Bu Bir Döngü Değil Spiral: Alan Wake II

Bu Bir Döngü Değil Spiral: Alan Wake II
  • 0
    0
    0
    0
  • Bundan tam 13 yıl önce ünlü roman yazarı Alan Wake, tıkanma sorunları yaşamaya başladı ve karısı ile Bright Falls'a tatile geldi. Alan Wake oyunun yapımcısı Sam Lake'in kısmen kendi hayat hikayesinden de yola çıkarak yarattığı ilk Alan Wake oyunu problemleri olsa bile benim sevdiğim bir oyundu. Tam 13 yıl sonra gelen Alan Wake II ise çıtayı çok farklı bir seviyeye çıkarıyor ve bana göre Silent Hill 2'den sonra yapılmış en iyi korku oyunu olmayı başarıyor.

    HİKAYE

    Bu defa hikayemizde iki ana karakterimiz var. İlk ana karakterimiz Saga Anderson bir FBI ve Bright Falls'a uzun süredir devam eden kendilerine "Cult of the Tree" diyen bir tarikatın cinayetlerini çözmeye ortağı Alex Casey ile birlikte geliyor. 13 yıl önce kaybolan Robert Nightingale bir gölden ortaya çıkıyor ve tarikat üyelerinin saldırısına uğrayıp ölüyor. Bu olayı çözmek için gelen Saga Anderson'ın ise hikayesi Alan Wake ile iç içe geçiyor ve döngüyü başlatıyor. Oyunumuzun ikinci ana karakteri olan ve oyuna da ismini veren Alan Wake'in bölümlerinde ise ilk oyunun sonundan da hatırladığımız gibi Dark Place denilen yerde sıkıştık ve oradan kaçmaya çalışıyoruz. Hikaye yine ilk oyunda olduğu gibi bölüm bölüm ilerliyor ve istediğimiz zaman iki karakter araasında geçiş yapabiliyoruz.

    OYNANIŞ

    Alan Wake II, ilk oyunun aksine tam bir korku oyunu. Genellikle bölümleri çözmeye çalışırken bulmacalar çözüyoruz ve karanlık tarafından ele geçirilen Taken'lar ile savaşıyoruz. Savaş sistemi daha çok Resident Evil gibi hissettiriyor. Karakterlerimiz hantal ama vuruş hissi tok ve oturaklı. Yine ilk oyunda olduğu gibi düşmanlarımızı önce ışık ile açığa çıkarıyor sonrasında öldürüyoruz. Alan Wake II'de savaşların sayısı ilk oyuna göre çok çok az genellikle yürüyor ve bulmaca çözüyoruz ama savaşlar gayet keyifli. Oyunda önemli olan bir diğer yer ise Saga'nın zihin odası; burası Saga'nın kafasının içi. Soruşturmada aşamalar kaydettikçe Saga ile zihin odamıza çekiliyoruz ve burada kanıtları birleştirerek davayı ilerletiyoruz. Aynı zamanda Saga kafasının içinde profil oluşturma yaparak insanları sorguluyor ve yeni kanıtlar elde ediyor. Burada çok hata yapma şansınız yok çünkü oyun buna izin vermiyor eğer doğru kanıtı doğru ipucu ile birleştirmezseniz kabul etmiyor.

    GÖRSELLİK ve SESLER 

    Oyunun en güçlü olduğu taraf ise kesinlikle görsellik. Hem Saga'nın hikayesinin geçtiği Bright Falls kasabası hem de Alan Wake'in hapsolduğu Dark Place muhteşem görünüyor. Işıklandırmalar, görüntü kalitesi, yansımalar, renk paleti buram buram atmosferi ve gerginliği hissettiriyor. Alan Wake II, görüntü yönetmenliği olarak deneyimlediğim en iyi oyun ne Sony'nin birinci parti oyunlarında ne de Rockstar oyunlarında bu kadar üst düzey bir görüntü yönetmenliği göremedim, resmen bir oyunun değil sinema filminin içindeyiz. Oyunculuklara da kısaca bir değinmek gerekirse hepsi verilen görevi layığıyla yerine getiriyor. Alan Wake II'nin soundtrack albümü ise gayet muazzam parçaları keşfetmenize kapı açıyor. Her bölüm sonunda çalan şarkılar hem hikaye ile ilgili detaylar veriyor hem de sizi atmosfere kaptırıyor. Özellikle ayrı bir parantez olarak "Herald of Darkness" şarkısını dinlemenizi öneririm.  

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.