Rastgelelilikte Kaybolmak: Lost in Random

Rastgelelilikte Kaybolmak: Lost in Random
  • 1
    0
    0
    0
  • Electronic Arts'ın bağımsız yapımcılara şans verdiği EA Originals programı dahilinde çıkan Lost in Random geçen sene piyasaya sürüldü. Rastgelelikler diyarında kendine has oynanış stili ve sanat tarzıyla öne çıkan yapım eğlenceli saatlar vaat ediyor.

    HİKAYE

    Even ve Odd isimli iki kız kardeş, Lost in Random oyununun merkezinde yer alıyor. İnsanların krallıktan kalan çöpleri ayırmak ile ömrünü geçirdiği Onecroft içerisinde büyüyen bu iki kardeş, Odd’un 12 yaşına basması ile yollarını ayırıyor. Kraliçenin buyruğuna göre her çocuk, 12 yaşına geldiğinde bir törenle zar atarak hangi bölgede yaşayacağını belirliyor ve kaçırılıyor. Rakamlar yükseldikçe krallıktaki refah seviyesi artıyor. Odd ise zardan 6 çıkartarak, en iyi boyut olan Sixtopia’ya gidiyor. Bir gün rüyasında kardeşi Odd'un iyi bir hayat yaşamadığını gören Even; sapanını alıyor ve bir hayaletin peşinden kardeşi Odd'u kurtarma macerasına atılıyor. Kısa bir süre sonra da oyunun savaş mekaniklerinin temelini oluşturan zar Dicey ile tanışıyoruz ve hikayemiz başlıyor. 

    OYNANIŞ

    Lost in Random'un en benzersiz yanı oynanışında yer alıyor. Hikayede tanıştığımız Dicey bir zar ve oynanışın temelini oluşturuyor. Oyunda saldırı yapabilmek için öncelikle Dicey'ye enerji toplamanız gerekiyor. Yeterince enerji topladığımız zaman kendisini atabiliyoruz. Zar atıldığı zaman oyun donuyor ve karşınıza 5 farklı kart çıkıyor. Her kartın kendisine ait bir numarası oluyor ve zarın çıktığı numara, kullanabileceğimiz kartları belirliyor. Lost in Random'da kendi destenizi oluşturuyorsunuz ve bu da oyuna stratejik bir derinlik ayrıca oynanış çeşitliliği katıyor. 

    GÖRSELLİK

    Oyun görsel açıdan Tim Burton filmlerinden çıkmış gibi. Karakterler ve yaratılan dünya gotik ve stilize. Performans açısından da herhangi bir performans düşüşü olmadı benim oynadığım süre boyunca ve gayet stabil bir performans aldım. 

    Lost in Random'u 16-18 saaat arasında bitirmek mümkün ve bu sürede hiç sıkmıyor. Sonlara doğru savaşlar biraz tekrara düşse bile oyun sıkıcı bir döngüye girmeden bitiyor. Oyunculara güzel oyunlarla tanışma fırsatı sunan EA Originals umarım bunu devam ettirir ve biz de daha fazla güzel oyunla karşılaşırız. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.