BUGÜN NE İZLEYECEĞİZ? : NİGHTCRAWLER

BUGÜN NE İZLEYECEĞİZ? : NİGHTCRAWLER
  • 1
    0
    0
    0
  • Haftanın son iş gününün de bitmesiyle cuma gecesini sıkılmadan geçirebileceğiniz harika bir film önerisiyle karşınızdayım: Nightcrawler.
    Yönetmenliğini Dan Gilroyun yaptığı ve başrolünde Jake Gyllenhaalın rol aldığı 2014 yapım bir film.
    Başlamadan belirtelim ki bu yazı spoiler içeriyor. 
    Peki bu filmi özel yapan nedir?
    1. Ana karakterimizin ortalama üstü zeka seviyesine sahip olması. 
    Filmim başlarında ana karakterimiz olan Lou'nun aslında bir işsiz olduğunu ve para kazanmaya çalıştığını görüyoruz. Öyle ki bunun için tel ve rögar kapağı vb. şeyler çalarak satmaya çalışıyor ve hatta iletişimde bulunduğu herkese eleman arayıp aramadığını soruyor. 
    Devamında bir kaza görüyor ve durup bakmak için iniyor. İşte tam o sırada bir kameraman ekibin gelip görüntü almasına şahit oluyor ve ona ne kadar kazandığını soruyor. 
    En son bu iş kafasına yatan karakterimiz bir kamera ve polis telsizi alarak haber kameramanlığı işine küçük çapta başlıyor. İşte bu işte ilerlemesine sebep olan unsur karakterimizin zeki bir psikopat olması. 
    Psikopat olması diyorum çünkü olay yerine polisten önce varması ve bu işte ilerlemek uğruna cesetlere hiç umursamadan müdahalede bulunması bize bunu gösteriyor. Yine psikopat olduğunu gösteren bir diğer emare de ölen yardımcısını hiç umursamadan kayıt altına alması veya rakiplerine tuzak kurarak onların kaza yapmasına sebebiyet vererek bunu kayıt altına almasıdır. Tüm bunları yaparken de bahanesi 'profesyonel' olmasıymış. En azından kendini ve etrafını bu şekilde kandırıyordu.
    Yine zeki olduğunu anlayabileceğimiz bir unsur da haber değeri taşıyabilecek anlar yaratmasıdır. Örneğin katilleri bulup takip ederek olay yerini polise bildirmesi ve çatışma çıkmasını bekleyerek kayıt altına almasıdır.
    2. Ana Karakterin Kişiliği
    Karakterimiz Lou, insanlarla iletişime geçtiğinde gereksiz gülümsüyor ve aslında kimsenin umrunda olmayan saçma bilgilerle insanları meşgul ediyordu. Bunun sebebi aslında sürekli bilgisayar başında araştırma yapması ve önüne gelen her konuyu araştırmasıdır. 
    Sürekli ilişki içerisinde bulunduğu haber ajansı başkanıyla da bir konuşmasında bundan bahsetmektedir. 
    Ancak insanlarla iletişim halinde olmadığı zamanlarda karakterimizi aşırı ciddi ve düşünceli görmekteyiz. Bir nevi insanların yanında kişiliğini gizlemeye çalışıyor diyebiliriz. Onları kandırması açısından bu etkili bir unsur.
    3. Psikopatlar her zaman istediğine ulaşır (mı?)
    Filmin sonuna baktığımızda Lou'nun gerçekten çok para kazanmaya başladığını, ki burda bahsetmek gerekir kazandığı parayı da çok kısıtlı yardımcısı ile paylaşıyordu. Ona başlangıçta çok düşük maaş teklif ettiği halde pazarlığı onun yapmasını istiyordu. Bu da yardımcının, Lounun kazandığı paraya kıyasla düşük beklentilere sahip olması ve dolayısıyla Lounun az harcama yapması anlamına geliyordu. 
    Kısaca Lou, yaptığı işte başarılı olmuştu. Filmin sonunda da ekipmanlarını büyütmüş ve yeni yardımcılar işe almış bir şekilde hâlâ gelişmeye çalıştığını görebiliyoruz. Çünkü aklında hep bir sonraki hedefi yer alıyor. Psikopatlarda gördüğümüz gibi.

     Filmin daha pek çok detayı bulunmakta. Örneğin haber ajansı başkanı ile yaşadığı özel denilebilecek ilişkisi, onu etkilemeye çalışırken romantiklikten ziyade onu tehdit ederek kendine çalışması bize ana karakterin romantik ilişkilerde zayıf olduğunu gösteriyor. 
     Kısacası günün yorgunluğunu atmanızı sağlayacak akıcı bir film olduğunu söylemek mümkün, şimdiden iyi seyirler. 
     




    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.