Kargo ve Online

Kargo ve Online
  • 0
    0
    0
    0
  •  

         Bir şeyler yazması lazımdı... Bazı müzik haber sitelerinde 14 Ocak'ta yapılan tribüte albüm haberleri: "Yılın Müzik Olayı" olarak değerlendiriliken, Nuri'nin bir şeyler yazması lazımdı.. Kafamı biraz toparlamayı bekledim açıkçası...

         Takvimler 1996'yı gösterip gerçek ve batılı anlamda kurulan ilk Türk Rock Müzik Grubu Kargo'nun "Yarına Ne Kaldı?" albümü çıkışından kısa bir süre sonra, şu anda Amerika'da çok başka bir hayat süren o dönemin bilinen kullanıcı adı "Ivy" yani Çiğdem'in kurduğu bir web sitesiydi kargoonline. Sitenin halen belirli bölümlerine ulaşmak mümkün. 

         Site çok kısa sürede öyle bir hal aldı ki, grup üyeleri kendilerine ait bir resmi site kurma ihtiyacı hiç hisetmediler. Bunu o dönem gerek röportajlarında gerekse Radyo ve Tv programlarında dile getirdiler hep. Bu süreç içinde siteye katılım sayısı dönemin şartları göz önüne alındığında çok ilginç yerlere gitti. Dönemin şartları ne olabilir ki? Şu anda ellerimizden düşürmediğimiz internet bağlantılı cep telefonları yok, hatta bir çok insanın evinde internet bile yok. Kendi adıma belirtmeliyim ki evde bulunan internet kullanımım dışında müsait zamanlarda internet cafe'ye gidip güncel yeni haberler var mı diye takipte olduğumu halen görüştüğüm bir çok arkadaşım bilir. 

         Kargo'nun katıldığı tüm tv programları videoya kaydedilip siteye aktarılıyor, röportajlar taratılıp siteye yükleniyor, radyo programlarının ses kayıtları siteye yükleniyor, konser takvimi ve imza günleri güncel olarak giriliyor, her şehirde katılımcıların düzenlediği toplantı ve görüşmeler organize ediliyordu, böyle bir web sitesiydi Kargoonline. Daha da yetmiyor, site müdavimlerinden konserlere katılanlar fotoğraflar çekip siteye ulaştırıyordu. Sabahlara kadar süren ve bitmek tükenmek bilmeyen tartışmalar, şarkı, albüm ve klip değerlendirmeleri gibi gibi. Web sitesinde "En iyi Kargo Coverı" yarışması düzenlenmiş, jüri heyeti oluşturulmuş ve ödüller verilmişti. Grup üyelerine o zamanın kısıtlı imkanlarıyla Kargoonline logolu yaş günü hediyeleri hazırlanmış ve ulaştırılmıştı. Tabi tüm bu etkinlikler, takipler, organizasyonlar grubun dışında bir aile, bir dostluk bağı oluşturdu o yıllarda. O yıllardan bu günlere geldiğimizde, o dostluk ve bağların yeniden hayat bulması grup üyeleri gibi beni de şaşırttı. Canlı bir organizmaydı açıkçası. Yine hatırladığım kadarıyla bu istihbarat, bu iletişim ağını grup üyeleri bile şaşkınlıkla takip ettiklerini ifade ediyorlardı o dönemde her fırsatta...

         Grup üyelerinin topluluğa katılımları sınırlı ve özel zamanlarla kısıtlıydı. Yeni yıl kutlamaları ya da benzer konular gibi. Ancak onların her hangi bir mesajla foruma dahil olduğu mesajlar sonrasında aylar süren lezzetli köpürmeler... Sevgili Selim Öztürk'ün bile katıldığı bir programda "Ben de yakında evime internet alıp daha aktif takip edeceğim"  demesi, Sevgil Koray Candemir'in "Aranızdaki tartışmaları, kaynamaları çıkarımlarınızı gülümseyerek ve zevkle takip ediyoruz" demesi büyük heyecanlardı... Evet grup ile kargoonline takipçileri arasında farklı bir bağ söz konusuydu. Bir süre sonra grup adına da öyle bir hal aldı ki site kritik ve önemli duyuruları da bu site üzerinden yapmaya başladılar. Ara verme, bir araya gelme haberleri gibi kritik haberleri bile... Tam bu noktada, o günlerde web sitesinde paylaşılan ve yazıcı çıktıları alınıp duvarlarımızı süsleyen bir görseli buraya bırakıp grubun diğer dinleyicileri ile kargoonline dinleyicileri arasında oluşan farkı bize nasıl aksettirdiklerini hatırlatmak istiyorum.

     

         Sosyal Medya ve internetin güçlendiği ama grubun artık birlikte müzik yapmaktan vazgeçtiği bir 20 yıl geçti bu yazdıklarımıın üstünden. 6 yıldır profesyonel anlamda müzik yapan, bugünlerde 11. single çalışmasını çıkarmak üzere olan ve son 6 single çalışmasının prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü Kargo'nun kurucusu ve gitaristi Sevgili Selim Öztürk'e teslim eden Nuri, bir süredir bir takım gelişmelere vakıf olsa da somut adımların atılması belirli bir süre aldığı için ve sonunun ne olacağı da belli olmadığı için umutla ve sessizce takip etti tüm durumu.

