Bir Kemal Sunal Filmi: Öğretmen.

Bir Kemal Sunal Filmi: Öğretmen.
  • 7
    0
    0
    0
  • Başrollerinde Kemal Sunal ve Selma Sonat’ın yer aldığı yönetmen koltuğunda ise Kartal Tibet’in oturduğu Öğretmen filmi ile karşınızdayız. Kemal Sunal’ın az bilinen filmlerinden biri olan filmimiz, 1988 yılına ait. 

    Genel olarak Kemal Sunal’ı komedi filmlerinde izlediklerimizden biraz farklı görüyoruz bu filmimizde. Bu filmde bir öğretmen -Hüsnü- olarak karşımıza çıkıyor. Hüsnü öğretmenimiz, köyde görevini yapan başarılı bir öğretmendir. Göstermiş olduğu başarısı sebebiyle İstanbul’a tayin edilir. İşte tüm macera burada başlar. Aslında film öğretmenlerin yaşadığı problemleri o kadar güzel bir şekilde anlatmış ki hayran kalmamak elde değil. Bir de işe usta oyuncu Kemal Sunal başrolde olunca çok daha güzel olmuş. 

    Öğretmenimizin İstanbul’a gelmesiyle ilk olarak bir ev bulma problemi baş gösteriyor. Zar zor ve okuluna uzak bir yerden ev buluyor bulmasına ama aldığı maaş ailesini geçindirmek için asla yetmiyor. Öte taraftan okuldaki öğrencileriyle arasında çok güzel bir bağ oluşuyor öğretmenimizin. Okuldaki öğretmenlerle de tanışıyor. Aslında işin içine girdikçe daha çok anlaşılıyor ki sadece o değil okuldaki tüm öğretmenler geçim derdi yaşıyor ve ek iş yapıyor. Kimisi gece taksiye çıkıyor kimisi özel ders veriyor. Bunun üzerine başrolümüz de bir ek iş aramaya başlıyor. İlk bulduğu tüm işler aksilikle sonuçlanıyor. Artık geriye bir çare kalıyor o da bir hata yapıp köye geri atanmak. Tabi bu sırada öğrencileri de öğretmenlerine çok güzel bir öğretmenler günü sürprizi hazırlıyorlar. Bu sürpriz tüm ülkede oldukça ilgi görüyor ve tabi ki geri dönme umutları suya düşüyor. Seyyar satıcılık yaparak ek gelir elde etmeye çalışan öğretmenimiz geçim derdiyle bir hayli uğraşıyor anlayacağınız. Filmi izledikçe aslında bin bir emek vererek öğrencilerine faydalı olmaya çalışan öğretmenlerimizi oldukça iyi anlıyoruz. Özellikle büyükşehirlerdeki kira, yol gibi masraflarla bu durum çok daha zor bir hale geliyor. Dönemin güzel eleştirel filmlerinden olduğunu söyleyebiliriz. İzlerken sizlerin de hesap yaptığı dahi olabiliyor. :) Kemal Sunal’ın da rolünün hakkını verdiği bir film daha diyoruz.  

    Filmimize dönecek olursak süreç bu şekilde ilerlerken filmin sonunda ise bizleri hiç beklemeyen bir son karşılıyor. Sizce öğretmenimizi nasıl bir son bekliyor olabilir? Bu kısmı siz sevgili okuyucularımıza bıraktık izleyip yorumlarınızı bekliyoruz mutlaka :)


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.