2017 Yılında Vizyona Girecek Olan ve Bizi Merak İçinde Bırakan Filmler

2017 Yılında Vizyona Girecek Olan ve Bizi Merak İçinde Bırakan Filmler
  • 0
    0
    0
    0
  • İki buçuk ayını geride bıraktığımız 2017, sinema açısından bereketli geçeceğe benziyor. Yıl içinde izleyeceğimiz ilgi çekici filmlere bir bakalım dedik.

    1. Mother! (Darren Aronofsky)

    Image result for jennifer lawrence En son "Noah" ile karşımıza çıkan Darren Aronofsky'nin yeni filmi "Mother!", evlerine gelen davetsiz misafirlerle hayatları değişen bir çiftin hikayesini anlatacak. Bu kısa özet kafalarda yeni bir "Funny Games" çağrışımı yapabilir, fakat yönetmenin bu konudan orijinal bir gerilim filmi çıkaracağından şüphemiz yok. Başrollerinde Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Michelle Pfeiffer ve Domnhall Gleeson gibi isimlerin yer aldığı filmin ABD'deki vizyon tarihi 13 Ekim 2017.

    2. Spider-Man Homecoming (Jon Watts)

    Image result for spider-man homecoming Spider-Man'in hikayesini bilmeyen yoktur, hatta kimileri beşinci kez filmi yapılan bu karakterden sıkılmış bile olabilir. "Homecoming"'i özel kılan ise, geçen seneki "Captain America: Civil War"'daki yorumuyla dikkat çeken Tom Holland'ın Peter Parker'ına odaklanacak ilk film olması. "Marvel Sinema Evreni"nde geçecek film, Civil War'daki olayların ardından yeni tehditlerle karşılaşan Spidey'nin Vulture (Michael Keaton canlandıracak) ile kapışmasını anlatacak. Kadroda bir kez daha Iron Man olarak izleyeceğimiz Robert Downey Jr.'ın yanı sıra Marisa Tomei, Zendaya ve Donald Glover da var. Filmin vizyon tarihi ise 7 Temmuz.

    3. Untitled Fashion Project (Paul Thomas Anderson)

    ABD'nin son yıllarda çıkardığı en önemli auteur'lerden Paul Thomas Anderson, adı kesinleşmemiş yeni filminde ("The Phantom Thread" olacağı yönünde söylentiler var) 2009'daki "There Will Be Blood"dan sonra ikinci kez Daniel Day-Lewis ile çalışacak. Yani filmin 2018'deki Oscar ödüllerinde en az bir adaylığı garanti görünüyor. 1950'ler Londra'sında geçecek film, Day-Lewis'in oynadığı tanınmış bir modacının hikayesini anlatacak. Canlandırdığı karakterlere dönüşmesiyle bilinen Day-Lewis'in üçüncü Oscar'ını kazandığı "Lincoln"den sonraki ilk rolü, ve Anderson'ın 2014'teki "Inherent Vice"tan beri çektiği ilk film bu. Dolayısıyla, hakkında çok az şey bilsek de (bildiğimiz şeyler arasında vizyon tarihi yok henüz) fazlasıyla merak ediyoruz.

    4. Dunkirk (Christopher Nolan)

    Image result for dunkirk Christopher Nolan'ın yeni film çekmesi, IMDb'nin "Top 250" listesinde en az ilk 50'ye girecek yeni bir film demek. Şakası bir tarafa, "Dunkirk" Nolan'ın yönettiği ilk savaş filmi. İkinci Dünya Savaşı'ndaki en önemli olaylardan sayılan Dunkirk Operasyonu'nu konu alacak filmin başrollerinde, yönetmenin üçüncü kez çalışacağı Tom Hardy'nin yanında Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy ve One Direction grubundan Harry Styles yer alacak (şaka değil). Yönetmenin belirttiği esin kaynakları arasında Robert Bresson, Clouzot'un en iyi filmlerinden "The Wages of Fear" ve "Greed", "Sunrise" ve "Intolerance" gibi meşhur sessiz filmler var. Vizyon tarihi 21 Temmuz 2017.

    5. The Killing of a Sacred Deer (Yorgos Lanthimos)

    Image result for lobster colin farrell En son "The Lobster" ile karşımıza çıkan Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos'un yeni filmi "The Killing of a Sacred Deer"ın başrollerinde Colin Farrell, Nicole Kidman ve Alicia Silverstone'u izleyeceğiz. Aralarına katılan bir cerrah yüzünden hayatları alt üst olan 'tuhaf bir aile'yi ("Dogtooth"u hatırlayanlar?) anlatacak filmin vizyon tarihi henüz belli değil.

    6. Ahlat Ağacı (Nuri Bilge Ceylan)

    Image result for nuri bilge ceylan Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye ödüllü "Kış Uykusu"ndan sonraki ilk filmi "Ahlat Ağacı", Çanakkale'de çekildi. Kitabını bastırmak için para toplamaya çalışan bir gencin doğduğu kasabaya dönüşünü konu edinen film, Ceylan'ın filmlerinden alışkın olduğumuz 'babalar ve oğullar', 'memlekete dönüş' ve 'varoluş bunalımları' gibi temaları merkeze alacak gibi görünüyor. Başrollerinde Murat Cemcir ve Hazal Ergüçlü'yü izleyeceğimiz "Ahlat Ağacı"nın vizyon tarihi henüz kesinleşmedi.