         Grgdn Müzik sahibi Sevgili Hadi Ellazi'ye burada ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bu projeye belkide sadece kendi inanıp sessiz ve sedasız 3 yıldır çok büyük emek ve enerji ile durumu içinde bulunduğumuz günlere taşıdığı için. Kendisine hem telefonda çok kez hem de hafta içinde İstanbul'da yüz yüze teşekkür ettim ekibimizi 20 yıl sonra bir projede buluşturduğu için. Buradan da ediyorum... 

          Gelelim Kargoonline'ın bir web sitesi pozisyonundan günümüzdeki sosyal medya hesaplarına geçiş durumuna. Sevgili Hadi Ellazi, Sevgili Selim Öztürk ile grubun o yıllarına ve grubun arşivinde bulunan tüm detaylara ulaşmak, fikir almak ve bilerek ilerlemek adına istişarelerde bulunmuş defalarca geçtiğimiz 3 yılda. Son noktaya yaklaşırken, Sevgili Hadi Ellazi'nin, tüm bu süreçlere vakıf birisi ile irtibat etmesi gerektiğini de ifade ettiğinde Sevgili Selim Öztürk konuyu bana yönlendirdi. Saatlerce süren yazışmalarımız ve konuşmalarımız hala devam etmekte. Tedirgin yaklaştım açıkçası kendi adıma çünkü o dönem defalarca iletişimde olduğum arkadaş ve dostlarımdan bir kaç tanesi ile sadece arada bir haberleşebilen bir durumdaydık. O ekibi tekrar toparlamak çok kolay değil diye düşündüm. Kargoonline sosyal medya hesaplarını oluşturup idare edebilmem için 3 şeyin altını çizdim:

    - Sosyal Medya Çalışmaları Konusunda ve Tüm Konularda Grgdn Müzik Şirketinden Destek,

    - Grup Üyelerinin bu konuda, benim adımda mutabık olmaları,

    - Kargoonline'ın kurucusu Sevgili Çiğdem'in bilgisi ve mutabakatı...

         Her üçü konusunda da kısa sürede olumlu cevapları aldık ve işe koyulduk. O dönem sitenin logolarının tekrar modernize edilmesi vs gibi kurumsal kimlik anlamında da gerekli istişareleri sağladık ve geri döndük. Bugün sosyal medya hesaplarının aktif olmasının 5. günü. Logo'yu gören, haberlere koşup gelen, yıllardır bihaber olduğumuz ne kadar çok insan çıktı ortaya inanmak çok zor. Sanki 20 yıldır sanki hiç ara verilmemiş gibi bir ortam çıktı ortaya. Hesap açıldığı günden itibaren telefonum ve sosyal medya hesaplarım, bir günü oluşturan 24 saat içinde, henüz her hangi 1 saat hiç sessiz kalmadı. Herkesin hala aynı motivasyon, ilgi ve heyecanda olması, kendi adıma belirtmeliyimki beni çok şaşırttı. Sanırım grup üyeleri de hem bireysel anlamda, hem kendi içlerinde aynı şaşkınlığı yaşıyorlardır. Instagram üzerinde eski bir Kargoonline dostumuz olan Fatma Tamtürk'ün şu yorumu aslında içinden geçtiğimiz günlerin durumunu çok iyi özetliyor:

    "2024'de konsere boğun bizi. 20 yıllık hasret zor... 20 yıl önce bir başımıza gittiğimiz konserlere çocuklarımızla geleceğiz, ekip büyüdü ona göre ;)"

         Evet duruma dair müthiş bir tanımlama...

         Bir çok kez yazdığımı burada bir kez daha yazmak durumundayım... Kargoonline'ın kurucusu Sevgili Çiğdem, bilinen nicki ile "Ivy"... "Bu hesapları orijinal ekipten senin idare etmen beni çok mutlu eder, yapabileceğim ne varsa yanındayım" dediğin için özel ve büyük bir teşekkür sana... Bu süreçte Kargoonline ruhuyla yanımda olan, öncelikle eski arkadaşlarıma yani kemikleşmiş ekibimize çok büyük teşekkürler ve minnet... Grgdn Müzik Şirketi sahibi Sevgili Hadi Ellazi, Kübra Güler ve Tanya Varer'e bitmek tükenmek bilmeyen enerji ve bana olan destekleri sebebiyle teşekkürler... Ve tabi çok büyük teşekkürler Grup Kargo üyelerine... Önce bir dinleyici olarak, sonra da bu süreçte bana olan güven veren yaklaşımları sebebiyle... Hani yazmışsınız ya yukarıda imzaladığınız mektuba "Hep sizinleyiz" diye...  "Esas, biz hep sizinleyiz..." Farkında mısınız?

         

     

         

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.