak hareketlerle bu söylemleri lehine çevirdi ve yükseliş ivmesinin itici gücü olarak kullandı. Dani Filth’in bugün geldiği nokta son derece ilham verici. 13 stüdyo albümü ve binlerce konserle ekstrem metal türünün taşıyıcı kollarından birine liderlik yapmaya devam ediyor. 2024’te “Necromantic Fantasies” turnesi Cradle of Filth, Wednesday 13 ve Sick N’ Beautiful’u aynı sahnede buluşturacak.

    1 Mart 2024 IF Beşiktaş konserinin indirimli biletleri saatler içinde tükendi. Sınırlı sayıda avantajlı dönem biletleri Hammer Müzik, Passo ve Biletix'te.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.