    7. Annihilation (Alex Garland)

    Image result for oscar isaac alex garland 2014'ün en dikkat çeken filmlerinden "Ex Machina"nın yönetmeni Alex Garland, Annihilation'da Dünya'yı tehdit eden gizemli bir enerji alanını çözmekle görevlendirilen genç bir biyologu anlatacak. Oyuncu kadrosunda Natalie Portman'ın ve Jennifer Jason Leigh'nin yanında, yönetmenle ikinci kez çalışacak olan Oscar Isaac de bulunuyor. Jeff vanderMeer'in ünlü bilim kurgu romanından uyarlanan filmin vizyon tarihi henüz belli değil.

    8. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Martin McDonagh)

    Image result for three billboards outside ebbing missouri Ödüllü tiyatro yazarı Martin McDonagh, sinemadaki iki başarılı yönetmenlik deneyiminin ardından ("In Bruges" ve "Seven Psychopaths") çektiği üçüncü filmi "Three Bilboards"ta absürt ve akıllı tarzını muhafaza ederek ortaya orijinal bir komedi filmi daha çıkaracak gibi görünüyor. Kızının ölümünü araştıran bir kadının kasabayı ayağa kaldırması üstüne kurulu (evet, konusu bu ama türü komedi) filmin oyuncu kadrosunda Frances McDormand, yönetmenin ikinci kez çalıştığı Sam Rockwell, Woody Harrelson, Peter Dinklage ve Abbie Cornish gibi isimler var.

    9. Kings (Deniz Gamze Ergüven)

    Image result for deniz gamze ergüven kings "Kings", 2015'te çektiği "Mustang" ile En İyi Yabancı Film dalında Oscar adaylığı almış Deniz Gamze Ergüven'in ilk İngilizce filmi. Los Angeles'taki 1992 ayaklanmalarını anlatan "Kings"in başrollerinde Halle Berry ve Daniel Craig var. İnsan ister istemez soruyor, bu bir Türk yönetmenin ilk Hollywood çıkarması olabilir mi? Elimizdeki birkaç cılız örneği (Mennan Yapıcıoğlu diye birinin yönettiği, Sandra Bullock'un başrolünde yer aldığı korkunç "Premonition") ve Ergüven'in Fransa'da büyüdüğü gerçeğini gözardı edersek, olabilir. Filmin vizyon tarihi henüz kesinleşmedi.

    10. Star Wars Episode VIII: The Last Jedi (Rian Johnson)

    Image result for star wars 8 2017 gişe filmleri açısından da oldukça bereketli bir sene, ve listede bu tür filmlere olabildiğince az yer vermek istesek de, yeni bir Star Wars filmine çok az kişi karşı koyabilir diye düşünüyoruz. Looper ve Brick'ten hatırlanacak Rian Johnson'ın yazıp yönettiği sekizinci Star Wars bölümü, "The Last Jedi" (Jedi kelimesinin çoğulu da jedi olduğu için "Son Jedi'lar" şeklinde çevirebiliriz) hikayeyi yedinci filmin bittiği andan devralacak, ve Rey'in Luke Skywalker'la yaşayacağı maceraya odaklanacak. Film ülkemizde tüm dünyayla beraber 15 Aralık 2017'de vizyona girecek.

    11. Happy End (Michael Haneke)

    Image result for haneke Yeni bir Haneke filmi, tüyleri diken diken ederken bir yandan da umut aşılayacak yeni bir sinema deneyimi demek. "Happy End" için heyecanlanmamız da tam olarak bu yüzden. Konusunu henüz bilmiyoruz, ancak yönetmenin yeni filminin başrollerinde Isabelle Huppert ve Jean-Louis Trintignant'ın yer alacağını biliyoruz ve şimdilik bu kadarı yeterli.

    12. Blade Runner 2049 (Denis Villeneuve)

    Image result for blade runner 2049 Blade Runner, olduğu şekliyle mükemmele çok yakın bir bilim kurgu filmi olduğu için devamının çekilmesi kötü bir fikir olabilir. Fakat kamera arkasında "Incendies", "Prisoners" ve "Arrival"a imzasını atmış Denis Villeneuve'ün, başrolünde ise Ryan Gosling'in yer aldığı yeni bir Blade Runner filminin de, en azından 'berbat' olmayacağı kesin görünüyor. Gosling'in yanında, Deckard rolüyle dönüş yapan Harrison Ford'u, Robin Wright'ı ve Jared Leto'yu izleyeceğimiz film, K isimli bir polisin Rick Deckard'ı arama çabalarına odaklanacak. Vizyon tarihi 6 Ekim.

    13. Baby Driver (Edgar Wright)

    Image result for baby driver Kendine özgü tarzını beş-altı saniyede anlayabileceğiniz sayılı yönetmenlerden olan Edgar Wright, "Baby Driver"da bir çete için şoförlük yaparken başı derde giren Baby'nin hikayesini anlatacak. Müziğin susmadığı, aksiyon dolu ve çok eğlenceli bir film bekliyoruz. Sağlam oyuncu kadrosunda Ansel Elgort, Jon Hamm, Kevin Spacey, Jamie Foxx, Lily James, Jon Bernthal ve Flea da var. Film ABD'de 11 Ağustos'ta gösterime girecek.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.